Suomen tytöille ja pojille koululaisten MM-pronssia

6.5.2017 Mäkelänrinteen lukion tyttöjen ja poikien joukkueet päättivät koululaisten MM-kilpailut pronssimitaleille Kroatiassa.

Erik Waxlax aiheutti MM-kisoissa vastustajien takapelaajille vaikeuksia.

Anna Kahelin yltyi hirmuiskuun tyttöjen pronssiottelussa. Kuvat: Francois Perthuis & Vesa Koivunen

Märskyn pojat kaatoivat pronssiottelussa isokokoisen Saksan lukemin 46-43. Suomi pääsi hyödyntämään nopeuttaan ja laajaa kokoonpanoaan halliten ottelua kolmannen erän notkahdusta lukuun ottamatta.

- Lähdimme peliin 12 pelaajan rotaatiolla ja se kannatti, tämä jos mikä oli joukkuevoitto! Ollaan todella pysytty joukkueena kokoa ajan ja lisäksi on ollut upeaa huomata loistava Märsky-henki täälläkin. Pojat ovat kannustaneet tyttöjä ja päinvastoin upealla tavalla, hehkutti poikien joukkueen päävalmentaja Juha Dahlström.

Suomen joukkueesta Erik Waxlax dominoi jälleen takakenttää ja Mikael Jantunen (9/13) korien alustoja. Myös Ville Tahvanainen (17/4) lukeutui onnistujiin vahvalla kaukoheittopelillään.

Tytöt kohtasivat pronssiottelussa Israelin, joka joutui antautumaan Märskylle lukemin 61-51. Ottelu eteni tasalukemissa, kunnes Sara Bejedi (8/5) käynnisti suomalaisten kolmosten putken, jota erinomaisen pelin pelannut Anna Kahelin (17/4) jatkoi. Korin alla Israel sai tuntea Elina Ariken (8/11) ja Lotta-Maj Lahtisen (13/13/4 riistoa) kovuuden.

- Tämä oli ihan mieletön suoritus. Voimme olla ylpeitä kaikista näistä tytöistä, ja tietysti on hienoa huomata, että panostus naiskorikseen alkaa tuottaa tulosta, päävalmentaja Pekka Salminen iloitsi.

- Turnaus oli upea kokemus ja MM-pronssi on arvokas suoritus myös Mäkelänrinteen lukiolle. Saavutus osoittaa myös HBA:n ohjelman hienouden – pojat ovat näyttäneet esimerkkiä ja tytöt seuraavat kovaa vauhtia perässä.

Koululaisten MM-kilpailut on pitkän perinteen turnaus, jossa Mäkelänrinteen lukion pojat saavuttivat viime vuonna hopeaa. Tytöt sijoittuivat vuosi sitten 10:nneksi. Turnaus on vuosien aikana muuttanut hieman muotoaan ja yhä useammassa maassa joukkueet koostuvat Mäkelänrinteen ja HBA:n tapaisista koulujen joukkueista.

Asiat

 
16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia