Mirka Dettmann ja Laura Wilson vahvistamaan Espoota

8.9.2010 Viime kaudella naisten SM-pronssia pokannut Espoo Team vahvistuu merkittävästi solmittuaan yksivuotiset sopimukset Mirka Dettmannin (os. Jarchovská) sekä Suomen maajoukkuepeluri Laura Wilsonin (os. Sario) kanssa.

Suomen maajoukkuepeluri Laura Wilson (os. Sario) palaa Espooseen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Valmennustehtäviin viime vuodet panostanut Mirka Dettmann vetää puolestaan tossut uudelleen jalkaansa. Kuvat: Tomi Kaminen & Kimmo Metsälä.

Espoo Teamin edelliskauden apuvalmentaja Mirka Dettmann tekee paluun parketeille muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Mirka Dettmann pelasi Espoo Teamissä kaudella 2007–08. Kaksi edellistä kautta hän on toiminut Tapiolan Hongan sekä Espoo Teamin valmennustiimeissä apuvalmentajana.

172-senttinen ja 38-vuotias Mirka Dettman on pelannut yli 150 maaottelua Tshekin väreissä, mm. useat aikuisten ja nuorten EM-kisat, ja hän on pelannut Euroopan ammattilaiskentillä yli 10 vuotta. Pelikaudella 2007-08 Dettmann kirjautti SM-sarjatehoikseen 12,7 pistettä, 3,3 levypalloa ja 2,3 koriin johtanutta sytöttöä.

- Mirka väläytti ideaa pelaamisesta jo viime keväänä. Siitä lähtien olemme keskustelleet mahdollisesta paluusta parketin puolelle. Olen Mirkan paluuseen erittäin tyytyväinen. On hienoa saada näin kokenut pelaaja vahvistamaan joukkuetta, kommentoi Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

Laura Wilson puolestaan palaa Suomeen vietettyään useamman vuoden ulkomailla. Edellisen kerran Wilson edusti tyttönimellään kasvattajaseuraansa Tapiolan Honkaa kaudella 2003-04. Tämän jälkeen Wilsonin tie vei Yhdysvaltojen yliopistosarjaan Binghamtonin opinahjoon. Yliopistouran jälkeen Wilson pelasi kaksi kautta Belgian pääsarjassa.

- Lauran paluu Espooseen on todella hieno asia. Saamme joukkueeseemme merkittävän vahvistukseen. Laura on myös loistava persoona joka sopii varmasti jokaiseen joukkueeseen, toteaa päävalmentaja Larkas.

184-senttinen ja 26-vuotias Wilson on pelannut urallaan 54 naisten maaottelua, joissa hän on tehnyt 196 pistettä. Lisäksi hänen tilillään on 53 nuorten maaotteluedustusta eri ikäluokissa.

Mirka Dettmannin ja Laura Wilsonin sopimuksien myötä Espoo Teamin joukkue on koossa kaudelle 2010-11. Joukkueella on Dettmannin ja Wilsonin lisäksi sopimukset Niina Laaksosen, Venlakaisa Höltän, Maija Lähteen, Anni Mäkitalon, Saara Väreen, Moona Owusun, Evita Iiskolan, Annika Holopaisen, Ann-Marie Kalergiksen, Meral Bedretdinin sekä Rita Haukkovaaran kanssa. 

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia