Lassi Kilpinen Pyrinnön takakentälle

15.7.2017

Tampereen Pyrinnön Korisliiga-joukkue on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Lassi Kilpisen, 24, kanssa. 185-senttinen Kilpinen tehtaili kaudella 2016/2017 Pyrinnön kakkosjoukkueelle Divari A:ssa keskimäärin 10,2 pistettä, 4,2 levypalloa ja 4,5 syöttöä ottelua kohden.


– Lassi tulee haastamaan takamiesosastolla meidän kokeneemmat pelaajat. Näen Lassissa paljon pointille tarvittavia asioita eli syöttötaidon, pelinlukemisen ja puolustuksellisesti riittävän nopeat jalat ja vahvan kropan. Näillä avuilla Lassilla on kaikki mahdollisuudet lyödä itsensä läpi Korisliigassa ensi kaudella, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.
 

Kilpinen teki debyyttinsä Korisliigassa jo kaudella 2014/2015, mutta on pelannut pääosin neljän kauden ajan Pyrinnön Divari A:ssa pelaavassa kakkosjoukkueessa. Viime kaudella Kilpinen esiintyi Suomen pääsarjatasolla seitsemän ottelun verran.
 

– Kiva jatkaa pelaamista kotikaupungissa. Opiskelut jatkuvat Tampereella, joten Pyrintö oli sikälikin luonteva valinta. Pääsin viime kaudella haistelemaan Korisliigaa ja siellä pelaaminen tuntui oikein mukavalta. Olen jutellut Samin (Toiviainen) kanssa. Keskustelusta tuli hyvä mieli, kun kuulin, että minulle on joukkueessa selkeä rooli, Kilpinen kommentoi.
 

Pyrinnöllä on Kilpisen lisäksi pelaajasopimuksen Antero Lehdon, Petri Heinosen, Osku Heinosen, Joonas Cavénin ja Topias Palmin kanssa. Joukkueen päävalmentajana toimii Sami Toiviainen.

 

Lisätietoja: Pyrinnön tiedote

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen Lassi Kilpisen kanssa. Kuva: Erkki Hautaviita.