Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

16.6.2017

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.


Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue puolusti aamupelissään Libanonin kumoon ja juoksi taululle selkeät voittolukemat 99-50. Illalla taas energiataso ei ollut samalla tasolla ja Tanskan TBD-joukkue korjasi voiton nimiinsä 107-81.
 

– Libanonia vastaan aktiivinen susipuolustus toimi ja pääsimme juoksemaan hyvin kenttää, minkä tuloksena saimme runsaasti helppoja koreja. Jos aamulla energiaa oli, niin illalla sitä ei enää ollut ja se näkyi kaikessa tekemisessä, Suomen päävalmentaja Petka Lehtinen kommentoi.
 

Suomen White-joukkue taas sai aamulla vastaansa atleettisen Kenian, joka nappasi voiton loppulukemin 86-52. Suomi White joutuu hakemaan kutsuturnauksen avausvoittoaan huomenna, kun iltapelissä Viro voitti Suomen 72-89.
 

– Kenia oli fyysisempi ja urheilullisempi. Todella hienoa, että pääsimme pelaamaan heitä vastaan. Kenia-ottelun alku oli shokki, mutta toisella puoliajalla pelasimme jo tasan. Viroa vastaan haastoimme kolme erää, kunnes virolaiset karkasivat viimeisellä neljänneksellä.
 

Suomi Blue saa vastaansa huomenna ennen sijoitusotteluita Ruotsin Blue-joukkueen, kun taas Suomi White kohtaa Tanska Whiten.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

 

Myös tytöille yksi voitto ja kolme tappiota avauspäivänä

 

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen White-joukkue avasi kutsuturnauksen voitolla, kun suomalaiset selättivät Islannin Blue-joukkueen 64-44. Iltaottelussa vastaan tuli pelitempon korkealla pitävä ja atleettinen unkarilainen Csata DSE, joka oli parempi loppulukemin 92-60.
 

Suomen Blue-joukkue taas joutui avauspäivänä tyytymään kahteen tappioon. Aamulla kohtaloksi koitui Luxemburg loppunumeroin 49-60 ja illalla taas emäntämaan Tanskan Red-joukkue voitti Suomen 75-61.
 

– Monille pelaajille aamuottelut olivat ensimmäisiä maaotteluita ja ilmassa oli selkeää jännitystä. Illalla jännityksen tuoma tietynlainen tärinä oli jo hävinnyt, Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.
 

– Tästä oppina pelaajien pitää oppia reagoimaan paremmin ja tekemään valintoja sekä pallollisena ja pallottomana. Pitää pystyä syöttämään, ajamaan tai heittämään nopeammin eikä jäädä miettimään.
 

Suomen molemmat joukkueet kohtaavat huomenna aamulla Ruotsin. Suomi White pelaa Ruotsin Yellow-joukkuetta vastaan, kun taas Suomi Blue kohtaa Ruotsi Whiten.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.