Erik Murphy loisti Ranskassa – suomalaisvalmentajat voittoisia Saksassa

24.9.2017 Ensimmäiset kansalliset koripallosarjat Euroopassa pyörähtivät käyntiin viikonloppuna. Erik Murphy oli heti uudessa seurassaan isossa roolissa ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan voittoja Saksan ProA-liigassa.

Erik Murphy oli vahvassa iskussa Nanterren voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin uskoo Malagan parantavan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Anton Mirolybovin Kirchheim avasi kautensa voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä Malagan paidassa Espanjan Supercupin välieräottelussa Valenciaa vastaan. Malagan Supercup-haave pysähtyi heti ensimmäiselle pysäkille Valencian ottaessa 91-81-voiton. Malaga oli voittotaistelussa aivan viime hetkille saakka mukana, mutta pallonmenetykset koituivat lopussa joukkueen kohtaloksi ja Valencia pääsi kaunistelemaan lukemia vapaaheittoviivalta. Salin urakoi kentällä 22 minuuttia heittäen 10 pistettä sekä tilastoiden kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.

- Aloitimme surkeasti. Lähdimme katsomaan miten peli alkaa kulkea ja Valencia otti heti löysät pois. Toisella jaksolla paransimme, mutta silti annoimme liikaa pisteitä. Toinen puolisko oli jo paljon parempaa ja sellaista koripalloa mitä haluamme pelata. Huomasi, että haimme vielä yhteispeliämme, mutta eiköhän se lähde tästä parantumaan, Salin mietti ottelun jälkeen.

Valencia voitti lopulta Supercupin kaadettuaan finaalissa Gran Canarian 69-63. Espanjan liigan kausi alkaa ensi viikonloppuna.

Carl Lindbomin Utenos Juventus joutui taipumaan Lietuvos Rytasille Liettuan liigan toisen kierroksen ottelussa 75-82. Lindbom pelasi ottelussa yhdeksän minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä. Juventus on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Ranskan ProA-liigassa Murphy ja Nanterre aloittivat kautensa voitokkaasti voittamalla Bourg-en-Bressen 92-86. Murphy lukeutui joukkueensa parhaimmistoon tilastoiden 19 minuutissa 11 pistettä täydellisellä heittopelillä ja napaten kolme levypalloa. Hänen tehokkuuslukemansa 17 oli joukkueen paras.

Lassi Tuovin valmentama Gravelines-Dunkerque sen sijaan hävisi Le Mansin vieraana selvästi 63-103.

Suomalaisvalmentajien joukkueet voittoihin Saksassa

Saksan ProA-liiga alkoi suomalaisvalmentajien osalta mukavasti. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins, Anton Mirolybovin Kirchheim Knights sekä Daniel Janssonin Orange Academy Ulm ylsivät kauden avausotteluissaan voittoihin.

Crailsheim ei antanut Paderbornille mahdollisuuksia, vaan avasi kautensa komealla 83-67-vierasvoitolla. Korisliigastakin tuttu Sherman Gay hurjasteli voittajille tupla-tuplan (15/10).

Kirchheim oli niin ikään tehokas vierailija peittoamalla Baunachin 87-72.

Janssonin nuorisolauma sen sijaan avasi voittotilinsä komealla 78-69-kotivoitolla Ehingenistä.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia