Kiana Johnson tahdittaa Hongan naisten hyökkäystä alkavalla kaudella

11.9.2017 Kiana Johnson on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Tehokas ja monipuolinen Johnson pelasi naisten Korisliigaa kauden 2016–2017 Forssan Alussa ja nyt 24-vuotiaan pelinrakentajan ura jatkuu Espoossa.

Viime kausi oli Kiana Johnsonille ensimmäinen ulkomailla. Kuva: Ville Vuorinen


 

Erityisesti tarkkana heittäjänä tunnetulla Kiana Johnsonilla on takanaan tehokas kausi Forssassa. 171-senttinen Johnson pussitti palloa peräti 18,6 keskiarvolla läpi kauden. Monipuolisesta pelaajasta löytyy myös tahtoa ja voimaa niin puolustuspäähän kuin levypallokamppailuihinkin. Levypalloja nainen haki 5,7 keskiarvolla ja syötti koriin johtaneita syöttöjä keskimäärin kuudesti ottelua kohden. Johnson haluaakin olla se pelaaja, joka luo joukkueensa pelaajille hyviä korintekopaikkoja.

– Olen pelannut koripalloa 7-vuotiaasta. Tulen suuresta perheestä ja seitsemän sisaruksen kanssa olen oppinut joukkuepelaamisesta paljon jo pienestä pitäen. Virgiassa yliopistossa, minusta tuli oikeasti koripalloilija” Johnson avaa taustojaan Hongan tiedotteessa.

– Viime kausi Forssassa oli ensimmäinen kauteni ulkomailla ja pelillisesti se oli hyvä kausi, vaikka emme päässeet niin pitkälle kuin tavoite oli. Suomi on hyvä paikka pelata ja Espooseen tulin mielelläni, täällä on hyvät olosuhteet pelata tavoitteellisesti ja kehittyä lisää.

– Ajattelen, että kun joukkue on tyytyväinen se pelaa hyvin. Haluan olla sellainen pelaaja, joka auttaa joukkuetta saamaan kentällä kaiken irti ja nauttii pelaamisesta yhdessä. Tiedän, että minut tunnetaan heittäjänä, mutta haluan että tulevalla kaudella minut tunnistetaan myös hyvänä syöttäjänä. Haluan olla se pelaaja, joka auttaa rakentamaan muille joukkueessa hyviä korintekopaikkoja” nainen suunnittelee.

 

Tapiolan Hongan joukkueeseen sopimuksen ovat nyt tehneet, menneiltä kausilta tutut: Saara Sandell sekä äitiyslomalta pelikentille palaava Heta Korpivaara. Kaisa Kuismalle alkava kausi on ensimmäinen honkalaisena, mutta toinen Espoossa.

Maajoukkuepelaaja Roosa Lehtoranta pukee Hongan paidan päälleen ensimmäistä kertaa. WU20 maajoukkueen Kia Vaalavirta jatkaa kasvattajaseurassaan, samoin nuoret honkalaiskasvatit Pipsa Kahlos ja Jemina Airaksinen.

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia