Möttölä vahvistaa Italian hopeajoukkuetta

15.8.2003 Koripalloilija Hanno Möttölä, 26, jatkaa uraansa Italian liigan hopeajoukkueessa Skipper Bolognassa. Möttölä on tehnyt seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen. Skipper Bologna pelaa Italian liigan ohella kovatasoista Euroliigaa.

Skipper Bologna putosi viime keväänä niukasti korierolla Euroliigan neljän parhaan lopputurnauksesta.

- Skipper on Euroopan parhaimmistoa ja on entisestään vahvistunut kesän aikana. Olen onnellinen, että vielä tässä vaiheessa kesää minulla oli mahdollisuus liittyä näin tasokkaaseen joukkueeseen, Möttölä sanoo.

Joukkue hankki heinäkuussa Euroliigan viime kauden parhaan korintekijän ja New York Knicksin varaaman Milos Vujanicin. Laituri Carlos Delfino varattiin kesäkuussa NBA:han 25:ntenä (Detroit Pistons). Skipper Bolognaa edustavat tulevalla kaudella myös Italian maajoukkueen takamiehet Gianluca Basile ja Gianmarco Pozzecco.

Möttölä tavoitteli kesällä paikkaa NBA-liigasta, jossa hän pelasi kaksi kautta vuosina 2000-2002. Hän vietti kolme kuukautta Yhdysvalloissa, jossa harjoitteli Miami Heatin kanssa ja pelasi kesäliigan Miamin sekä San Antonio Spursin kanssa.

- Pelit alkoivat loppua kohden sujumaan, mutta talven loukkaantumisesta johtunut pitkä pelaamattomuus näkyi otteissani. Tärkeintä on, että annoin NBA:han paluulle kaikkeni. Ainakaan se ei jää harmittamaan.

Möttölä pelasi viime syksyn Espanjassa Tau Vitoriassa. Hän jätti seuran joulukuussa ja hoivasi kevään ajan kuntoon nilkkaansa.

- Nyt keskityn täysillä eurooppalaiseen koripalloiluun ja jatkan siitä, mihin viime syksynä jäin. En pohdi NBA:ta sen enempää. Jos se joskus tulee ajankohtaiseksi, niin katsotaan sitten.

- Tulevan kauden tavoitteena on menestyä Skipperin kanssa Italian ja Euroopan kentillä. Ja seuraavana syksynä haluan olla muiden mukana johtamassa Suomen maajoukkuetta EM-kilpailuihin.

Viime kaudella Möttölä näki, että eurooppalainen koripalloilu perustuu vauhtiin ja joukkuepeliin. Hän uskoo sopeutuneensa tyyliin Taussa.

- Eurooppalainen koripalloilu vaatii myös isoilta pelaajilta liikkuvuutta. Minulla on loukkaantumisen jälkeen kova työ saada liikkuvuuteni takaisin ja saavuttaa taas potentiaalini.

Taussa Möttölä sai erityisen paljon vastuuta Euroliigassa, jossa hän teki keskiarvokseen 15,1 pistettä. Möttölä valittiin Euroliigan ensimmäisen viikon pelaajaksi, kun hän nakutti Tel Avivia vastaan 31 pistettä.

- Viime syksynä olin parhaimmillani tärkeissä otteluissa. Skipperin riveissä tiukkoja otteluita on tiedossa paljon lisää.

Skipper Bologna –faktat

  • Seuran virallinen nimi on Fortitudo Pallacanestro Bologna, ja se on perustettu vuonna 1932.
  • Sponsorinimi Skipperin taustalla on Zuegg-niminen yritys, joka on erikoistunut Skipper-tuotesarjallaan hedelmistä valmistettaviin jalosteisiin (mm. mehut, virvoitusjuomat, marmeladit).
  • Seura on selviytynyt Italian liigassa kolmena viime kautena finaaleihin, tuloksena aina hopeamitalit. Italian mestaruuden Skipper Bologna voitti vuonna 2000 ja cup-mestaruuden 1998.
  • Pelikaudella 2002-03 Skipper Bologna selviytyi Euroliigassa 16 parhaan joukkoon ja putosi liigan lopputurnauksesta Final Fourista korierolla.
  • Pelikauden 2003-04 joukkueeseensa Skipper Bologna on kiinnittänyt Hanno Möttölän lisäksi seuraavat pelaajat: Gianluca Basile (190 cm, takamies, ITA), Marco Belinelli (196 cm, takamies/laituri, ITA), Carlos Delfino (198 cm, laituri, ARG), Robert Fultz (188 cm, takamies, ITA), Erazem Lorbek (210 cm, laituri/sentteri, SLO), Stefano Mancinelli (202 cm, laituri, ITA), Gianmarco Pozzecco (180 cm, takamies, ITA), Matiaz Smodis (205 cm, laituri, SLO), Patricio Prato (193 cm, takamies, ARG), Thomas Van den Spiegel (214 cm, sentteri, BEL), Milos Vujanic (190 cm, takamies, YUG). Nimekkäin pelureista on Milos Vujanic, joka viime kaudella Partizan Belgradin riveissä voitti Euroliigan korikuninkuuden 25,7 pisteen keskiarvollaan. Vujanic oli voittamassa myös Jugoslavialle MM-kultaa vuonna 2002.
  • Joukkuetta valmentaa kroatialainen Jasmin Repesa.

Euroliiga-faktat

  • Euroliiga on kansainvälisestä koripalloliitosta FIBA:sta irtautunut ammattilaisliiga, jossa pelaa tulevalla kaudella 24 joukkuetta.
  • Euroliigassa kahdeksan joukkueen alkulohkoja on kolme. Joukkueet pelaavat alkulohkoissaan kaksinkertaisen sarjan (14 ottelua/joukkue). Lohkojen viisi parasta ja paras lohkokuutonen selviytyvät jatkoon. Jatkoonpääsijät sijoitetaan neljään jatkosarjalohkoon, joissa pelataan kaksinkertainen sarja (6 ottelua/joukkue). Lohkovoittajat selviytyvät neljän joukkueen lopputurnaukseen, Final Fouriin.
  • Skipper Bolognan alkulohkoon B on arvottu Israelin mestari Tel Aviv Maccabi, Kreikan mestari Panathinaikos, Liettuan mestari Zalgiris Kaunas, Slovenian mestari Krka Novo Mesto, Venäjän mestari Moskovan TsSKA, Espanjan pronssimitalisti Unicaja Malaga sekä Skipperin paikallisvastus Virtus Bologna Italiasta.
  • Euroliigan runkosarja käynnistyy 5.11.2003 ja päättyy 19.2.2004. Final Four pelataan 29.4.-1.5.2004 Tel Avivissa, Israelissa.

Italian liiga –faktat

  • Italian liigassa pelaa tulevalla kaudella 18 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin.
  • Sarja käynnistyy 5.10.2003, runkosarja päättyy 9.5.2004 ja mestari on selvillä viimeistään 15.6.2004.
  • Liigassa pelaa Hanno Möttölän lisäksi toinenkin suomalainen: Scavolini Pesaron Teemu Rannikko. Rannikon ja Möttölän kohtaamista saadaan odottaa vielä vähän aikaa, sillä Rannikko kävi 13.8. polven eturistileikkauksessa ja toipunee pelikuntoon kuudessa kuukaudessa.
  • Italian hallitseva mestari on Benetton Treviso, joka voitti finaaleissa Skipper Bolognan 3-1. 


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia