Mestari-Catz vahvistuu Euroliiga-sentterillä

28.9.2010 Naisten Suomen mestaruutta puolustava Catz Lappeenranta vahvistuu huippunimellä sarjakauden kynnyksellä. Catz on solminut alkavan kauden kattavan sopimuksen Euroliigassa pelanneen venäläissentteri Elizaveta Kityzinan kanssa. Peräti 195-senttinen Kityzina korvaa Catz-kokoonpanossa Maria Freshourin.

Catzin haaviin jäi iso kala, kun Suomen mestari allekirjoitti sopimuksen 195-senttisen Elizaveta Kityzinan kanssa. Kuva: FIBA Europe.

Kityzina on puhdas sisäpelaaja, jolla on kokemusta maanosamme huippusarjoista. 29-vuotias venäläinen on pelannut mm. Venäjän, Israelin ja Latvian mestaruussarjoissa sekä Euroliigaa ja Eurocupia.

Myös Venäjää eri ikäluokkamaajoukkueissa edustanut Kityzina pelasi toissa kaudella alkukauden TTT Riikan riveissä, jonka edustusasussa hän esiintyi myös kahtena vuonna Euroliigassa. Loppukauden 2008-09 Kityzina vietti Elektra Ramat Hasharonin paidassa WNBA-pelaajia vilisevässä Israelin liigassa.

Kantapäävamma piti Kityzinan poissa pelikentiltä koko viime kauden. Venäläisjätti aloitti harjoittelun heinäkuussa eikä ole vielä täydessä kunnossa vamman jäljiltä, mutta lupaavat otteet testijaksolla takasivat kuitenkin sopimuksen Catzin kanssa.

Euroliigassa Kityzina kirjautti kaudella 2008-09 keskiarvoikseen 6,6 pistettä ja 6,0 levypalloa. TTT Riikan lisäksi Kityzina on edustanut Euroliigassa Moskovan Dynamoa. Eurocupia hän on pelannut Chevakatan, USK Prahan ja Bordeux'n joukkueissa.

- Elizaveta on hyvä puolustaja sisäpelissä, kokenut ja erittäin vaarallinen viimeistelijä vastustajan korin alla, kuvailee Catz-valmentaja Mika Haakana.

Elizeveta Kityzinan odotetaan paikkaavan ex-pelikaverinsa, Catz-ikoni Jelena Solovjevan jättämän aukon. Solovjeva vetäytyi pelikentältä mestaruuden jälkeen polvivaivojen vuoksi ja toimii nykyisin lappeenrantalaisryhmässä Haakanan apuvalmentajana.

Kityzinan Catz-sopimuksessa on kuukauden koeaika. Mara Freshourin sopimus on sen sijaan purettu ja hän palaa kotimaahansa. Seuran tiedotteen mukaan sopimus purettiin yhteisymmärryksessä pelaajan henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Naisten SM-sarjakausi käynnistyy tulevana lauantaina (2.10.). Catz matkustaa avausottelussaan Äänekosken Huiman vieraaksi.

Henkilöt

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia