Cagliarin turnaus huipentuu, Susijengi ja Turkki vastakkain lauantain myöhäisillassa

12.8.2017 klo 13:20

Perjantai-iltana Italiaa kiusannut Susijengi saa lauantaina vastaansa toisen joukkueen Euroopan kärkisijoilta, kun kuluvan kesän EM-kisaisäntiin lukeutuva Turkki ryhmittyy laumaa vastaan Cagliarissa. Yhteispeliään viimeisen kahden viikon aikana roimasti parantanut Susijengi on kohdannut Turkin useasti kuluvalla vuosikymmenellä.

Susijengin parhain muisto Turkista ajoittuu vuoden 2013 Slovenian EM-kisojen alkulohkon avausotteluun, jolloin jengi nujersi silloisen hallitsevan MM-hopeamitalistin lukemin 61-55 pedaten tietään neljän voiton alkulohkosuoritukseen.

 

Tappion katkeraa kalkkia nieltiin puolestaan vuotta myöhemmin, kun 14 pisteen taukojohto Bilbaon MM-alkulohkossa kääntyi neljän pisteen jatkoaikatappioon, 73-77.

 

Turkki alisuoritti kesän 2015 EM-kisoissa, mutta isännöi tänä vuonna EM-kisoissa paitsi yhtä alkulohkoista, myös loppupelejä neljännesvälieristä finaaliin. Turkki on perinteisesti ollut kotikisoissaan vahva: siitä osoituksena EM-hopea 2001 ja MM-hopea 2010.

 

- Perinteisesti vahvan sisäpelaamisen lisäksi Turkilla on myös elementtejä takamiespeliin Bobby Dixonin ja Cedi Osmanin kautta. Turkilla on tapana tuplata takamiehiä ja etukentällä, joten meidän on oltava hereillä. Sisäpuolustukselle luvassa on hyvä testi, arvioi Susijengin apuvalmentaja Jukka M. Toijala.

 

Kokemusta Turkin kaartissa edustavat takapelaajat Bobby Dixon (178 cm/34 v) ja Sinan Güler (192/32) sekä iso laituri Baris Hersek (208/29), jotka ovat edustaneet Turkkia viimeisimmissä arvokisoissa.

 

Uuden turkkilaissukupolven pelaajia maajoukkueen kärkikaartissa edustavat Darüssafakan iso mies Furkan Aldemir (209/25), Cleveland Cavaliersin heittäjä Cedi Osman (203/22) sekä Philadelphiaan siirtyvä suurlupaus Furkan Korkmaz (203/20).

 

Susijengin ja Turkin välinen ottelu käynnistyy lauantai-iltana klo 21:45 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata Italian koripalloliiton live-seurannasta.


Gerald Lee Jr. pääsee lauantaina painimaan Turkin mörssäreitä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.