Katukoris liikutti lapsia ja nuoria Helsingin Narinkkatorilla

11.6.2017 Helsingin Narinkkatorilla järjestettiin sunnuntaina kesän ensimmäinen kaikille avoin katukoristapahtuma Helsinki Street Festival 2017 -tapahtuman yhteydessä. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Yökoriksen, Helsingin kaupungin ja yhteistyöseurojen kanssa.

Helsinki Street Festival 2017 keräsi lukuisia liikunnasta ja musiikista nauttivia osallistujia päivän tapahtumiinsa. Mukana Narinkkatorilla viihdytti myös miesten EM 2017-kisojen maskotti, Sam Dunk

Päivän aikana nähtiin monia lennokkaita pelejä, myös sukupuolia erottelemattomia mix 3x3 -turnauksia

Päivän aikana tapahtumassa piipahtivat myös maajoukkueen Sasu ja Tuukka jakamassa innokkaimmille pelaajille nimmareilla varusteltuja pelipalloja ja arvontavoittajille lippuja syksyn Eurobasket 2017-peleihin.

Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina järjestetty Helsinki Street Festival 2017 keräsi sankan joukon osallistujia nauttimaan riemukkaasta katuliikunnasta ja menevästä musiikista. Koko päivän kestäneen tapahtuman ohjelmassa nähtiin niin katukorista kuin -jalkapalloakin, myös asunnottomien streetfutiksen SM-turnauksen muodossa. Musiikista vastasi DJ ja esiintyvät hip hop -artistit. Mukana viihdyttämässä nähtiin myös EM 2017-kisamaskotti, itse Sam Dunk, sekä useita musiikki- ja tanssiesityksiä. Katukoriksen järjestelyistä vastasivat Koripalloliitto ja Yökoris. Narinkkatorin tapahtumassa yhteistyössä toimivat lisäksi Walter ry, Homeless Academy ry ja Helsingin Kaupunki.

Koripalloilut alkoivat lasten vapaalla pelailulla, ja jatkuivat keskipäivän jälkeen Helsingin alle 18-vuotiaiden katukoristurnauksilla. Päivän aikana nähtiin myös 3 pisteen heittokisoja ja mix 3x3-turnaus. Päivä huipentui yli 15-vuotiaiden miesten 3x3 Tour Qualifier -turnaukseen.

Tapahtumassa vierailivat myös maajoukkuepelaajat Sasu Salin ja Tuukka Kotti, jotka varustivat polvenkorkuiset pikku-koripalloilijat nimmarein koristelluin palloin ja jakoivat tapahtumaan osallistuneiden kesken lippuja syksyn Eurobasket -otteluihin. Päivän teemaan, rasisminvastisuuteen ja ihmisten hyväksymiseen liittyen, pelaajat vastasivat myös tapahtumajuontajan kysymyksiin, kuinka koripallo ajaa eri kulttuurien yhdistymisen aatetta.

”Hieno asia koripallossa on se, että sitä voi alkaa pelata ihan kuka vaan. Pelaajat on yksi iso yhteisö, johon saa tulla mukaan kuka vaan: tässä ei ole mitään väliä, mistä olet kotoisin. Ollaan päästy näkemään niin monista eri kulttuureista ja taustoista tulleita ihmisiä, että se on ollut todella suuri kunnia ja rikkaus”, Salin ja Kotti totesivat yhdestä suusta

Katukoristapahtumien tarkoituksena on liikuttaa lapsia ja nuoria, tarjota positiivisia liikuntakokemuksia sekä tuoda koripalloa lajina yhä useampien tietoisuuteen. Kaikille avoimia katukoristapahtumia järjestetään kesän aikaan yhteensä yhdeksän ympäri Helsinkiä – tule sinäkin mukaan! Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Katukoristapahtumien tarkoituksena on liikuttaa mahdollisimman montaa nuorta ja samalla tuoda koripalloa lajina yhä useamman tietoisuuteen. Kuka vain voi koota oman joukkueen ja osallistua tapahtumiin.

Lue lisää kesän katukoristapahtumista täältä 
 

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

30.8.2017 Katukoris

Elokuun Pirkka Street Basket -kiertue päätökseen vauhdikkaasti Hämeenlinnassa

Koululaisille suunnattu katukoris teki debyyttinsä Hämeenlinnassa Pirkka Street Basketin muodossa. Koripallontäyteistä koulupäivää Hämeenlinnassa vietti 150 oppilasta.

24.8.2017 Katukoris

Viikon viimeinen Pirkka Street Basket täytti Uudenkaupungin torin

Torstaina katukorispelejä pelattiin Uudenkaupungin torilla aurinkoisissa tunnelmissa. Tapahtuma oli tähän mennessä syksyn suurin 500 osallistujallaan. Torilla riitti myös paljon kannustajia, kun ohikulkijat pysähtyivät katsomaan pelejä ja lisäksi Korihaiden pelaajia vieraili paikalla.

23.8.2017 Katukoris

Kärrynpyöriä ja katukorista – Pirkka Street Basket liikutti lapsia keskiviikkona Laitilassa

Pirkka Street Basket -kiertueen rekka pysähtyi keskiviikkona Laitilan K-Supermarketin pihaan. 200 koululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää katukoriksen parissa intoa täynnä. Pelinohjaajina tapahtumassa toimivat ansioituneesti Korihaiden edustusjoukkueen pelaajia.

22.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Raumalla - Katukorista kaikille

Tiistaina Raumalla vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 150 oppilasta. K-Citymarket Rauman pihalla katukorista pelasi myös erityisryhmien oppilaita. Tapahtuma tarjosi järjestäjä Rauma Basketille mahdollisuuden rekrytoida uusia korispelaajia seuran toimintaan.

21.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Tampereella – katukorista ja liikunnan iloa

Katukoriskiertue sai maanantaina jatkoa Tampereella, kun Tesoman palloiluhallin parkkipaikalle pystytettiin kahdeksan katukoristelinettä. 300 alokoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää hymyssä suin. Tapahtumaa oli toista kertaa mukana järjestämässä paikallinen seura Raholan Pyrkivä.

18.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket ja vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannan Kauppatorilla

Perjantaina 150 alakoululaista nautti liikunnan ilosta aurinkoisessa säässä Lappeenrannan kauppatorilla katukoriksen parissa. Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin paikkakunnalla jo vahvalla kokemuksella Lappeenrannan NMKY:n ja Catzin yhteistyöllä.

17.8.2017 Katukoris

Vauhdikas katukorispäivä Loviisassa Pirkka Street Basketin tahtiin

Pirkka Street Basket -kiertue kurvasi torstaina Loviisaan Harjurinteen koulun parkkipaikalle, jossa 3.-6.-luokkalaiset pelasivat innoissaan katukoripalloa. Vuoden hauskinta koulupäivää oli järjestämässä Loviisan Koripallohokki sekä K-Supermarket Loviisa.

Näytä lisää vastaavia