Samuel Haanpää Espoo Unitediin

27.6.2017 Samuel Haanpää on Espoo Unitedin tuorein kiinnitys. Kokeneen ja heittovoimastaan tunnetun Haanpään sopimus Unitedin kanssa on yksivuotinen kattaen alkavan kauden 2017–2018.

30-vuotias Samuel Haanpää on ehtinyt kerryttää tililleen melkoisen määrän koripallokokemusta. Korisliigassa, erinomaisena heittäjänä tunnettu Haanpää on edustanut ToPo:a, Katajaa, Korikobria ja KTP-Basketia. Kaudella 2012–13 Korikobrissa pelannut Haanpää valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). High school ja yliopistokoripalloa USA:ssa, Ranskan NM1-liigaa, Espanjan LEB Gold, Kypros, Ruotsin Basketligan ja viimeisimmäksi Argentiinan pääsarja Nyt mies asettuu Espooseen ja harjoittelu Unitedin joukkueen kanssa on jo aloitettu.

– Tosi hyvät ja odottavat fiilikset ensi kautta ajatellessa. On hienoa olla mukana Espoon uudessa Korisliiga-joukkueessa, Haanpää kuvailee päällimmäisiä tunnelmiaan sopimuksesta Espoo Unitedin tiedotteessa.

Mennyt kausi Argentiinassa jäi Haanpään ja monen muun pelaajan osalta lyhyeksi. Buenos Airesissa vajaan kauden pelannut Haanpää näkee kokemuksessa kuitenkin paljon positiivista.

– Viime kausi oli monella tapaa silmiä avaava. Poikkeuksellinen kokemus, jonka aikana ymmärsin omat vahvuuteni vielä paremmin ja sen, miksi koripallo on minulle niin tärkeää. Palattuani takaisin Suomeen harjoittelin loppukevään omatoimisesti ja valmensin urheilijoita yritykseni kautta.

 

Haanpää vahvistaa erityisesti Unitedin heittäjäosastoa, mutta hyvällä fysiikalla varustettu 203-senttinen pelaaja on kaikkineen monipuolinen lisä joukkueeseen. Hyökkäyspään virtuoosi haluaa kuitenkin olla myös kehittämässä joukkueen toimintaa ja luottaakin vahvasti yhteistyön voimaan.

– Olen monipuolinen pelaaja, joka uskoo yhteistyön voimaan. Jokaista tekijää ja toimijaa seurassa ja sen ympärillä tarvitaan, jotta saadaan onnistunut kokonaisuus. Omalta osaltani tuon joukkueeseen heittovoimaa, liikkuvuutta ja omistautuneisuutta. Joukkue on rakentunut jo hyvin ja näen täydentäväni kokonaisuutta erinomaisesti.

Mitä tuore espoolainen sitten odottaa alkavalta kaudelta?

– Odotan, että nautin pelaamisesta, pelaamme hyvin joukkueena ja rakennamme yhteisöllisyyden tunnetta Espoossa. Olen innoissani valmentajien ja seuran ajatuksista ja uskon, että kaudesta tulee onnistunut monin tavoin.


 

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkuetta luotsaava, päävalmentaja Ville Neva iloitsee jälleen yhden palikan loksahdettua paikalleen joukkueen rakentamisessa.

– Joukkueen rakennus otti tämän hyvän uutisen myötä merkittävän askeleen eteenpäin! Tämä signaus tuo lisää mahdollisuuksia kehittää tapaamme pelata, Neva kommentoi.

– Meillä on nyt kansainvälisesti kokenut ja taitava pelaaja, joka on hyvin kiinnostunut kehittymisestä ja kehittämisestä, joita me joukkueena ja organisaationa haluamme myös olla. Meillä oli Samuelin kanssa muutama erittäin avoin ja kiinnostava keskustelu, joiden pohjalta tuntui sopivalta lähteä rakentamaan yhteistyötä. Hienoa päästä nyt töihin yhdessä.


 

Korisliiga-kausi 2017-18 pyörähtää käyntiin syyskuussa. Divarifinaalien ja nousujuhlien mahtava fiilis hallissa ei ole unohtunut ja Unitedin uusin vahvistus uskoo vahvasti, että Espoossa nähdään erittäin viihdyttävää korista ensi kaudella.

– Uskon, että meillä tulee olemaan hyvä meininki peleissä, joka innostaa myös katsojia. Toivon, että olemme se viihdyttävä joukkue, jonka pelaamista halutaan seurata ja jonka pelejä ei halua missata.

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia