Susijengin loppukiri jäi täpärästi kesken Tampereella, Lee isännöi kolmen sekunnin aluetta

29.7.2017 22:50 Tampereen Hakametsässä Delfin Basketin yhteydessä pelattu maaottelu Suomen ja Latvian välillä päättyi 5207 katsojan harmiksi suomalaisten niukkaan tappioon. Raivokkaaseen loppukiriin ryhmittäytyneeltä Susijengiltä loppui kellosta aika kesken, kun tarkasti kolmosensa heittänyt Latvia korjasi 81-85 (29-40) -voiton nimiinsä.

Gerald Lee jr. näytti olevansa huippukunnossa, kun Susijengin loppukiri jäi vajaaksi Latviaa vastaan.

Susijengi pelasi ensimmäisen kotimaaottelunsa Tampereella tänä kesänä ennen Helsingissä 31. elokuuta alkavia Helsingissä pelattavia EM-kisoja.

Tuukka Kotti ja Suomi joutuivat takaa-ajoasemaan ensimmäisellä puoliajalla.

Erik Murphy säkitti 14 pistettä.

Sasu Salin taas upotti kolme kolmosta.

Susijengi pelaa seuraavan kerran ensi viikonloppuna Pietarissa. Kuvat: Ville Vuorinen.


Läpi ensimmäisen puoliajan Latvia kokosi vankkaa johtoasemaa liikuttaen palloa hyökkäyspäässä vilkkaasti ja ampuen järjestään vapaat heittonsa sisään. Susijengin pelaaminen taas takkusi, kun harvat onnistumiset tulivat ”Spin Doctor” Gerald Lee jr:n juonikkaista post-liikkeistä. Latvia karkasi pitkälle tauolle astellessa 29-40-johdon, jota Susijengi lähti hihat käärien kuromaan.
 

Erik Murphy säkitti pari kaukoheittoa kolmannen neljänneksen alkumetreillä ja Junnu-Lee jatkoi oivia otteitaan, mutta tulikuumasti 11/18 (61,0%) kolmen pisteen heittonsa upottaneelta Latvialta löytyi aina vasta-ase joko kaukoheiton tai Suomen puolustusta rikkoneiden leikkausten muodossa. Neljänneksen lopussa Susijengi huudatti kotiyleisöään vetämällä kaksinumeroisen johdon neljään pisteeseen 55-59 Sasu Salinin kahdella kolmosella.
 

Latvia ei Hakametsän metelistä hätkähtänyt, vaan veti eron päätösneljänneksellä takaisin kymmentä pistettä hipovaksi. Susijengiltä osoitti kuitenkin aitoa suomalaista sisua nousemalla vielä taistelemaan voitosta. Muutama peräkkäinen stoppi poiki mahdollisuuksia, kunnes riiston jälkeen Tuukka Kotti syötti pallon korkealle Erik Murphylle, joka viimeisteli eron kuuteen 76-82, kun peliaikaa oli jäljellä enää 23,9 sekuntia.
 

Ripeän kiistan ja Suomen aikalisän jälkeen Jamar Wilson pääsi ajamaan, mutta lay-up pyöri raudoista ohitse ja latvialaisten näpeistä päätyrajaksi. Susijengi-kapteeni Shawn Huff kavensi mallikkaasti toteutetun päätyrajan korin alta tilanteeksi 78-82.
 

Latvian aikalisän jälkeen Suomi rikkoi nopeasti ja Ojars Silinsin toinen vapaaheitto meni ohitse. Pallo pelattiin Wilsonille, joka ajelehti parketin läpi and one -veiviin, jolla eroksi tuli kaksi pistettä 81-83. Suomi rikkoi jälleen taktisesti, mutta Kristaps Janicenoks vei vapaaheitoillaan 3,7 sekuntia ennen loppusummeria pelin Suomen ulottumattomiin.

Junnu-Lee terveenä ja vikkelänä

Susijengin etevin oli ”Spin Doctor” Lee, joka viimeisteli vetreillä jaloilla ja silkkisillä hansikkailla 21 pistettä, repi 4 levypalloa ja jakoi kolme korisyöttöä. Päävalmentaja Henrik Dettmann oli syystäkin loukkaantumisista kärsineen Susijengi-sentterin otteista mielissään.
 

– Nyt kun Junnu on terve ja kunnossa, hän pääsee käyttämään luonnollisia taito-ominaisuuksiaan. Kaiken, mitä Junnu tekee, hän tekee taidolla. Kun hänellä on nopeus mukana, eivät kankeat isot miehet pysty häntä pysäyttämään, Dettmann virkkoi ottelun jälkeen.
 

Fiifi Aidoo (0/0) ja Matti Nuutinen (4/1) ansaitsivat Dettmannin kehut puolustusenergiasta vaihtopenkiltä. Pisteistä Leen lisäksi vastasivat Erik Murphy (14/4), Huff (10/4/3 syöttöä), Salin (9/3) ja hyvän pelin pelannut Carl Lindbom (8/5).
 

– Tänään oli hyvä flow pelaamisessa. Äiti täytti 60 vuotta, niin se johtui siitä, Lindbom virnuili.
 

Susijengi-debytanteista Topias Palmi jäi tamperelaisyleisön hurrauksista huolimatta pisteittä, mutta Murphyn veljeskatraan keskimmäinen Alex avasi pistehanansa yhdellä kolmosella.
 

– Nautin joka hetkestä, jonka olin kentällä. Päästimme alussa Latvian karkuun, mutta sitten näytimme hyvää peli-ilmettä, jatkoimme taistelua ja pääsimme pelaamaan voitosta. Oli todella makeaa pitää tätä Susijengi-paitaa päällä, Alex Murphy sanoi.

Dettmann: ”Olimme puolustuksessa askeleen perässä”

– Meillä, kuten vastustajallakin näkyi, että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli. Olimme puolustuksessa askeleen perässä, välillä liian aggressiivisia ja välillä liian passiivisia. Kun saimme päälle riittävän energian, pääsimme peliin mukaan, Dettmann kiteytti pelin.
 

Tampereen jälkeen Susijengi matkustaa ensi viikonlopuksi Pietariin, jossa Suomi kohtaa viikonlopun aikana Venäjän ja Israelin.
 

– Meillä on vanha jengi kasassa, ensi viikolla lähdetään Venäjälle ja ollaan taas vähän valmiimpia. Meillä on ihan riittävästi aikaa ennen kisoja, Sasu Salin nyökkäsi.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia