Vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannassa – Pirkka Street Basket riemastutti alakoululaisia

18.5.2017

Pirkka Street Basket -tapahtuma liikutti torstaina alakoululaisia Lappeenrannassa. Katukorispeleistä Lappeenrannan kauppatorilla riemuitsi ainakin 300 lasta. Mukana tapahtumaa oli järjestämässä sekä Lappeenrannan Cazin että NMKY:n talkooväkeä.

 

Lappeenrannassa vietettiin riemukasta Pirkka Street Basket -päivää, kun kaikki rekan mukana kulkevat 10 katukoristelinettä pystytettiin Lappeenrannan kauppatorille. Tapahtumassa 60 joukkuetta pelasi yhteensä 103 ottelua.

 

Päivä oli täynnä energiaa. Kauppatorilla lapsilla oli tilaa temmeltää ja katukorispelien lisäksi lapset tekivät kiertuerekan edustalla vaikka mitä voimisteluliikkeitä.

 

Lappeenrannassa nähtiin myös erityisen hienoja kannustuslakanoita, joita koululaiset olivat itse askarrelleet. Mukana tapahtumaa järjestämässä oli sekä Lappeenrannan Catz että NMKY.

 

Catzin Korisliiga-joukkueen pelaaja Lotta Hämäläinen kertoi tapahtumassa terveiset pelaajille. Monille koululaiselle Lotta olikin entuudestaan tuttu, sillä Lotta on kuluneen kauden aikana toiminut myös Catzin korislähettinä.

 

- Monet saattavat muistaa minut kouluilla järjestetyistä korishetkistä. Teillä on mennyt tosi hienosti pelit, joten kannustan kaikkia lähtemään rohkeasti mukaan myös koristreeneihin. Koriksen kautta voi saada paljon kavereita, kertoi Lotta Hämäläinen kiertuejuontaja Mikon haastattelussa.

 

K-Supermarket Rakuuna oli ilolla ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Pirkka Street Basket -tapahtumaa. Kiertuerekan väki ilahtui kovasti, kun K-Supermarket Rakuunan kauppias Jarkko Kolehmainen lahjoitti kiertueelle Pirkka-kahvikuppeja. Kahvi on maistunut tapahtumissa hyvin järjestäjille sekä opettajille ja pahvikupit olivat päässeet loppumaan. Tällä viikolla kahvit porisevat vielä perjantaina Orimattilassa.

 

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

 

Lue myös: Pirkka Street Basket Karkkilassa (16.5.2017)
Lue myös: Pirkka Street Basket Nokialla (17.5.2017)
Lue lisää: Pikkusudet 

Lotta Hämäläinen kiertuejuontaja Mikon haastattelussa
Lappeenrannan kauppatorilla oli tilaa pelata