Lauri Markkanen varattiin NBA:han seitsemäntenä – osoitteena Chicago Bulls

23.6.2017 08:25 NBA:n varaustilaisuudessa New Yorkissa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Minnesota Timberwolves varasi Lauri Markkasen numerolla seitsemän. Kaupan yhteydessä Markkasen oikeudet päätyivät nopeasti varauksen jälkeen Chicago Bullsille.

Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa, kun hänet varattiin NBA:han numerolla seitsemän.

Markkasen varasi Minnesota Timberwolves, mutta oikeudet siirtyivät kaupan yhteydessä nopeasti Chicago Bullsille.

Markkasen agentti Michael Letchiski viihtyi varaustilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa ja suomalaislupauksen lopullinen osoite selvisi muutama minuutti ennen varausvuoroa. Kuvat: Ville Vuorinen & Suvi Hakkarainen

Markkasta ennakoitiin varattavaksi ensimmäisen kierroksen alkupäässä ja niin kävikin, mutta oikeuksien päätyminen lopulta Chicago Bullsille oli varaustilaisuuden suurin yllätys. Seitsemännellä vuorolla Markkasen nimen huusi Minnesota Timberwolves, mutta joukkueiden välisen kaupan yhteydessä suomalaislupauksen oikeudet siirtyivät nopeasti Chicagolle.

Markkanen päätyi kauppatavaraksi, kun Chicago halusi hänet itselleen 16. varausvuorostaan huolimatta. Joukkueet vaihtoivat varausvuoronsa, minkä lisäksi Chicagon Jimmy Butler siirtyy Minnesotaan, ja toiseen suuntaan liikkuvat Markkasen lisäksi Kris Dunn sekä Zach LaVine.

- Kuulin kaupasta muutama minuutti ennen varaustani, joten se ei varsinaisesti yllättänyt. Lähden Chicagoon innoissani ja olen ylpeä saadessani edustaa perinteikästä joukkuetta. Jo se on kunnia, että NBA-joukkue haluaa sinut itselleen, Markkanen sanoi.

Markkasen perhe seurasi varaustilaisuutta aitiopaikoilta eturivistä yhdessä agentti Michael Lelchitskin kanssa, joka viihtyi tilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa.

- Takana tapahtui koko ajan aika paljon ja tiesin tulevasta aika hyvin, mutta kyllä se silti vähän itseäni yllätti, Markkanen kertoi.

- Tällä hetkellä on ihan käsittämättömät fiilikset, ei näitä oikein pysty edes selittämään. Aika mukavaa olla Bullsin organisaatiossa.

Suomi-koriksen historiaa

Markkasen myötä suomalaisessa koripallohistoriassa käännetään uusi sivu. Ennen häntä korkeimmalla numerolla varattu suomalainen oli 30. kierroksella huudettu Petteri Koponen.

Koposen poimi kesän 2007 varaustilaisuudessa riveihinsä Philadelphia 76ers, joka kuitenkin kauppasi hänet Portland Trailblazersiin välittömästi. Kaikkiaan suomalaisia on varattu NBA:han nyt seitsemän.

Edellinen suomalaisvaraus on Erik Murphy, jonka varasi vuoden 2013 toisella kierroksella niin ikään Chicago Bulls.

- Tämä on iso asia minulle ja koko maalleni, sillä edellisestä suomalaisesta NBA-pelaajasta on jo hieman aikaa. Tämä on kunnia-asia, Markkanen tunnelmoi.

Suomen edustamisen tärkeys näkyi myös Markkasen puvussa, jonka takin sisäpuoli oli sinivalkoinen ja koristeltu Suomen lipulla. Lippua Markkanen vilautti yleisölle ja tv-kameroille välittömästi lavalle noustuaan.

Odotetut kärkinimet

Varaustilaisuuden ensimmäiset valinnat noudattivat odotettua kaavaa. Ensimmäisenä valitsemaan päässyt Philadelphia 76ers poimi ennakoidusti pelinrakentaja Markelle Fultzin. Los Angeles Lakers nappasi odotusten mukaisesti Lonzo Ballin toisena ja Jayson Tatum oli Bostonin kolmannen vuoron varaus.

Eurooppalaisväriä nähtiin kärkisijoilla myös heti Markkasen jälkeen, kun New York Knicks varasi kahdeksantena ranskalaisen Frank Ntilikinan, joka pelaa paraikaa Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin alaisuudessa SIG Strasbourgissa.

Markkanen jatkaa New Yorkista Chicagoon lauantaina ja osallistuu uuden joukkueensa väreissä NBA:n kesäliigaan Las Vegasissa heinäkuussa. Sen jälkeen edessä siintävät EM-kotikisat elo-syyskuussa.

Lisätiedot: Lauri Markkanen

Asiat

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia