Sudenpennuille saman päivän aikana kaksi isoa päänahkaa, Suomi selätti Venäjän ja Kreikan

16.7.2017

Suomen nuorisomaajoukkueet päihittivät kaksi maata suoraan Euroopan huipulta tänään sunnuntaina. 18-vuotiaat tytöt voittivat toistamiseen Venäjän Kisakallion Susi Training Centerissä, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat tiukasti kahdella pisteellä Kreikan. 20-vuotiaat miehet hävisivät Belgialle B-divisioonan EM-kisoissa.


Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti Susi Training Centerin kotiyleisön edessä railakkaasti, kun ensimmäisen vajaan viiden minuutin aikana Sudenpennut karkasi 21-4-johtoon. Venäjä ylsi pelin temmellyksessä parhaimmillaan 11 pisteen päähän 50-39 kolmannella neljänneksellä, mutta sen lähemmäksi itänaapuri ei enää yltänyt, kun Suomi jylläsi 80-63 (47-28) -voittoon.
 

– Saimme yhtä laadukkaita paikkoja kuin eilenkin, mutta nyt saimme niistä myös alussa palkinnon. Sitä kautta saimme johtoaseman, jonka onnistuimme pitämään läpi pelin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomi voitti viikonlopun aikana Venäjän kahdesti ja koko 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue esitteli hyvää tekemistä. Tehotilastoissa kärkenä loistivat jälleen Sara Bejedi (22/10) ja Lotta-Maj Lahtinen (16/6/5 syöttöä/3 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Elina Arike (14/3).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Italiassa järjestettävässä 18-vuotiaiden poikien turnauksessa Suomi voitti dramaattisten hetkien jälkeen Kreikan 71-69 (40-43). Tiukassa väännössä molempien joukkueiden pelaajat esittelivät kovia henkilökohtaisia suorituksia, joiden myötä kalkkiviivoilla ottelu sai arvoisensa lopun.
 

Viimeisellä minuutilla tilanteessa 68-69 Tomas Pihlajamäki heitti ohitse, mutta riensi oman levypallonsa perään kiistapallon arvoisesti. Päätyrajakuviosta pallo pelattiin jälleen Pihlajamäelle, joka upotti kolmosen kreikkalaisten häirinnästä huolimatta. Kreikalle jäi vielä kaksi sekuntia aikaa kavennukseen, mutta Suomen puolustus piti huolen, että kreikkalaiset eivät saaneet kunnollista heittoa ilmaan.
 

– Aloitimme hyvin, mutta Kreikka pääsi johtoon puoliajalle. Teroitimme toiselle puoliajalle meille tärkeitä asioita eli aktiivista puolustusta, pallon painetta ja syöttölinjojen ylipelaamista, mikä hyydytti Kreikan hyökkäystä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

Suomen pisterikkaimmat olivat Pihlajamäki (14 pistettä), Miika Heinonen (15), Ville Tahvanainen (14) ja Mikael Jantunen (12). Vaihtopenkiltä Benjamin Vanninen (2), Eetu Villa (4) ja Tuomo Antikainen (3) toivat arvokasta lisäenergiaa puolustukseen.
 

Ottelusta ei ole pisteitä tarkempia tilastotietoja.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi toisen peräkkäisen pelinsä alkulohkossa, kun Belgia oli vahvempi loppulukemin 76-64 (36-29). Suomi vajosi taakse heikon toisen neljänneksen aikana, jonka Belgia vei 16-9.
 

– Tuntui siltä, että pää ei ollut enää mukana. Jaksamista ja halua oli, mutta keskittyminen yksityiskohtiin ei ollut sillä tasolla, kun pitäisi. Se näkyi passiivisuutena puolustuksessa ja hyökkäyksessä tyydyimme liian helposti hyppyheittoihin, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.
 

– Kolmannen jakso alussa siirryimme erilaiseen palloskriinipuolustukseen, joka herätti jalat ja pääsimme enemmän syöttölinjoille ja sitä kautta nopeisiin. Viimeistely ei riittänyt siihen, että olisimme pystyneet oikeasti haastamaan.
 

– Belgia oli tehnyt hyvää työtä vapaapäivänään ja otti meidän vahvuuksia pois.
 

Suomen kärkinimiin Belgiaa vastaan kuuluivat tasaisesti kolme peliä esiintynyt Henri Kantonen (13/8) ja Lassi Nikkarinen (16/3/4 syöttöä). Kokonaisuudessaan Suomi heitti kehnosti: kakkoset 13/37 (32,4%) ja kolmoset 7/29 (24,1%).
 

Suomi kohtaa kahden lepopäivän jälkeen Valko-Venäjän keskiviikkona 19.7. alkulohkon viimeisessä ottelussa.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lotta-Maj Lahtinen johdatti Suomen 18-vuotiaat tytöt toiseen peräkkäiseen voittoon Venäjästä.
Sara Bejedi oli Suomen pistekuningatar Venäjää vastaan.
18-vuotiaissa pojissa Tomas Pihlajamäki heitti viimeisillä sekunneilla Suomen voittoon.
Pihlajamäen lisäksi myös Miika Heinonen teki kovia koreja paineen alla.
Henri Kantonen ja Suomen 20-vuotiaat miehet taas hävisivät Belgialle. Kuvat: Ville Vuorinen.