Naisten Korisliiga-kauden 2017/18 ennakko 2/2: FOA lähtee tunnustellen uuteen kauteen, Peli-Karhut, Catz, Honka ja Ponteva kiikaroivat kärkisijoja

27.9.2017 Naisten Korisliigan tuore kausi pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. Forssan Alku lähtee kauteen tuoreen päävalmentajan vahvistamana. Espoossa United-nimi vaihtui takaisin Tapiolan Hongaksi. Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz tähyilevät kauden lopuksi mitalisijoja Hyvinkään Pontevan puolustaessa mestaruuttaan.

Mestaruus oli viime kaudella Taru Tuukkasen päähänpinttymä. Tuukkanen toivoo mestaruuden uusintaa alkavalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Kia Vaalavirta uskoo, että kovaa pelaamalla otetaan paljon voittoja alkavalla naisten Korisliiga-kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catzin Veera Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä. Kuva: Francois Perthuis

PeKan Anissa Poundsille on luvassa iso rooli kotkalaisryhmityksessä kunhan pelaaja toipuu kunnolla käsivammastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Forssan Alun Hanna Vapamaa odottaa naisten Korisliigalta kovia pelejä. Kuva: Ville Vuorinen

 

Forssan Alku lähtee naisten Korisliigaan uuden päävalmentajan Risto-Matti Rouskun ohjaksissa. Rousku on valmentanut viime vuosina Helmi Basketin A-tyttöjen ja I-divisioonan joukkueita.

– Tämä kausi menee varmaan opeteltaessa miten naisten Korisliigassa pelataan, Rousku kertoo.

Päävalmentaja vannoo nopean pelityylin ja pallon liikkeen nimeen, mutta kertoo tarkkailevansa alkuun miten muut joukkueet pelaavat ja pyrkii löytämään lääkkeet joukkueiden pelityyleihin.

Kymmenennen liigakautensa aloittava FOA:n Hanna Vapamaa (181/27) odottaa kaudelta ennen kaikkea kovia pelejä.

– Itse yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä.

 

Peli-Karhut pyrkii mitaleille


Kotkan Peli-Karhut lähtee uuteen kauteen selkeästi vahvistuneena. Anissa Pounds (174/24) palasi Suomeen neljän Yhdysvaltojen NCAA II-divisioonassa vietetyn kauden jälkeen ja 16-vuotiaalta Awak Kuierilta (194/16) on lupa odottaa suuria.

– Olemme yrittäneet saada paremman levypallojoukkueen kuin viime vuonna. Haluamme pelata enemmän sisälle kuin viime kaudella, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä selostaa.
– Viime vuonna olimme neljänsiä, joten nyt pitäisi ottaa mitali.

Pounds kertoo odottavansa kautta kotimaan parketeilla innokkaana, vaikka joutuu katsomaan alkukauden pelit penkiltä käsivamman vuoksi

– Sain Yhdysvalloissa paljon vastuuta ja opin pelaamaan paljon pallon kanssa. Siinä on tullut kehitystä

 

Lappeenrannan Catz lupaa liikkuvaa koripalloa


Lappeenrannan Catz pokkasi pronssia viime kauden päätteeksi. Päävalmentaja Mika Haakana kertoo, että joukkue on kokenut kesän aikana normaalia muutosta, mutta pitää pelaajistoaan valmiina tulevaan kauteen.

– Olen kokoonpanoon oikein tyytyväinen. Uskon, että pystymme pelaamaan edelleen organisoitua ja epäitsekästä koripalloa. Toivottavasti olemme aavistuksen liikkuvampia kuin viime kaudella.

– Veera Pirttinen (180/20) oli jo viime vuonna sarjan parhaita puolustuspelaajia ja Roosa Kosonen (182/17) tulee olemaan entistä isommassa roolissa tänä vuonna, Haakana arvioi joukkojaan.

Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä.

– Se oli todella hienoa. Sain paljon kovia treenejä, mikä on hyvä apu kauteen.

 

Tapiolan Honka takaisin liigassa


Espoon toinen naisten Korisliiga-joukkue jatkaa Tapiolan Honka -nimellä tulevalla kaudella. Joukkue koki kesän aikana suuria muutoksia nimen lisäksi myös pelaajarintamalla. Päävalmentaja Kimmo Kujansivu pitää joukkuettaan tasokkaana nippuna, jossa on paljon yksilötaitoa.

– Meiltä puuttuu tänä vuonna dominoiva sisäpelaaja, joten pyrimme levittämään peliä ja laittamaan enemmän kolmosia ilmaan, Kujansivu kuvailee.

Hongan Kia Vaalavirta (172/18) uskoo, että kovaa pelaamalla korjataan paljon voittoja kauden alusta asti. Hän uskoo kehittyneensä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa viime kaudella. Omaksi mentorikseen koripallossa Vaalavirta lukee joukkuetoverinsa Heta Korpivaaran (185/33).

– Jokaisesta treenistä saa oppia häneltä. Hetan kautta oppii, millaista on olla ammattilaisena.

 

Ponteva puolustaa mestaruutta intensiivisesti
 

Suomen mestaruutta viime kauden lopuksi juhlinut Hyvinkään Ponteva lähtee puolustamaan mestaruutta pitkälti viime kauden rungon avulla. Päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen uudet pelaajat sopivat hyvin HyPo-perheeseen.

– Olemme vähän uusiutuneet viime kaudesta. Emme ole ihan niin isokokoisia, mutta toisaalta meillä on sitten pikkasen enemmän jalkoja takakentällä.

– Olemme vauhdikkaampi, agressiivisempi ja ehkä intensiivisempi HyPo tänä vuonna.

Viime vuoden pelaajaksi ja finaalien MVP:ksi valittu Taru Tuukkanen (192/39) pitää viime kautta uskomattomana tarinana.

– Mestaruus oli tietysti tavoite ja suurin palkinto viime kaudesta.

Tuukkanen kertoo saaneensa paljon virtaa kesäleirityksestä maajoukkueen kanssa. Sopanen ja Tuukkanen asettavat kauden päätavoitteen mestaruuden uusimiseen.

– Pitää saada joukkue toimimaan samalla tavalla kuin se toimi viime vuonna. Toivottavasti keväällä pelataan täpötäyden Martinhallin edessä finaaleissa, Tuukkanen toivoo.

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia