Poikien koripallomaajoukkue haastaa Euroopan huippumaat EYOF-kisoissa

19.7.2017 Suomen joukkue Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille Unkarin Györiin on täydentynyt lopulliseen kokoonpanoonsa, kun poikien koripallojoukkueeseen nimettiin 12 pelaajaa. Koko Suomen joukkue matkustaa keskiviikkona yhteiselle valmistautumisleirille Slovakiaan.

Mustapha Amzil on yksi Suomen joukkueen tehopelaajista Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille. Kuva: Oma Design.

 

Suomi sai ensimmäistä kertaa Nuorten Olympiafestivaalien historiassa rankingin kautta joukkueen mukaan poikien koripalloon. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueelle EYOF-kisat toimivat tärkeänä valmistautumisena elokuisiin EM-kisoihin.
– Joukkue on ollut yhdessä vuodenvaihteesta lähtien ja olemme pelanneet jo Baltic Cupin ja PM-kisat. Nuorten Olympiafestivaalit on seuraava etappi, jossa pääsemme pelaamaan myös eteläeurooppalaisia joukkueita vastaan, kertoo päävalmentaja Antti Koskelainen Olympiakomitean tiedotteessa.

– Kisoissa on mukana samoja, kovia koripallomaita kuin EM-kisoissa, joten turnaus palvelee meitä erinomaisesti kauden päätavoitteeseen valmistautumisessa, jatkaa Koskelainen.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit käydään Unkarin Györissä 23.-29. heinäkuuta. Kilpailuohjelmassa on kymmenen lajia, joista suomalaiset osallistuvat kuuteen: judo, koripallo, melonta, uinti, voimistelu ja yleisurheilu. Vuoden 2017 EYOF-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 1999–2003 syntyneet urheilijat. Györin EYOF-kilpailuihin odotetaan kaikkiaan 2500 urheilijaa 50 maasta. Suomen joukkueessa on yhteensä 69 urheilijaa.


 

Suomen koripallojoukkue EYOF-kisoissa:

Mustapha Amzil, HBA
Perttu Blomgren, Kobrat
Thomas Exaucia, HBA
Frederiko Frederiko, PuHu
Eero Hannikainen, KTP
Jaakko Juusela, HBA
Aarni Korkiatupa, Kori-80
Santeri Makkonen, PuHu
Erik Sajantila, HBA
Teemu Suokas, HBA
Valtteri Taussi, Tampereen Pyrintö
Eelis Uitto, WB-Kori-80

Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Apuvalmentajat: Ville Neva ja Vesa Vertio

 

 
26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

23.11.2023 21:22 Susijengi

Susijengi maanantain olympiakarsinta-arvontoihin kolmannesta arvontakorista

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on julkaissut ensi maanantain (27.11.) olympiakarsinta-arvontojen arvontakorit. Susijengi on sijoitettu kolmanteen arvontakoriin yhdessä Puerto Ricon, Montenegron ja Dominikaanisen tasavallan kanssa ja kohtaa karsintojen alkulohkossaan joukkueet 2. ja 6. arvontakoreista.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

7.11.2023 21:06 Susijengi

Susijengin olympiakarsintalohko arvotaan 27. marraskuuta

Susijengin kesän 2024 olympiakarsintalohko ja -vastustajat julkistetaan alle kolmen viikon päästä. Arvontapäiväksi on valikoitu maanantai 27.11., jolloin kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkistaa päivällä olympiakarsintojen neljä isäntämaata ja arpoo illalla Suomen aikaa klo 19.00 alkaen karsintalohkot.

4.9.2023 07:30 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin kesän 2024 olympiakarsintapaikan

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA vahvisti MM-kisojen 9.–32. sijoittuneiden joukkueiden loppurankingin ja samalla myös Susijengin paikan kesän 2024 olympiakarsinnoissa. Susijengi ylsi Aasian MM-kisoissa lopulta sijalle 21. ja oli niin ollen MM-kisojen kahdenneksitoista paras eurooppalaisjoukkue.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

Näytä lisää vastaavia