HyPolle seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus

27.4.2017 Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017 selvisi lopulta viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa, kun viime kaudella hopealle jäänyt Hyvinkään Ponteva kirkasti mitalit seurahistorian ensimmäisiksi kultaisiksi, kukistamalla Espoo Unitedin viidennessä finaalissa lukemin 76-69 (40-34).

Taru Tuukkanen pääsi leikkaamaan korisukan mestaruuden merkiksi.

Myös päävalmentaja Miikka Sopanen sai osansa perinteiden mukaan mestaruusjuhlinnasta.

Mestaruus oli Hyvinkään Pontevan seurahistorian ensimmäinen. Kuvat: Ville Vuorinen.

United vei alkuhetket 0-6, mutta Anni Jämsä (18/2) ja Bria Goss (9/2/5 syöttöä) huudattivat kotiyleisöä kolmella perättäisellä kolmosellaan ja nousi salamana iholle. Minna Mali (10/4) juoksutti kentälle tultuaan vieraat 11-17 -johtoon. Aikalisän jälkeen emännät saivat hyökkäyspelinsä raiteilleen ja avausneljännes päättyi tasalukemiin 20-20.

Toisen neljänneksen vahvasti aloitti puolestaan Ponteva, kunnes Tabatha Richardson-Smith (14/12) otti Unitedin hyökkäyspään ratkaisut harteilleen tuloksekkaasti, 7-0 -runin arvoisesti. HyPo kuitenkin sai jälleen aikalisän jälkeen isomman vaihteen silmään ja siirtyi Jämsän kolmosella seitsemän pisteen johtoon. Puoliajalle täydessä Martinhallissa mentiin 40-34 -kotijohdossa.

Puoliajan jälkeen HyPo karkasi nopeasti 11 pisteen johtoon ja tuntui olevan vahvasti kiinni Suomen mestaruudessa. Saara Sandell (12/0) toi kolmosellaan vieraat neljän pisteen päähän vielä, mutta Ponteva karkasi jälleen ja päätösneljännekselle lähdettiin kotiyleisön riemuksi tilanteessa 64-54.

Kotijoukkueen johto tuntui olevan vakaalla pohjalla, vaikka ero aaltoilikin tasaisesti kahdeksan pisteen tuntumassa. Reilut neljä minuuttia ennen loppua Sandell nosti kuitenkin espoolaiset reppuselkään kahdeksalla perättäisellä pisteellään, mutta neljää pistettä lähemmäs United ei enää noussut, vaikka saikin mahdollisuuden hilata itsensä rinnalle.

Viimeiset naulat Unitedin arkkuun naulasivat voittajien parhaimmistoon kuuluneet Titta-Riina Lepistö (17/7) sekä vapaaheittoviivalta Goss.

- Oli tiukkaa taistelua. Olimme vähän jatkuvasti niskan päällä, muttemme päässeet karkuun. Espoo on upea joukkue, joka pelasi hienon finaalisarjan, HyPo-luotsi Miikka Sopanen jakoi tunnustusta myös vastustajajoukkueelle.

- Olemme onnellisia mestareita, sauna on tänään taatusti lämmin!

Pontevan voiton arkkitehtinä toimi myös tuttuun tapaan muhkean tupla-tuplan kerännyt ja uransa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan juhlimaan päässyt Taru Tuukkanen (18/18).

Ratkaisevaa finaalia Hyvinkäällä Martinhallissa seurasi kauden ennätysyleisö, 1460 silmäparia.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia