Henri Kantonen Kauhajoen Karhun paitaan

16.6.2017

Kauhajoen Karhu kiinnitti Korisliigassa pelaavaan miehistöön vuoden sopimuksella 19-vuotiaan Henri Kantosen. Kantonen pelasi viime kaudella Korisliigaa Kouvolan Kouvojen riveissä.197 senttinen ja 90 kiloinen Henri Kantonen pelaa takamiehen vaativalla tontilla. Viime kaudella Kouvoissa Kantonen pelasi 28 ottelussa ja peliaikaa tuli keskimäärin 7,5 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin kirjattiin 1,8 pistettä, 1,3 levypalloa ja 0,9 syöttöä per ottelua. Korisliigan lisäksi Kantonen pelasi Kouvojen ”kakkosjoukkueessa” eli Korikouvoissa Divari B:ssä. Siellä tuli 18 ottelussa peliaikaa yli 32 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin näyttävä rivi 20,4 / 9,5 / 4,7 syöttöä. Ennen Kouvolan vierailua Kantonen pelasi kauden 2015–2016 Järvenpään Koripalloseurassa (30 ottelua, 11 / 4,2 / 2,7).

Juniorina Kantonen pelasi ToPo:ssa, josta tuli menestystä myös nuorten SM-sarjoissa. Kaudella 2015–2016 saavutuksena oli 19-vuotiaiden SM-kulta ja samalla kaudella hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Kesän Kantonen viettää nuorten maajoukkuetoimissa ja muuttaa syksyllä Kauhajoella. Karhun päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua.

– Etsimme kokoonpanoomme täydennystä viime vuoteen nähden ja halusimme nimenomaan nuoren, sekä lupaavan pelaajan ryhmäämme, Laakso sanoo Karhun internet-sivuilla.
– Henri on poikkeuksellisen kookas takapelaaja 198-senttisellä varrellaan ja näin ollen sopiikin tuleviin konsepteihimme erittäin hyvin. Vaikka hän on pitkäraajainen, niin häneltä löytyy kokoonsa nähden erinomainen taitovalikoima pallollisena pelaajana. Olen iloinen sopimuksesta ja nyt tämän myötä suomalaisosastomme on käytännössä valmis.

Kantonen kertoo tulevan kauden tavoitteista seuraavaa:

– Joukkueena tietenkin mestaruus on ainoa tavoite joka vuosi, mutta henkilökohtaisella tasolla odotan itseltäni läpimurtokautta Korisliigassa.
– Reilu kuukauden verran kerkesin Helsingissä harjoittelemaan hyvin, minkä jälkeen kesä on jatkunut U20 maajoukkueen kanssa leireillä. –Sen mukana mennään nyt, eikä muita suunnitelmia ole tehty enempää, Kantonen kertoo kesän suunnitelmista.

Kantosen sopimuksen myötä Karhulla on valmiit pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Juho Lehtorannan, Samuli Vanttajan, Joonas Lehtorannan, Perttu Salmen, Valtteri Pihlajamäen, Jussi Myllyniemen ja Henri Kantosen kanssa.


Henri Kantonen antoi viime kaudella tärkeitä minuutteja Kouvojen paidassa. Ensi kaudella Kantonen pukee Kauhajoen Karhun pelipaidan ylleen. Kuva: Matti Koskinen