Iiskola, Grönberg ja Weckström säväyttivät debyyteissään – Holopaisen ja Mäkitalon joukkueet puhtaalla pelillä

1.10.2017 Camilla Grönberg, Evita Iiskola ja Sophie Weckström olivat viikonlopun suomalaisnimet, kun he olivat joukkueidensa tehokkaimpia kauden avausotteluissaan. Annika Holopainen ja Anni Mäkitalo jatkavat kauttaan Bundesliigassa puhtaalla pelillä ja myös Vilma Kesänen pääsi kauden avauksessa tuulettamaan voittoa.

Evita Iiskola säväytti avauksessaan. (Kuva: Ville Vuorinen

Italian SerieA 2:ssa Iiskola oli vahvassa iskussa heittämällä 18 pistettä, ottaen kahdeksan levypalloa ja jakamalla kolme korisyöttöä Umbertiden aloittaessa kautensa 76-53 (56-24)-voitolla Cagliarista.

- Olimme selkeästi valmiimpia peliin ja toteutimme pelisuunnitelmaamme niin kuin piti. Tiesimme olevamme isompia, joten käytimme sitä hyväksi, yli 30 minuuttia parketilla ahertanut Iiskola kertasi ottelua.

- Oli rento fiilis peliin lähtiessä ja olimme joukkueena samalla sivulla kentällä. Sitä kautta minäkin sain onnistumisia, Iiskola jatkoi.

Saksan Bundesliigassa Holopaisen Wasserburg otti kauden toisen voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä Heidelbergin 72-68 (43-25). Holopainen teki tarkkaa jälkeä heittäen kaikki kolme pelitilanneheittoaan sisään merkkauttaen kuusi pistettä. Peliaikaa kertyi 13 minuuttia.

Mäkitalo heitti kaksi pistettä ja otti neljä levypalloa, kun Donau-Ries otti kauden toisen voittonsa. Saarlouis kaatui vieraskentällä komeasti 87-79 (40-43). Mäkitalo pelasi ottelussa 20 minuuttia.

2. Bundesliigassa Grönberg aloitti kautensa Bad Homburgin kanssa 43-69 (26-38)-tappiolla Würzburgille. Grönberg uurasti kentällä 28 minuuttia ollen joukkueensa pisteykkönen 15 pisteellä. Lisäksi tilastot karttuivat neljällä levypallolla ja kahdella torjunnalla.

Espanjan kakkosliigassa keskiviikkona 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Kesänen pääsi voiton makuun, kun Real Canoe avasi kautensa voittamalla Magec Tiaksen 69-53 (34-34). Kesänen oli avausviisikossa pelaten 22 minuuttia. Tilastoihin kertyi kaksi pistettä, yksi levypallo ja kaksi syöttöä.

Eri lohkossa Kesäsen kanssa pelaava Weckströmin Aros Leon aloitti kauden niin ikään ryminällä, kun se voitti Basket Mar Gijonin selvästi 86-59 (45-40). Weckström oli joukkueensa paras pistenainen 18 pinnalla ja tilastosarakkeet kaunistuivat myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä.

Artikkelia muokattu 1.10.2017 kello 16.30: Lisätty Sophie Weckströmin tilastot.

 
6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

Näytä lisää vastaavia