Gummerus pelaa vahvaa tulokaskautta, Raitasen yliopistolle kaksi voittoa

8.12.2017 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n suomalaispelaajista kuluvalla viikolla ovat erottuneet peli peliltä parantava tulokas Lasse Gummerus ja toista kauttaan pelaava Remu Raitanen, joka johdatti San Franciscon yliopiston kahteen voittoon.

Lasse Gummerus on jyrännyt itsensä Maristissa rotaatiominuuteille tulokaskaudellaan.

Remu Raitanen johdatti San Franciscon kahteen voittoon kuluvalla viikolla. Kuvat: Ville Vuorinen & USF.


Lasse Gummeruksen Marist johti parhaimmillaan 19 pistettä Colgaten yliopistoa, joka nousi Maristin ohitse viimeisillä minuuteilla, kunnes 49 sekuntia ennen loppusummeria Isaiah Lambin kolmonen sinetöi loppulukemat 76-78 (34-46) Maristille. Colgate sai 0,6 sekuntia ennen loppua vielä riiston ja puolen kentän tuntumasta lähteneen kolmosen sisään, mutta videotarkistuksen jälkeen se hylättiin ja voitto tuomittiin Maristille.
 

Tulokaskauttaan pelaava Gummerus jatkoi erinomaisia otteitaan yliopistonsa paidassa. Seitsemässätoista minuutissa Gummerus tehtaili seitsemän pistettä ja kolme levypalloa. Gummeruksen minuuttimäärät ovat nousseet hajaminuuteista yli kymmeneen viimeisen neljän ottelun aikana.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Remu Raitasen San Francisco nappasi viikolla kaksi voittoa, kun maanantaina San Francisco onnistui nappaamaan puolustusvoiton Central Arkansasista 76-78 (33-37). Raitanen nousi esille varsinkin toisella puoliajalla kirjauttaen yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa 23 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

San Franciscon voittokulku jatkui torstaina, kun tällä kertaa Raitanen ja ”Dons” päihitti Eastern Washingtonin 71-81 (24-45). Raitanen kunnostautui erityisesti levypallopelissä napaten yhdeksän levypalloa ja kuusi pistettä tilastosarakkeeseensa 25 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat kotiluolassaan VMI:n vahvan toisen puoliajan turvin 51-74 (27-34). Aloitusviisikkopaikkaa läpi kauden hallussaan pitänyt Michelsen pussitti kaksi pistettä, repi kaksi levypalloa ja jakoi yhden syötön kolmessatoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Samuli Nieminen ja Stephen F. Austin aiheuttivat Louisiana Techille harvinaisen kotitappion Kevon Harrisin lay-upilla viisi sekuntia ennen loppusummeria 85-83 (38-39). Nieminen jäi pisteittä pelaamassaan viidessä minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy joutuivat toteamaan UAB:n paremmakseen loppunumeroin 90-78 (41-40). Kolmatta kauttaan yliopistossa pelaava Hopkins on sementoinut itsensä aloitusviisikkoon heittäen kolme pistettä neljässätoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon taipuivat Saint John'sille kotikentällään 68-60 (32-27). Aidoo sai peliaikaa kolmetoista minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä, kahmi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Thomas Murphy ja Northeastern pieksivät kotonaan Bucknellin 64-82 (32-41). Murphy heitti kolme pistettä, haki kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön neljässätoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Edon Maxhunin Long Beach State kärsi niukan tappion Southern Utahille 89-94 (33-42). Maxhuni sai peliaikaa kahdeksan minuuttia säkittäen viisi pistettä ja riistäen kerran.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lassi Nikkarinen ja Montana State hävisivät Central Michiganille 48-75 (20-37). Nikkarinen sai tulokaskautensa isoimmat minuutit riistäen kerran kolmessatoista peliminuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley voitti Anton Vialenin Weber Staten 56-83 (29-43). Tahvanainen jäi ilman tilastomerkintöjä kolmessa peliminuutissa. Vialen on kuluvan kauden ns. ”red shirt” -statuksella, joka tarkoittaa, että Vialen ei pelaa Weber Staten paidassa vielä tällä kaudella.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia