EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

11.11.2017

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.


Ranska löi ripeästi taululle 14-0-johdon eikä enää katsonut taakseen, vaikka shokkialun jälkeen Susiladies paransi huomattavasti. Ranskalaiset heittivät haastetutkin heitot sisään, juoksivat riistoista helppoja ja jyräsivät korin alla.
 

– Tilanne oli se, että Ranskalla on 12 pelaajaa, jotka ovat isompia, vahvempia ja taitavampia kuin meidän vastaavat pelaajat. Valmistauduimme aivan tavallisesti ja ajattelimme, että pystymme yllättämään, mutta Ranska oli valmistautunut hyvin eikä ollut ylimielinen, niin tulos on tällainen, Taru Tuukkanen kiteytti pelin jälkeen.
 

Töölön Kisahalliin oli pakkautunut 924 katsojaa, jotka näkivät Euroopan huippujoukkueen tositoimissa. Pitkäraajainen ja monipuolinen Sandrine Gruda (21/7/4 syöttöä) ja väkivahva Endene Miyem (16/7) olivat vierasjoukkueen kirkkaimmat tähdet.
 

– Meillä oli Euroopan paras korisjoukkue Töölössä. Muutama kuukausi sitten he hävisivät EM-finaalin, mutta tänään heillä oli mukana vielä parempi joukkue. Alkuun pakotimme heidät niihin heittoihin, joita halusimme heidän heittävän, mutta nekin menivät sisään, päävalmentaja Pekka Salminen kertoi.
 

– Heidän kokoylivoimansa oli merkittävä. Emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja pelaajia vastaan. Meidän pitää saada pelaajia pelaamaan korkealle tasolle Eurooppaan ja suomalainen joukkue pelaamaan isoon kansainväliseen sarjaan, jotta totumme.

 

Neljä maajoukkuedebytanttia, Kuier hämmästytti

 

Loukkaantumisten vuoksi Susiladies oli pakotettu pelaamaan erityisen nuorella kokoonpanolla. Konkarilinjaa parketilla edustivat käytännössä vain Tuukkanen (5/5), Anni Mäkitalo (3/3/4 syöttöä), Lotta Aaltonen (0/0), Minna Sten (3/1) ja Vilma Kesänen (0/0). Suomen korkeimmat pistemäärät heittivät Naisten Korisliigan nuoret eliittipelaajat Roosa Lehtoranta (7/3), Anissa Pounds (6/1) ja Saksassa ammattilaisena pelaava Annika Holopainen (8/2).
 

Maajoukkuedebyyttinsä Ranskaa vastaan teki peräti neljä pelaajaa: Saara Wahlgren (0/0) ja vielä teini-ikäiset Lotta-Maj Lahtinen (3/2), Sara Bejedi (4/1) sekä Awak Kuier (5/6).
 

– Meillä on hyviä pelaajia loukkaantuneena, joten nämä tytöt pääsivät hyödyntämään sitä. Tytöt saivat hyvän mahdollisuuden, vaikka askel tälle tasolle tuli ehkä liiankin aikaisin, Salminen kertoi.
 

Varsinkin huippulupaus Kuier säväytti moneen kertaan. Ensimmäisellä neljänneksellä Kuier yllätti 197-senttisen Helna Ciakin (6/1) torjunnalla ja juoksi toiseen päähän nostamaan hyökkäyslevypallosta ensimmäiset maajoukkuepisteensä.
 

– Suomessa meillä on ollut pelaajia, jotka hämmästyttävät. Kun heidät heittää kylmään veteen, niin he nostavat päänsä pinnalle ja uivat. Muun muassa Petteri Koponen, Lauri Markkanen ja Taru Tuukkanen ovat näitä pelaajia. Awak on samanlainen. Aika kovasta lahjakkuudesta puhutaan, Salminen kehui Kuieria.
 

Susiladies pelaa marraskuun EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun ensi keskiviikkona 15. marraskuuta Sloveniaa vastaan vieraissa.

 


Annika Holopainen oli Susiladiesin pistekärki EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan.
Taru Tuukkanen kertoi, että ero on juuri tuollainen, kun vastassa on Ranskan tasoinen joukkue.
Sara Bejedi ('00) teki maajoukkuedebyyttinsä...
... kuten myös hämmästyttävä Awak Kuier ('01).
Susiladies pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Sloveniaa vastaan vieraissa. Kuvat: Ville Vuorinen.