Montenegro tyly vieras Barona Areenalla

11.8.2010 A-divisioonanousija Montenegro aiheutti Suomelle kolmannen perättäisen tappion naisten EM-karsinnoissa Espoon Barona Areenalla keskiviikkona. Montenegro avasi ottelun 13-0-repäisyllä ja hallitsi kenttätapahtumia täydet 40 minuuttia matkallaan selvään 55-94 (21-42)-voittoon.

Heta Korpivaaran ja Suomen tila jäi ahtaalle Montenegroa vastaan keskiviikkona.

TIina Sten kuului Suomen parhaimmistoon 11 pisteellään.

Anni Mäkitalo toi hetkittäin säpinää Suomen pelinrakenteluun.

Montenegron päävalmentaja Miodrag Baleticin mukaan joukkueen valmennusjohto onnistui Suomen scouttauksessa täydellisesti. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Montenegro pelasi keskiviikkona vahvuuksiensa mukaan esittäen Barona Areenan yleisölle terävää joukkuepuolustusta, vauhdikasta syöttelyä sekä tarkkaa heittopeliä. Vastaavasti Suomi jäi joi alkuminuuteilla kauaksi parhaasta suoritustasostaan ja syyllistyi läpi pelin heikkoon viimeistelyyn, löysin syöttöihin ja myöhästelyyn puolustuspäässä. Montenegron voittolukemat merkittiin pöytäkirjaan tylysti 55-94 (21-42).

- Meillä oli tänään totaalisen huono päivä. Mikään ei onnistunut, huokaisi Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen.

- Tämä oli kolmas perättäinen matsi, jossa epäonnistuimme heittopelissämme täysin. Kun vapaat ja puolivapaatkin heitot menevät ohi, se näkyy heti itseluottamuksessa. Kun heitot eivät kulje, alamme hävitä tilanteita järjestäen myös toisessa päässä. Ei tällä tasolla voi pelata tasaväkisesti, kun itseluottamus menee.

Joukkueiden suoritason ero näkyi selkeimmillään heitojen onnistumisprosentissa. Montenegro upotti kakkosistaan 48,9% Suomen 27,1% vastaan ja kolmosistaan 53,8% Suomen 20,0% vastaan. Vapaaheittoviivalle Montenegro pääsi 12 kertaa enemmän kuin Suomi, ja viimeisteli heittonsa 82,9% tarkkuudella Suomen 73,9% vastaan.

- Koris on yksinkertainen peli, helpoista paikoista pitää pistää pallo sisään. Montenegro oli tänään muutenkin askeleen edellä meitä, joten ei ole mitään syytä antaa heille vielä lisää etumatkaa tällaisella heittopelillä, Koskinen tuhahti.

Montenegrolla onnistunut scouttaus

Suomen positiiviset hetket jäivät Montenegroa vastaan vähiin.

Avausjaksolla kotiyleisössä herätteli toiveita 18-vuotias Anni Mäkitalo (1/2), joka saapui kentälle Suomen 0-13-tappioasemassa ja toi hetkeksi rohkeutta Suomen pelinrakenteluun ja pallollisen pelaajan puolustukseen. Toisella kymmenminuuttisella Stenin sisarukset Tiina (11/3) ja Minna (12/5) tekivät hartiavoimin töitä korin alla ja onnistuivat pariin otteeseen niin läheltä kuin kaukaakin. Montenegro kasvatti kuitenkin johtonsa 12 pisteestä (17-29) 21 pisteeseen (21-42) puoliajalle lähdettäessä.

Kolmannella jaksolla Montenegro ehti takoa taululle 31-60-numerot, ennen kuin Taru Tuukkanen (14/8) otti ohjat käsiinsä ja toi Suomen henkilökohtaisilla hyökkäyspään onnistumisillaan 18 pisteen päähän. Montenegro piti ottelun lopussa tarkalla heittopelillään päätösjaksolla huolen siitä, ettei Suomi saanut ottelusta kunnollista otetta.

- Vastustajalla oli laittaa kentälle jatkuvasti viisikko, jonka ammattilaiset ovat pelanneet vähintään pari vuotta Euroopan parhaissa sarjoissa. Meillä ei ole heittää kentälle samanlaista kokemusta. Tilannekovuutemme ei ollut kertaakaan vastustajan tasolla, summasi Tuukkanen ottelun.

Montenegron päävalmentaja Miodrag Baletic piti iskukuusikkoaan kentällä aina päätösjakson loppuun asti selvistä loppulukemista huolimatta. Baletic luonnehti ottelua nappisuoritukseksi.

- Pelasimme Bulgariaa vastaan sunnuntaina vaikean ottelun, ja siksi pelkäsimme etukäteen tätä ottelua, kertoo Baletic.

- Scouttauksemme onnistui tänään täydellisesti. Meillä oli entuudestaan tarkka kuva Suomen heikkouksista ja vahvuuksista, ja pystyimme pelaamaan täysin pelikirjan mukaan. Loppulukemat kertovat kaiken.

Montenegrolle voitto oli kolmas perättäinen. Montenegro ja Turkki jakavat EM-karsintojen C-lohkon ykkössijan kolmella voitolla ja Suomi on lohkon hännillä kolmella tappiolla.

Bulgariaa vastaan raivolla

Suomi piti ottelun tauottua pukukopissa pitkän palaverin. Päävalmentaja Koskisen mukaan joukkue ymmärtää joutuneensa vaikeaan tilanteeseen, mutta ei ole menettänyt taistelutahtoaan.

- Meillä on ryhmässä niin hyvä henki, että yksikään pelaaja ei ala osoittelemaan toista sormella, vannoo Koskinen.

- Tästä ottelusta on vaikea löytää mitään positiivista, mutta emme saa jäädä harmittelemaan. Tämän illan häpeämme, mutta huomisesta lähtien muutamme häpeän raivoksi. Meillä on joukkueena niin paljon selkärankaa, että kestämme kyllä tämän tilanteen.

Suomi jatkaa karsintojen avausvoittonsa metsästämistä lauantaina Bulgariassa.

- Jos hyökkäyspeli on Bulgariassa yhtä vaikeaa, meidän ainoa vaihtoehtomme on lähteä puolustukseen suunnattomalla intensiteetillä ja raivolla. Kokemus kertoo, että kun saamme alle pari helppoa koria puolustuksen kautta, alkaa hyökkäyskin toimia ihan eri tavalla, ennakoi Koskinen.

Suomi - Montenegro 55-94 (12-24, 21-42, 37-60), naisten EM-karsintaa, Espoo 11.8.2010

Suomi: Taru Tuukkanen 14/8, Minna Sten 12/5, Tiina Sten 11/3, Dionne Pounds 10/1, Heta Korpivaara 4/5, Vilma Kesänen 2/1, Anni Mäkitalo 1/2, Henna Salomaa 1/0, Maija Lähde 0/2, Laura Sario 0/0, Maiju Pekkarinen 0/0, Kaisa Valtakari 0/0.

Montenegro: Jelena Dubljevic 21/11, Ana Baletic 16/2, Iva Perovanovic 15/9/6 syöttöä, Jelena Skerovic 13/4/4 syöttöä, Milka Bjelica 11/6, Snezana Aleksic 10/6.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia