Canyon Barry täydentää Vilppaan kokoonpanon

16.8.2017 Salon Vilppaan miehistö on valmis syyskuussa alkavaan Korisliigaan. Viimeinen palanen varmistui pitkällisen työn tuloksena, kun 198-senttinen Canyon Barry allekirjoitti sopimuksen viime kauden hopeamiehistön kanssa.

23-vuotias Canyon Barry on NBA-legenda Rick Barryn nuorin poika. Ydinfysiikkaan erikoistunut laitahyökkääjä tulee Suomeen kovasta Floridan yliopistosta. Kesällä koripalloperheen nuorin pelasi NBA:n kesäliigaa New York Knicksissä.

Vilppaan manageri Antero Jokinen myöntää, että sopimuksen hionta ei ollut niitä nopeimpia, mutta odotukset Barrya kohtaan ovat korkealla.

– Haastava rupeama, mutta lopussa kiitos seisoo. Hienoa, että Barry ei lähtenyt isojen dollaripinojen perään, vaan halusi solidin ympäristön ensimmäiselle ammattilaisvuodelleen, Jokinen toteaa seuran tiedotteessa.

 

Canyon Barry pelasi kolme vuotta Charlestonin yliopistossa ja viimeisen kauden tilastot olivat 19.7 pistettä ja 3.4 levypalloa. Viimeiseksi kaudeksi hän kuitenkin siirtyi Floridan yliopistoon, jossa tarjoutui mahdollisuus opiskella koripallon ohella ydintekniikkaa. Hän suoritti opinnot kiitettävin arvosanoin, joten miehen älykkyys ei jää pelkästään koripallon puolelle.

 

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo on erityisen tyytyväinen viimeiseen hankintaan.

– Canyon on erittäin monipuolinen, atleettinen ja kookas 2–3 -paikan laituri. Tänä vuonna Portsmouth Invitationalin fyysisissä testeissä Canyonilla oli yhdet parhaista tuloksista (ponnistusvoima, nopeus, ketteryys). Floridassa hän puolusti säännöllisesti pelipaikkoja 1–4 ja se on iso kriteeri viimeistä vahvistusta etsittäessä.

– Hyökkäyksessä Canyon on luontainen skoraaja. Hänen 11.4 pistettä per peli tulivat 21 minuutissa hyvillä prosenteilla joka puolelta kenttää - heittämällä, ajamalla, nopeista ja vapariviivalta. Floridan Elite Eight -joukkueessa yli 11 pistettä per peli, SEC:n vuoden kuudes pelaaja, Portsmouth Invitational ja kesäliigaa New York Knicksin paidassa. Harvemmin tällaisia pelaajia tulee suoraan collegesta Suomeen. Kyse on poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, jonka katto kehittymiselle on erittin korkealla, arvioi Iisalo.

Canyon Barryn isä: 73-vuotias Rick Barry on elävä legenda NBA-koripalloilussa. 201-senttinen Barry draftattiin vuonna 1965 kakkosena NBA:han, jossa hän pelasi huikean 15 vuoden uran. Upea taival päättyi 1980 Houston Rocketsin riveissä ja uran varrella ansioluetteloon kerääntyi NBA:n mestaruus (1975 Golden State Warriors), kahdeksan All Stars -ottelua ja valinta Basketball Hall of Fameen 2006. Golden State Warriors jäädytti Barryn pelinumeron 24. Canyon Barry tulee pelaamaan Vilppaassa samalla numerolla.

Henkilöt

 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia