Mirolybov vei suomalaisvalmentajien kohtaamisen

8.10.2017

Saksan ProA-liigassa nähtiin mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen, kun Anton Mirolybovin valmentama Kirchheim Knights isännöi Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlinsiä. Kirchheim vei paikallisottelun nimiinsä ja aiheutti Crailsheimille sen kauden avaustappion. Viikonloppuna nähtiin runsaasti suomalaissäpinää Euroopan kentillä.

Kirchheim kukisti Crailsheimin niukasti 73-71 (38-29). Kyseessä oli samalla Crailsheimin avaustappio. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

 

Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy hävisi kotikentällään selvästi Karlsruhe Lionsille 61-91 (25-44). OrangeAcademy on voittanut kolmesta pelistään yhden.

 

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners koki kauden avaustappionsa Saksan Bundesliigassa, kun Skyliners hävisi Huffin entiselle seuralle Ludwigsburgille 62-79 (31-41). Huff raatoi kentällä peräti 35 minuuttia heittäen viisi pistettä ja ottaen neljä levypalloa.

 

Petteri Koposen Barcelona jatkaa Espanjan liigassa puhtaalla pelillä, kun se murskasi kotonaan Burgosin 111-81 (56-41). Koponen pelasi 18,5 minuuttia tilastoiden kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Barcelona on voittanut kaikki kolme otteluaan.

 

Sasu Salin koki kauden avaustappion, kun Malaga hävisi Fuenlabradan vieraana 69-77 (35-35). Salin pelasi reilun vartin saaden tilastoihin kaksi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

 

Erik Murphy jatkoi vahvoja esityksiään Ranskan ProA-liigassa, mutta hänen 10 pistettään eivät riittäneet Nanterrelle voittoon saakka, kun Le Portel oli kotonaan parempi 87-73 (44-41). Murphy nappasi lisäksi kaksi levypalloa. Nanterre on voittanut neljästä pelistään kaksi.

 

Carl Lindbomin Utenos Juventus jahtaa edelleen avausvoittoaan Liettuan koripalloliigassa, kun se hävisi niukasti kotikentällään Neptunasille 72-73 (40-35). Lindbom säkitti 12 minuutissa viisi pistettä. Juventus on hävinnyt kaikki viisi otteluaan.

 

Alexander Madsenin USK Praha nappasi kauden toisen voittonsa kaatamalla kotonaan Decinin 82-74 (49-37). Madsen huhki kentällä 32 minuuttia tehokkaasti merkkauttaen 10 pistettä, neljä levypalloa, kaksi torjuntaa, kaksi riistoa ja yhden syötön.

 

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest aloitti kautensa vakuuttavasti voittamalla paikallisvastustajansa Dinamon selvästi 97-65 (49-30).

 

Anton Odabasin kausi Turkin liigassa Trabzonsporin kanssa alkoi 71-82 (38-41)-tappiolla Besiktasille. Odabasi sai peliaikaa kuuden minuutin verran ja heitti kaksi pistettä ja otti yhden levypallon.


Anton Mirolybov vei kauden ensimmäisen suomalaisvalmentajien kohtaamisen. (Kuva: Ville Vuorinen)
Petteri Koposen Barcelona on aloittanut kauden vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)
Jukka Toijalan Steaua avasi kauden selvällä voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)