Seagulls kotivoittoon Kouvoista, Kobrat ja Pyrintö vierasvoittoihin

1.11.2017 Korisliigan keskiviikossa käytiin kolmen koitoksen kierros. Helsingissä Seagulls kaatoi Kouvolan Kouvot 97-88 (42-45), Kobrat voitti Korihait Uudessakaupungissa 90-70 (51-33) ja Tampereen Pyrintö haki sarjapisteet Espoo Unitedilta lukemin 104-99 (50-44).

Antti Kanervo säkitti 31 pistettä Seagullsin otettua komean kotivoiton Kouvoista.

Maurice Creekin silkkinen hyppyheitto johdatti Kobrat takaisin voittojen tielle Pohitullissa.

Pyrinnön Petri Heinonen juhli 400:ttä runkosarjaotteluaan vierasvoitolla Espoo Unitedista. Kuvat: Ville Vuorinen & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls tarjoili Töölön Kisahallin yleisölle makeaa mahan täydeltä, kun se isännöi Kouvolan Kouvoja keskiviikkona. Vierasjoukkueen hallussa pitkään ollut peli kääntyi päätösjakson puolivälissä isännille, lokkilauman karatessa 97-88 (42-45) –kotivoittoon.

Päätösneljännekselle pisteen johdossa lähtenyt Seagulls sai tehdä vielä hartiavoimin töitä voiton eteen, Ville Kauniston nostettua vierailijat kolmosellaan vuorostaan pisteen johtoon reilut kuusi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Antti Kanervon pussitettua reiluun kahteen minuuttiin 13 pistettä ja Seagullsin riuhtaistua samassa ajassa 15-2 –runin, ei Kouvot enää tämän jälkeen ennättänyt tosissaan taistelemaan voitosta.

- Hyvä voitto meiltä, Kouvot on aina paha joukkue. Pidimme pallosta hyvin huolta ja saimme juostua kenttää onnistuneesti, iloitsi isäntien päävalmentaja Mikko Larkas.

Seagullsin voiton takuumiehenä toimi 31 pistettä heittänyt ja 5 koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Kanervo. Tuukka Kotti (12/8/6 syöttöä) oli totutun monipuolinen ja tehokas itsensä ja Derek Jackson soitti komppikitaraa 15 pisteen ja 6 syötön tahdilla.

Kouvojen takakentän maestro Tuomas Hirvonen (22/4/4 syöttöä) urakoi peräti 36 minuuttia ottelussa ja johti vierailijoiden peliä esimerkillisesti. Sentteri Thomas Gipson (13/11/5 syöttöä) operoi tupla-tuplan, Kauniston (19/9) jäädessä vastaavasta saavutuksesta vain yhden levypallon päähän.

Ottelutilastot: Seagulls - Kouvot

Kobrat vakuuttava Pohitullissa

Lapuan Kobrat palasi voittokantaan keskiviikon liigakierroksella. Uudenkaupungin Korihaiden vieraaksi matkustanut Kobrat katkaisi neljän ottelun tappioputken vakuuttavalla 90-70 (51-33) –vierasvoitolla.

Tasaisissa merkeissä ensimmäisen vartin kulkenut ottelu kääntyi ratkaisevasti vierasjoukkueelle toisen jakson puolivälin jälkeen. Silkkisen hyppyheiton omaava Maurice Creek aloitti henkilökohtaisella 5-0 –pisteputkellaan myllytyksen, joka päättyi Kobrien 18 pisteen puoliaikajohtoon. Tämän jälkeen Korihait kävi enää parhaimmillaankin 13 pisteen päässä vierailijoista, Kobrien pitäessä ottelun hienosti hallinnassaan.

Kobrien pisteykkösenä toimi Creek, joka pussitti 25 pistettä, haki 9 levypalloa ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä. Kobrien riveistä peräti kolme pelaajaa, Terence Jennings (13/12/3 torjuntaa), Christopher Ortiz (15/11) sekä Lucas Woodhouse (24/11/6 syöttöä) kirjauttivat tupla-tuplan.

Korihaiden riveistä vaikeassa ottelussa esille nousivat 19 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kerännyt energinen sisäpelaaja Juan Pattillo sekä tupla-tuplan toimittanut Sean O’Brien (10/11).

Ottelutilastot: Korihait - Kobrat

Pyrintö haki sarjapisteet Espoosta

Tampereen Pyrintö oli ikävä vieras Espoo Unitedille keskiviikon liigakierroksella. Tasaisissa merkeissä avauspuolikkaan ajan kulkenut ottelu siirtyi hienoiseen vierasjoukkueen hallintaan kolmannella jaksolla, eikä Pyrintö päästänyt otettaan irtoamaan johtoasemastaan missään vaiheessa matkalla 104-99 (50-44) –vierasvoittoon.

Samuel Haanpään tuotua isännät kahden pisteen päähän päätösjakson alkupuolella, nykäisi Pyrintö ottelun voittotaistelun kannalta ratkaisevan eron. Antero Lehdon aloittama ja Devonne Gilesin päättämä 10-2 –runi siivitti tamperelaiset lopulta ratkaisevaan kymmenen pisteen eroon, jota United ei enää saanut kurottua kiinni.

Vierailijoiden ykköstykki keskiviikon kamppailussa oli peräti 34 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut Brian Asbury, saaden tulitukea Jua’yan Greeniltä (24/4/5 syöttöä). Vahvassa pelivireessä olivat myös 17 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Lehto sekä härkämäinen Giles (11/3/4 syöttöä).

Isäntien riveistä parasta osaamistaan esittivät kokenut takamies Jeb Ivey (23/4/4 syöttöä) sekä räjähtävä laituri Omar Calhoun (23). Etukentän moniosaaja Jervon Pressley tarjoili laadukkaat 25 minuuttia, kirjauttaen tililleen 18 pistettä ja 8 levypalloa.

Tapiolan Urheiluhallilla saavutettiin myös rajapyykkejä keskiviikkona. Jo neljättätoista kauttaan Korisliigassa pelaava, vuonna 2007 Korisliigan vuoden tulokkaaksi ja vuonna 2011 vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Pyrinnön Petri Heinonen pelasi liigauransa 400:nen runkosarjaottelun ja yhdeksättä kauttaan tahkoava Osku Heinonen 200:nen. Osku Heinosen kanssa saman lukeman saavutti keskiviikkona Espoo Unitedin väkivahva sisäpelaaja Lauri Toivonen.

Ottelutilastot: United - Pyrintö

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.