Kevään finaaliuusinta YLE TV2:lla sunnuntaina

14.10.2017 Korisliigan kevään 2017 finaalipari Joensuun Kataja ja Salon Vilpas kohtaavat sunnuntaina YLE TV2:n lähettämässä ottelussa. Lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Damier Pitts on ollut Katajan hyökkäyksen terävin syömähammas alkukauden aikana. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Javontae Hawkins ja Aaron Jones ovat olleet viikinkipurren tasaisimpia soutajia. Kuva: Matti Koskinen

Vesa Mäkäläisellä ja Katajalla on hyviä muistoja viime kevään kotiotteluista Vilpasta vastaan. Jatkuuko voittokulku sunnuntaina? Kuva: Ville Vuorinen

Sunnuntain kotijoukkue Kataja on Mestarien Liigan karsintojen vuoksi ennättänyt pelaamaan vain kaksi liigaottelua, voittaen kummankin kamppailun vakuuttavien esitysten jälkeen. Kotonaan joensuulaisryhmä niputti KTP:n lukemin 109-70 ja Töölön Kisahallista Kataja haki sarjapisteet Seagullsilta komeasti numeroin 90-80.

Katajan kokoonpano koki muutoksia menneellä viikolla, kun 203-senttinen sentteri Timothy Williams korvasi 9 pistettä ainoassa liigakamppailussaan pussittaneen Matthew Hezekiahin.

Europeleissä sekä kotimaan parketeilla alkukauden aikana vakuuttavinta jälkeä ovat tehneet piskuinen 177-senttinen takamies Damier Pitts ja monipuolinen laituri Wesley Saunders. Pitts on johtanut Katajan hyökkäystä komeasti 18,0 pisteen ja 6,0 syötön edestä, Saundersin rähistessä ympäri parkettia 19,5 pisteen, 10,5 levypallon, 3,0 syötön ja 3,5 riiston keskiarvoilla.

Kotimaisesta osastosta Tommi Huolila (8,0/4,0) ja Vesa Mäkäläinen (6,5/3,5) ovat pitäneet joensuulaispuolustuksen vedenkestävänä, Ilari Seppälän (17,0/4,5 syöttöä) toimiessa Pittsin ohella Katajan hyökkäyksen moottorina.

- Kataja vieraissa on varmasti kovin mahdollinen haaste, joka Korisliigassa tulee vastaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ytimekkäästi.

Vilppaan vierailusta Joensuuhun tekee erityisen mielenkiintoinen se fakta, että viikinkiryhmän peliä pyörittää keväällä mestaruutta Katajan paidassa juhlinut Teemu Rannikko (8,3/8,3 syöttöä). Rannikon pelaaminen on ottelun alla vielä epävarmaa, mutta mikäli mies pelikunnossa on, saa Taikuri varmasti lämpimän vastaanoton LähiTapiola Areenan yleisöltä.

Vilppaan vieraspelaaminen ei alkukauden aikana ole vielä yltänyt samoille korkeuksille Salohallissa nähtyjen otteiden kanssa. Vierasparketilla Vilpas on kärsinyt tappiot Seagullsille, Kouvoille sekä BC Nokialle, mutta kotona kaatanut KTP:n, sekä Kauhajoen Karhun, jälkimmäisen komein 103-82 –lukemin.

Viikinkilauman epätasaiset otteet selittyvät osaltaan loukkaantumisilla. Rannikko, Matias Ojala ja Mikko Koivisto ovat kaikki missanneet pelejä loukkaantumisten vuoksi, Ojalan pukiessa vain kauden avausotteluun ja Koiviston odottaessa vielä ensiesiintymisensä tekemistä.

Vilppaan jenkkiosasto on kokenut Katajan tavoin muutoksia, Canyon Barryn väistyessä salista ulos hyppäävän Johnathan Jordanin tieltä.

Rannikon kanssa Vilppaan peliä pyörittävä Tobin Carberry on väläytellyt osaamistaan alkukauden aikana 15,0 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,4 syötön muodossa, Javontae Hawkinsin tuodessa sähköä Vilppaan viisikkoihin pienen laiturin paikalta 12,8 pisteen ja 5,8 levypallon edestä.

Vitospaikalla palloskriinipeleissä rullaajana tuhoa kylvävä Aaron Jones on ollut alkukauden aikana Vilppaan ykkönen pisteissä (15,6) sekä levypalloissa (7,8), pyyhkien keskimäärin 1,8 vastustajan korintekoyritystä korirenkaan läheltä. Juho Nenonen on tarjonnut vahvaa tulitukea ison laiturin paikalta, pussittaen 10,0 pistettä ja repien 4,2 levypalloa ottelua kohden.

- Vilpas on kokenut loukkaantumishuolia kauden alussa, mutta minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö joukkue tulisi täysin valmiina kamppailemaan sunnuntain ottelussa. Pitää myös muistaa, että jokainen Teemu Rannikon johtama joukkue on aina vaarallinen. Meidän täytyy olla valmiina hidastamaan heidän pelaamistaan avoimella kentällä, niputtaa Kataja-luotsi Greg Gibson.

YLE TV2:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Ottelun näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia