ToPo06 voitti Baltic Boys Basketball Leaguen ensimmäisenä suomalaisjoukkueena

28.4.2017 Torpan Poikien 06 -joukkue teki historiaa ja voitti kovatasoisena pidetyn Baltic Boys Basketball Leaguen mestaruuden – ensimmäisenä suomalaisjoukkueena liigan historiassa. ToPo06 voitti kaikki kauden 19 peliä.

ToPo 06-pojat osallistui kaudella 2016/2017 arvostettuun Baltic Boys Basketball -liigaan, jossa oli joukkueita Liettuasta, Latviasta, Virosta, Venäjältä ja Suomesta. Joukkue kutsui mukaansa kolme vahvistusta monista turnauksista tutusta vastustajasta KTP:stä.

U11-sarjan runkosarjapelit pelattiin syys-maaliskuussa eri puolilla Baltiaa. Runkosarjan viimeisenä peliviikonloppuna maaliskuun puolivälissä pelattiin Riikan Keizarmetzissä jännittävä peli, kun ToPo kohtasi sarjan toisen voittamattoman joukkueen, virolaisen Raplamaan. ToPo vei keskinäisen taistelun pistein 33-24 ja nappasi runkosarjan kärkipaikan puhtaalla pelillä 15 ottelusta.

Ennakkosuosikkina finaaliviikonloppuun

U11-ikäluokan Baltia-liiga huipentui Latvian Siguldassa 21.-23. huhtikuuta pelattuun finaaliviikonloppuun, johon ToPo lähti runkosarjan voittajana ennakkosuosikin asemasta. Perjantai-iltana vastassa oli pienikokoinen Saldus Latviasta. Superaikaisesta aamuherätyksestä ja pitkästä bussimatkasta huolimatta ToPo vei ottelun murskalukemin 66-14.

Lauantain puolivälieräottelussa vastassa oli kotimaan kentiltäkin tutut Hongan pojat, joiden kanssa topolaiset matkasivat Baltia-liigan pitkät bussi- ja laivamatkat. Ottelu päättyi 46-22 ja voitolla ToPo eteni koko liigan neljän parhaan joukkoon. Lauantaina iltapäivällä selvitettiin liettualaisen ASKAn kanssa, kuka ansaitsee paikan finaalipelissä ja kenellä on sunnuntaina edessä pronssiottelu. ASKAn kovaäänisestä torvikannustuksesta huolimatta ToPon pojat näyttivät liettualaisille kilpakumppaneille kaapin paikan ja ottelu päättyi ToPon hyväksi lukemin 38-15.

 

Finaalissa vastassa Moskovan Dynamo

Sunnuntaina oli edessä finaaliottelu ja vastassa legendaarinen Moskovan Dynamo. Allazin urheiluhallissa jännitys oli käsin kosketeltavaa kun joukkueet kuulutettiin pelaaja pelaajalta kentälle. ToPo aloitti pelin päätä pidempiä dynamolaisia vastaan erittäin vahvasti ja ensimmäinen erä päättyi ToPon 10 pisteen johtoasemaan. Toisessa erässä Dynamo sai pakan kuntoon ja puoliajalle mentiin hykerryttävän jännittävässä 19-18 tilanteessa, ToPon johtaessa. Superjännittävän finaalin pari viimeistä minuuttia olivat henkeäsalpaavia Dynamon noustessa jo pisteen päähän. Peli päättyi ToPon hyväksi lukemiin 33-28 eikä riemulla ollut rajaa niin kentällä kuin katsomossakaan.

- Baltia-liiga oli pojille hieno kokemus ja oli mahtavaa päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä varsin isokokoisiakin joukkueita vastaan, joukkueen päävalmentaja Timo Parviainen kommentoi finaaliviikonlopun jälkeen.

- Olen erittäin ylpeä koko joukkueesta – 19 peliä ja 19 voittoa, Parviainen sanoo ja myöntää, että legendaarisen Moskovan Dynamon kaataminen finaaliottelussa maistui erityisen makealta.

- Eikä se sukan leikkaaminen ja valtavan pokaalin tuominen kotiin pojilta hetkessä unohdu.

Muista suomalaisesta joukkueista Munkkiniemen Kisapojat sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 7 ja Honka sijalle 8.

 

Mikä on Baltic Boys Basketball League?

Baltic Boys Basketball -liigaa on pelattu vuodesta 2012. Kaudella 2016/2017 mukana oli viidessä ikäluokassa yhteensä 86 joukkuetta Liettuasta, Latviasta, Virosta, Venäjältä ja Suomesta.

Henkilöt

Asiat

 
25.5.2020 18:49 Koripalloliitto tiedottaa

Mineille ja mikroille uudet pelisäännöt – peli kasvaa jatkossa entistä enemmän pelaajien mukana

Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt mini- ja mikrokoripalloon (U7-U12). Uusien sääntöjen keskeisenä tavoitteena on tuottaa entistä parempaa lasten peliä lapsia varten.

13.9.2019 14:39 Valmentajat

Minivalmennusseminaarin ohjelma valmis

Minivalmennusseminaarin ohjelma on valmis. Seminaariin voi ilmoittautua 17.9. saakka.

24.7.2019 11:04 Valmentajat

Minivalmennusseminaarin ilmoittautuminen avattu

Koripalloliitto järjestää 20. - 21.9. järjestyksessään toisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Juha Oikarinen, Tuomas Rahkonen ja Tristan Fay.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

24.7.2018 17:10 Pääjuttu

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay.

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

20.11.2017 Pohjoinen alue

Pirkka Pikkusudet Korisrieha valtasi Ouluhallin – mukana 1200 koululaista

Oulussa järjestettiin 14.-15.11. jättimäinen koululaisten Pirkka Pikkusudet -koripalloturnaus. Tämä 1.-6.-luokkalaisille suunnattu katukoristurnaus keräsi mukaan upeasti 1200 lasta Oulun alueen ala-asteilta.

7.11.2017 Minit

Pirkka Street Basket –kiertue jatkuu – järjestäjien haku auki 15.12. asti

Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteistyö jatkuu vahvana, ja Pirkka Street Basket -tapahtuma liikuttaa koululaisia jälleen ensi keväänä. Kiertue matkaa ympäri Suomen tavoitteenaan järjestää vuoden hauskin koulupäivä ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Näytä lisää vastaavia