Antti Kanervolla hyvä debyyttikausi ulkomailla

15.6.2017

Antti Kanervo siirtyi viime kesänä kahdeksan Korisliigassa vietetyn vuoden jälkeen Ranskan ProB-liigan Chorale de Roannen riveihin. 29-vuotias heittäjä-ässä pelasi hyvän kauden Ranskassa ja sopeutui hyvin uusiin maisemiin.

Kanervo sai mukavasti vastuuta ja esiintyi avausviisikossa lähes puolissa peleissä. Peliaikaa tuli keskimäärin 23 minuuttia ottelua kohden ja keskiarvoikseen hän kasasi 9,2 pistettä, 1,2 levypalloa ja 1,4 syöttöä kauden aikana. Kanervon kausi päättyi ikävästi nilkkavammaan runkosarjan lopussa, mutta muuten kaudesta jäi kuitenkin hyvä maku.

- Alkuun otti oman aikansa tottua, mutta joulun jälkeen alkoi kulkea ja olen ihan tyytyväinen. Jos olisin heittänyt paremmin, niin numerot tietty näyttäisivät hieman paremmilta. Se mitä pohdin ennen tänne tuloa oli, että miten pärjään puolustuksessa ja fysiikassa, eikä niiden puolelta ollut mitään ongelmia, Kanervo toteaa.

 

Uudessa maassa odottavat aina uudet kujeet eikä Ranska tehnyt siinä poikkeusta. Kanervo sai totutella uuteen peli- ja valmennustapaan. Kanervo välttyi suurimmilta yllätyksiltä, vaikka luonnollisesti eroja kotimaiseen koripalloon on. 

- Kulttuurishokki tuli vasta vähän jälkijunassa. On paljon erilaisia tapoja miten peleihin valmistaudutaan ja miten vastustajaa skoutataan. Sitä oli Suomeen verrattuna vähemmän. Mitään karmeita eroja ei kuitenkaan ollut, mutta koripalloa voi pelata ja ajatella monella hyvin erilaisella tavalla.

 

Kanervon sopimus kattoi menneen kauden ja jatkosuunnitelmat ovat vielä avoinna. Ulkomailla ja Ranskassa jatkaminen kiinnostaisi, mutta hän pitää samalla kaikki kortit auki.

- Huomasin pärjääväni, mutta on vielä vaikea sanoa eteenpäin. Itse harjoituksista kyllä tykkäsin, mutta isommat erot ovat sitten taktisella puolella.

- Ei minulla mitään Ranskassa jatkamista vastaan olisi. Elämä meni oikein kivasti eikä sen suhteen ollut ongelmia. En tiedä vielä jatkosta ja katsellaan vielä. Tämä oli hyvä ja tasokas sarja, mutta katsellaan rauhassa, Kanervo avaa jatkosuunnitelmiaan. 


Antti Kanervo pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Erkki Hautaviita)