Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

18.6.2017

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

 

 

 

Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue ja White -joukkueet pelasivat Kööpenhaminan turnauksen päätöspäivänä Islannin joukkueita vastaan. Suomen molemmat joukkueet olisivat turnausjärjestyksen mukaan pelanneet keskenään sijoista 11–12, mutta joukkueet saivat viimeiselle päivälle islantilaiset vastustajat, koska myös Islannin Blue- ja White -joukkueet olisivat kohdanneet toisensa.

Suomen White-joukkue kohtasi ensimmäisessä ottelussa Islannin White-joukkueen. Ottelun lopputulos kirjattiin Suomelle kahden pisteen marginaalilla lukemin 79–77. Suomen ja Islannin Blue-joukkueiden kohtaamisen Islanti vei niukasti numeroin 73–67. Suomen 15-vuotiaiden poikien päävalmentaja Petka Lehtinen pitää turnausta kokonaisuutena kovana, mutta opettavaisena.

– Molemmilla joukkueilla oli päätöspeleissä hyvä peli-ilme. Ilahduttavaa oli erityisesti pelaaminen puoliajan jälkeen, kun molemmat joukkueet paransivat tasoaan. Peli alkoi näyttää kunnolla suomalaiselta maajoukkuekoripallolta.

– Turnaus oli kokonaisuutena hyvin opettavainen. Olemme selkeästi päässeet askeleita eteenpäin oikealle suunnalle.

 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

 

Suomen tytöille päätöspäivältä voitto ja tappio

 

Suomen tyttöjen 15-vuotiaiden tyttöjen joukkueet viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen Islantia ja Alankomaita vastaan. Suomen Blue-joukkue kaatoi Islannin Blue-tiimin lukemin 74–44 taistelussa sijasta 13. Suomen White-joukkue sijoittui turnauksessa sijalle 10. joukkueen kaatuessa Alankomaiden käsittelyssä niukasti lukemin 49–42. 15-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Sami Toiviainen näki turnauksen päätöspeleissä paljon hyvää.

– Kaksi hyvää peliä. Blue-joukkueen peli oli kokonaisuutena paras. Vastustaja ei ollut niin huono miltä piste-ero näytti. Meille osui useampi onnistuja yhteen peliin. Pallon liikuttaminen ja kentän juokseminen toimivat hyvin ja sen kautta voitto kasvoi isoksi.

– Whiten pelissä oli myös paljon hyviä asioita. Isoin tekijä oli se, että korintekeminen oli jostain syystä vaikeaa. Puolustus toimi ihan hyvin. Ei vastustaja liikaa pisteillä juhlinut.

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue pääsi harjoittelemaan ennen Kööpenhaminan reissua seitsemän päivän ajan. Toiviainen pitää koko turnausta onnistuneena.

– Eniten lähdimme kehittämään pelaajia, jokaista yksilöä. Pelin perusrakenteessa piti näkyä, mitä on seitsemässä päivässä opittu. Turnaus oli meille oppitunti pelaajista, missä he menevät, mitä osaavat ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota.

 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.