Honkahallin peruskivi muurattiin Tapiolan Urheilupuistossa

3.9.2010 Tapiolan Hongan monivuotinen unelma oman junioreiden harjoitushallin, Honkahallin, rakentamiseksi on käynnistynyt Tapiolan urheilupuistossa. Honkahallin peruskiven muurasivat Espoon kaupungin apulaisliikuntajohtaja Jarmo Ikävalko, Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén, Peab Oy:n talousjohtaja Kaisa Ilmakunnas ja Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen yhdessä Tapiolan Hongan koripallojunioreiden kanssa.

Honka-juniorit Ronja Orpo (vas.) ja Sini Sipponen (oik) pääsivät muuraamaan tulevan Honkahallin peruskiveä.

Peruskiven muuraus -juhlallisuuksiin osallstui liuta eri alojen vaikuttajia. Takana Kaisa Ilmakunnas, Mika Numminen, Vesa Walldén, Jarmo Ikävalko, Tapani Väljä, Juha Vuorinen ja edessä Rebecka Lindfors, Pinjamari Väänänen ja Laura Heinistö. Kuvat: Johan Weckström.

Tapiolan urheilupuistoon rakennettava junioreiden harjoitushalli on kokonaispinta-alaltaan lähes 3.000 m2 ja kolmen koripallokentän lisäksi siihen tulee tarvittavat suihku- ja pukeutumistilat, seuran toimisto- ja kokoontumistilat, kahvio sekä erillinen liikuntatila oheisharjoittelulle.

Espoon kaupunginvaltuusto myönsi keväällä 2010 omavelkaisen takauksen hallin rahoittamiseksi otettavalle lainalle ja toukokuussa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin myönsi investointiavustuksen Honkahallille yhtenä 24:stä liikuntapaikkarakentamishankkeesta. Espoon kaupungin rakennuslautakunta antoi kokouksessaan 3.6.2010 Honkahallille rakennusluvan ja rakennustyöt aloitettiin 21.6.2010. 

- Peruskiven muuraus on merkittävä askel hallin valmistumisen osalta ja merkitsee pitkän suunnitteluprosessin päätöstä. Honkahallissa voimme luoda puitteet koripallokulttuurin eteenpäinviemiseksi sekä menestyksen näyttämön espoolaiselle koripallolle, toteaa Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen.

Espoolainen Tapiolan Honka on Suomen suurin koripalloseura. Lisenssipelaajia seuralla on yli 700 ja jäseniä seurassa on yli tuhat.

 Lue myös artikkeli "Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Honkahallin rakentamista".

Asiat

 
26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

Näytä lisää vastaavia