Maininista odotetusti FIBA:n puheenjohtaja, Baumann jatkaa vuoteen 2022

6.9.2010 22:08 Ranskalainen Yvan Mainini on odotetusti valittu kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) puheenjohtajaksi. Valinnan vahvisti Istanbulissa miesten MM-kisojen yhteydessä kokoontunut maailmankongressi. Samalla FIBA tiedotti operatiivisen johtajansa, pääsihteeri Patrick Baumannin sopimuksen jatkamisesta aina vuoteen 2022 saakka.

Ranskan liiton pitkäaikainen puheenjohtaja tuli odotetusti nimetyksi myös kansainvälisen koripalloliiton puheenjohtajaksi. Kuva: FIBA Europe.

Vuodesta 1992 Ranskan koripalloliiton puheenjohtajana toiminut Mainini seuraa FIBA:n puheenjohtajan tehtävässä australialaista Bob Elphinsonia. Mainini on FIBA:n historian 11:s puheenjohtaja.

Maininin valinta oli odotettu, sillä FIBA:n puheenjohtajuus kiertää maanosien välillä ja vuorotteluperiaatetta noudattaen oli eurooppalaisen puheenjohtajan vuoro.

- Aion työskennellä harmonisoidun koripallokalenterin eteen, joka antaa niin seuroille kuin maajoukkueillekin niiden ansaitseman huomion, Mainini lupasi valintansa jälkeen.

Yvan Mainini toimi FIBA Euroopan puheenjohtajana vuosina 1998-2001.

Puheenjohtajan valinnan lisäksi maailmankongressi vahvisti FIBA:n hallituksen, johon tulivat valituiksi seuraavat henkilöt. Tuoreen hallituksen toimikausi on 2010-14.

  • Yvan Mainini (Ranska), puheenjohtaja
  • Horacio Muratore (Argentiina), varapuheenjohtaja
  • Patrick Baumann (Sveitsi), FIBA:n pääsihteeri
  • Borislav Stankovic (Serbia), FIBA:n emerituspääsihteeri
  • Manfred Ströher (Saksa), rahastonhoitaja Treasurer
  • Mabusa Eseka Dieudonne (Kongo)
  • Alphonse Bilé (Norsunluunrannikko)
  • Salamatou Maiga (Mali)
  • Alberto Garcia (Argentiina)
  • Valerie Ackerman (USA)
  • Usie Richards (Neitsytsaaret)
  • Saud Bin Ali Al-Thani (Qatar)
  • Dato’ Yeoh Choo Hock (Malesia)
  • Xu Lan (Kiina)
  • Olafur Rafnsson (Islanti)
  • Nar Zanolin (Kanada)
  • Lena Wallin-Kantzy (Ruotsi)
  • Jose Luis Saez Regalado (Espanja)
  • Bob Elphinston (Australia)
  • Steve Smith (Australia)
  • Barbara Wheadon (Uusi-Seelanti)

Ensitöikseen FIBA:n hallitus jatkoi pääsihteeri Patrick Baumannin sopimusta vuoteen 2022. Baumann on toiminut FIBA:n operatiivisena johtajana vuodesta 2003.

Lisätiedot: FIBA:n nettisivut
 

Teemakoulutus Oulussa torstaina 28.4.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä ONMKY:n kanssa Teemakoulutuksen, jonka aiheena on "Drilleistä peliin - miten varmistat, että harjoittelu kehittää suoritusta peleissä?"

Teemakoulutus Sipoossa lauantaina 23.4. PERUTTU

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Hukkabasketin kanssa Teemakoulutuksen, jonka aiheena on "Drilleistä peliin - miten varmistat, että harjoittelu kehittää suoritusta peleissä?"

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa–koulutus Espoossa marras-joulukuussa

Koripalloliitto pilotoi valmentajakoulutuksen uutta moduulia yhteistyössä Tapiolan Hongan kanssa. Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Espoossa Summa-hallilla 1.11. ja 12.12.

Dettmann ja Hakala jatkavat FIBA Europen komissioissa

FIBA Europen hallitukseen ensimmäisenä suomalaisena valitun Antti Zittingin ohella Suomella on kaksi edustajaa Euroopan koripalloasioista päättävän FIBA Europen luottamuselimissä. Susijengin ja Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann on valittu jatkokaudelle kilpailukomissioon ja pelaajalegenda Lea Hakala puolestaan naiskomissioon.

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Zitting FIBA Europen hallitukseen

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting on valittu Euroopan koripalloliiton (FIBA Europe) hallitukseen. Zitting on vuonna 2002 organisoituneen FIBA Europen historian ensimmäinen suomalainen hallituksen jäsen. FIBA Europen hallitus- ja puheenjohtaja-valinnat suoritettiin lauantaina Münchenissä, Saksassa.

FIBA käynnisti MM-kisafanien välisen kilpailun – kannusta Susijengiä!

Kansainvälinen koripalloliitto ja MM-kisat järjestävä Espanja ovat julkaisseet MM-kisoihin osallistuvien maiden fanien välisen kilpailun ”Most Valuable Fan” (MVF). Nettikilpailussa etsitään arvokkainta fania sekä fanijoukkoa. Osallistu, voita palkintoja ja kannusta Susijengi sekä Suomi voittoon!

11.11.2012 19:13 EM-karsinnat

MM-kisat laajenee, maajoukkueille MM-karsinnat ikkunoineen, EM-kisat 4 vuoden välein

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on Kuala Lumpurissa pitämässään kokouksessa päättänyt merkittävistä miesten maajoukkuekilpailujen järjestelmäuudistuksista. FIBA on päättänyt laajentaa MM-kisoja, aloittaa erilliset MM-karsinnat, avata maajoukkueille sarjakaudelle karsintaikkunoita sekä siirtää maanosien mestaruuskilpailut pelattavaksi neljän vuoden välein nykyisen kahden vuoden asemesta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

6.12.2010 EM-kilpailut

Miesten EM-kisat 2013 Slovenialle

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus on myöntänyt vuoden 2013 miesten EM-lopputurnauksen järjestelyoikeudet Slovenialle. EM-kisat tulevat olemaan kautta aikain ensimmäiset, jotka pelataan Sloveniassa.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Näytä lisää vastaavia