Erika Kankfelt University of Portlandin yliopistojoukkueeseen

19.6.2017

Tapiolan Hongan omat kasvatit Erika Kankfelt ja Lasse Gummerus jatkavat koripallouraansa, sekä opiskelua, Yhdysvaltojen yliopistokentillä.


Hongan A-tytöissä pelannut Erika Kankfelt jatkaa uraansa tulevalla kaudella University of Portlandin NCAA-joukkueen paidassa. Hongan toisen kasvatin Lasse Gummeruksen liittymisestä Marist Collegen riveihin uutisoitiin huhtikuussa.

Erika Kankfelt aloitti koripallon kuusivuotiaana Tapiolan Hongassa vuonna 2004. Kymmenen vuotta myöhemmin Kankfelt lähti opiskelemaan Mäkelänrinteen lukioon ja siirtyi ensimmäistä kertaa pelaamaan kasvattajaseuransa ulkopuolelle, Helmi Basketiin ja HBA:han. Nuoren koripalloilijan kesät kuluivat maajoukkueleirityksissä.

– 15-vuotiaasta asti olen viettänyt kesät maajoukkueleirityksissä ja kisoissa (WU15, WU16, WU18). Pelasin lukiossa Helmi Basketissa ja HBA:ssa kahden kauden ajan, kunnes palasin takaisin Tapiolan Honkaan. Menneen kauden pelasin Hongan A-tytöissä ja naisten I-divarijoukkueessa. Kauden aikana tuli hyviä pelejä, vaikka joukkueen tavoite jäikin saavuttamatta meidän jäätyä ATSM-sarjassa neljänneksi, Kankefelt kertoo Tapiolan Hongan tiedotteessa.

Nyt Kankfelt jättää Hongan ja matkustaa toteuttamaan haaveitaan Yhdysvaltojen länsirannikolle, Oregonin Portlandiin.

– Tuleva joukkueeni Portland Pilots pelaa NCAA:n I divisioonassa West Coast -konferenssissa. Koulu itsessään on 4500 oppilaan yksityinen yliopisto.

Kankfelt matkustaa Portlandiin nopealla aikataululla. Päätös opiskelupaikasta saapui viime viikolla ja ensi viikolla hän nousee jo koneeseen. Tulevaisuuden tavoitteita ei siis ole vielä ehtinyt kovin pohtia, mutta Hongan junioreille tulevalla yliopistokoripalloilijalla on kyllä kannustavaa sanottavaa.

– Seuraavat tavoitteeni on asetettu lyhyelle tähtäimelle. Ensimmäisenä kotiutuminen uuteen kotikaupunkiini Portlandiin ja seuraavaksi se, että opiskelu, sekä pelaaminen lähtevät hyvin käyntiin. Hongan pienemmille junioreille haluaisin lähettää terveisiä: Harjoitelkaa kovasti, älkää antako periksi ja uskokaa itseenne, niin kaikki on mahdollista!

 

Lisätietoja: Erika Kankfelt

 

Lasse Gummerus nousi viime kaudella Espoo Unitedin miesten koripallojoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Mennyt kausi oli niin tuoreelle edustuskoripallojoukkueelle kuin Gummeruksellekin menestyksekäs, joukkueen noustua I divisioonan voittajana Korisliigaan tulevalle kaudelle. Parikymppinen Gummerus muuttaa nyt ensimmäistä kertaa Espoon ulkopuolelle, suoraan Yhdysvaltoihin, ottamaan seuraavan askeleen kohti päätavoitteitaan.

– Tuleva yliopistoni on Marist College, joka sijaitsee Poughkeepsiessä, New Yorkissa, Hudson-joen varrella. Joukkueeni nimi on Red Foxes, joka pelaa MAAC:ssä eli Metro Atlantic Athletic -konferenssissa. Oppilaita yliopistossa on 6500.

– Kiinnostus yliopistourheilua kohtaan on ollut olemassa jo pitkään. Sanoisin, että lukion toisena vuonna ajatus jenkkiyliopistoon lähtemisestä alkoi kehittyä ja siitä tuli tavoite.

Gummerus on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa ja valittiin tälle kesälle MU20-maajoukkuerinkiin. Tällä hetkellä 20-vuotiaiden miesten maajoukkue valmistautuu tuleviin B-divisioonan EM-kisoihin Islannissa, jossa se kohtaa Israelin, Ruotsin ja Islannin.

 

Lisätietoja: Lasse Gummerus


Viime vuosina Hongasta USA:n yliopistokentille ovat lähteneet myös Elina Koskimies, Tuuli Menna, Ville Wuorenjuuri, Henri Ventoniemi ja Sara Rokkanen.


Rapakon taakse Portlandiin matkustava Erika Kankfelt on edustanut maajoukkuetta jo kolmessa eri ikäluokassa. Kuva: Vesa Koivunen
Lasse Gummerus oli viime kaudella mukana Espoo Unitedin miesten I-divarijoukkueen talkoissa nostamassa Espoota takaisin Korisliigakartalle. Kuva: Francois Perthuis