Petteri Koponen juhli El Clásicon voittoa - Jamar Wilson debytoi Ranskassa

12.11.2017 Espanjan liigassa Petteri Koponen pääsi juhlimaan kovaa voittoa, kun Barcelona voitti El Clásicossa vieraskentällä Real Madridin. Ilonhetkiä koettiin myös Ranskassa, kun Jamar Wilson palasi pelikentille debytoidessan Nanterren riveissä Ranskan ProA-liigan ottelussa Lassi Tuovin valmentamaa Gravelines-Dunkerqueta vastaan.

Petsku pääsi juhlimaan isoa voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jammu teki paluun pelikentille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelonan hieman takkuinen alkukausi sai ison positiivisen valonpilkahduksen, kun se aiheutti Real Madridille sen kauden avaustappion hakemalla Madridista 84-80 (45-45)-vierasvoiton. Koponen jäi reilussa 14 minuutissa pisteittä, mutta avitti joukkuettaan levypallolla ja kolmella syötöllä.

- Kova voitto vieraskentällä. Pystyimme hyvin rankaisemaan Realia korin alta, kun heiltä puuttui isoja ja Walter Tavares oli vasta liittynyt joukkueeseen. Nyt pitää vain löytää sama energia Euroliigaan, Koponen kommentoi voitto-ottelun jälkeen.

Voitolla Barcelona paranteli asemiaan sarjassa ja on voittanut nyt kahdeksasta pelistään kuusi.

Sasu Salin oli Malagan toiseksi paras korihai 14 pisteellään, mutta siitä huolimatta Malaga taipui San Sebastianin vieraana 63-71 (36-37). Pisteiden lisäksi Salin tilastoi yhden syötön. Malagalla on nyt neljä voittoa ja neljä tappiota.

LEB Orossa Roope Ahonen oli jälleen huippuiskussa iskien tauluun 22 pistettä CB Pratia vastaan, mutta se oli lopulta laiha lohtu, kun Ourensen vaikea alkukausi sai jatkoa 76-86 (39-41)-tappion muodossa. Ahonen kaunisteli tilastojaan myös yhdellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Ourense on voittanut vain yhden kahdeksasta ottelustaan.

Wilsonin ja Erik Murphyn Nanterre joutui tunnustamaan Gravelines-Dunkerquen vahvan nykyvireen, kun Tuovin miehistö haki 89-67 (42-36)-voiton. Wilson oli debyytissään tehokkaana viimeistellen 16 minuutissa kahdeksan pistettä ja tilastoihin kertyi lisäksi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja peräti kolme riistoa. Teholuku 12 oli joukkueen paras. Aloitusviisikkoon kuulunut Murphy sen sijaan kasasi 25 minuutissa neljä pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön. Nanterren alkukauden saldo on viisi voittoa ja neljä tappiota, kun taas Gravelinesilla on neljä voittoa ja viisi tappiota.

- Oli hieno olla osana joukkuetta jälleen. Tunnelma oli loistava ja oli hieno pelata yhdessä Erikin kanssa. Minun pitää vielä oppia joukkue paremmin, sillä olen ollut täällä vasta torstaista asti, mutta uskon tilanteen sallivan minun olla oma itseni ja pystyn näyttämään parastani, Wilson totesi.

Crailsheim porskuttaa Saksassa

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners hävisi vieraskentällä Bambergille 67-75 (33-35). Huff pelasi 26 minuuttia heittäen neljä pistettä ja saaden yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Tappio oli Skylinersin kolmas yhdeksässä pelissä.

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins aiheutti Vechtalle sen kauden avaustappion, kun Crailsheim vei kärkikamppailun nimiinsä 77-73 (38-37). Voitolla Crailsheim nousi sarjan kärkeen ja se on voittanut yhdeksästä pelistään kahdeksan.

Anton Mirolybovin Kirchheim Knights voitti kotikentällään Phoenix Hagenin  83-76 (40-38). Kirchheimilla on yhdeksästä ottelusta koossa viisi voittoa.

Daniel Janssonin käskyttämä OrangeAcademy Ulm taipui vieraskentällä Niners Chemnitzille 67-72 (27-31). Ulmilla on kolme voittoa yhdeksästä pelistä.

Toijalan Steaualle voitto

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest murskasi Romanian liigan ottelussa Galatin selvästi 92-66 (50-24). Steaua on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja taistelee sarjataulukon kärkisijoista.

Turkin liigassa Anton Odabasin Trabzonspor otti kauden toisen voittonsa kuudessa ottelussa kukistaessaan vieraskentällä Gazientepin 95-84 (47-47). Odabasi sai vastuuta reilut kuusi minuuttia ja nappasi käsiinsä yhden levypallon ja yhden riiston.

Liettuan liigassa Carl Lindbomin Juventus Utenos hävisi vieraskentällä Lietuvos rytasille 70-83 (37-46). Lindbom juoksi kentällä 13 minuuttia saaden saldokseen pisteen ja kaksi levypalloa. Juventuksella on kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Alaraajavammasta kärsivän Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod piti Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivia tiukoilla Israelin liigan ottelussa, mutta Ashdod joutui lopulta taipumaan 80-90 (30-37)-numeroin. Ashdodilla on kuudesta ottelusta kaksi voittoa.

 
22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia