Pirkka Street Basket liikutti alakoululaisia Nokialla

17.5.2017

Pirkka Street Basket -rekka parkkeerasi keskiviikkona Nokialle. K-Supermarket Löytiksen pihassa katukorista pelasi päivän aikana yhteensä 450 alakoululaista. Tapahtumassa nimmareita kävi jakamassa BC Nokian pelaajia.

 

Nokialla katukoristapahtumia on järjestetty jo pitkään. Tällä kertaa korit pystytettiin K-Supermarket Löytiksen pihaan, jossa pelattiin kaikkiaan 164 peliä. Yhteensä paikalla oli 107 joukkuetta.

 

Koululaiset olivat innoissaan, kun perinteisen koulupäivän sijaan, he pääsivät pelaamaan katukorista. Pieni sadekaan ei lasten iloa haitannut, vaan kentillä ja niiden laidoilla pidettiin hauskaa.

 

Paikalla Pirkka Street Basket -tapahtumassa oli myös BC Nokian Korisliiga-pelaajia, joiden nimmarit kävivät kaupaksi koululaisille. Henri Hirvikoski, Waltteri Mäkelä ja Ville Haapoja jakoivat samalla nuorille vinkkejä peleihin ja kehottivat nauttimaan koriksesta.

 

- Nostalginen fiilis olla täällä katsomassa pelejä, sillä olen nuorempana ollut myös itse pelaamassa ja toimitsijana katukoristapahtumissa. Näissä tapahtumissa luodaan nuorille kipinää koriksen pariin, kertoi BC Nokian Korisliiga-joukkueessa pelaava Henri Hirvikoski.

 

K-Supermarket Löytiksen puolelta oltiin tyytyväisiä Pirkka Street Basket -tapahtuman antiin. Vaikka jotkut opettajat olivat epäileväisiä oppilaiden käyttäytymisestä kaupan ympäristössä, kauppiasharjoittelija Niko Nylundin mielestä nuoret käyttäytyivät kivasti, kuten aina.

 

- Kaupan puolesta haluamme luoda meidän ja nuorten välistä kanssakäymistä. Pirkka Street Basket -tapahtuman avulla on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja liikuttaa lapsia. Mielellään olemme myös jatkossa mukana järjestämässä vastaavanlaisia tapahtumia, tuumi kauppiasharjoittelija Niko Nylund.

 

Pirkka Street Basket -rekan matka jatkui tänään halki Suomen, kun nokka käännettiin vielä illaksi kohti Lappeenrantaa. Huomenna korit pystytetään siis Lappeenrantaan ja perjantaina vielä viikon viimeisen kerran Orimattilassa.  

 

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

 

Lue myös: Pirkka Street Basket Loimaalla (15.5.2017)
Lue myös: Pirkka Street Basket Karkkilassa (16.5.2017)
Lisätietoja: Pikkusudet

 


Nokialla temmelsi tänään 450 alakoululaista
Nimmarit kävivät kaupaksi
...ja selfie-kuvia otettiin mielellään
Ehdittiin Nokialla myös pelata ja kannustaa