Naisten SM-avaus kotijoukkueiden juhlaa

2.10.2010 Naisten SM-sarjan lauantaisen avauskierroksen kaikki neljä ottelua päättyivät kotijoukkueen voittoon. Muutama yllätyskin nähtiin, kun maajoukkuelaituri Tiina Sten pelasi Forssan Alun riveissä ja toinen maajoukkuepeluri Michaela Moua puolestaan Keravan Energia Teamin paidassa.

ToPo teki voitokkaan paluun mestaruussarjaan Anette Juvosen tähdittäessä joukkueen takalinjoilla. Kuvassa Juvosta ahdistaa Espoo Teamin konkari Mirka Dettmann.

Jalkavaivojen vuoksi kesän maajoukkueesta sivussa olleen Michaela Moua paluu Kerava-paitaan ei auttanut Kotkan-visiitillä.

Yhden ottelun sopimuksella pelannut Tiina Sten johdatti FoA:n voittoon HoNsU:sta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Viime keväänä tiensä I divisioonasta naisten SM-sarjaan selvittänyt helsinkiläinen ToPo palautti lauantaina pääkaupungin SM-sarjakartalle useamman vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Helsinkiä edusti pääsarjatasolla Helsingin NMKY kaudella 2007-08.

ToPo aloitti sarjan voitolla, sillä se voitti kotikentällään toissa kauden mestarin ja viime kauden pronssijoukkueen Espoo Teamin 64–56.

Kokenut Taru Tuukkanen ja amerikkalaisvahvistus Dandra Moss pelasivat kumpikin reilut 37 minuuttia ja tekivät ToPon pisteistä 46 (Tuukkanen 19 ja Moss 27). Seitsemäntoistavuotias Anette Juvonen pelasi melkein 37 minuuttia ja nappasi Tuukkasen tavoin kymmenen levypalloa.

– Ottelussa oli sykettä ja kovaa taistelua, ja se oli hyvä paikalliskamppailu ja miellyttävä tapahtuma. Juvonen oli erittäin hyvä. Hän haki erittäin hyvin levypalloja. Ainoa miinus meillä oli vapaaheittoprosentti (44), sanoi ToPon valmentaja Mikko Kurki.

Mestari nurin Äänekoskella

Viime kauden Suomen mestari Lappeenrannan Catz matkusti kauden 2010-11 avausotteluun Äänekoskelle paikallista Huimaa vastaan. Perinteikäs Huima lähti vuosi sitten kauteen tavoitteenaan selviytyä pudotuspeleihin, mutta yllätti kuitenkin monet käymällä jopa ottelun päässä finaalipaikasta kiihkeässä välieräsarjassa Catzia vastaan.

Tiukkaa kamppailua nähtiin nytkin. Kolmannen erän jälkeen Huima johti kahdella pisteellä (40–38), ja neljäskin erä oli tasaista ”vääntöä”. Kun ottelua oli jäljellä 1.46 minuuttia, oli tilanne 46–45. Ratkaisevat pisteet viimeisteli vapaaheittoviivalta amerikkalainen Sade Morris kuusi sekuntia ennen loppua.

Huima vei voiton pistein 48–45, kun Catzin Reetta Piiparin viime hetken kolmen pisteen heitto ei onnistunut. Viimeisessä erässä ei siis pisteillä juhlittu (8–7).

PeKa löi Keravan

Viiden ottelun mittaisen finaalisarjan mestari-Catzia vastaan viime keväänä tahkonneen kotkalaisen PeKan uudet lähtökohdat eivät näkyneet kauden avausottelussa Keravan Energia Teamia vastaan. PeKa voitti kotikentällään pelatun ottelun 82–66. Puoliajalla tilanne eroa oli vain kuusi pistettä (41–35), mutta kolmannen erän PeKa voitti 25–11 ja ratkaisi ottelun.

Vuosi sitten naisten SM-sarjaan nousseen Keravan ensimmäinen kausi mestaruussarjatasolla sujui totutellessa huippukoriksen vaatimuksiin ja rytmiin. Nuori joukkue voitti 28 ottelustaan kuusi. Nyt se oli liikkeellä PeKaa vastaan vain kuudella pelaajalla. Yksi heistä oli kesän loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut maajoukkuepelaaja Michaela Moua, joka pelasi 20.38 minuuttia ja teki keravalaisista eniten pisteitä eli 20.

Tiina Stenillä voitokas debyytti FoA-paidassa

Viime kaudella viidenneksi sijoittunut Forssan Alku sai kotikentällään pelattuun sarja-avaukseen jyväskyläläistä HoNsU:a vastaan mukaan maajoukkuetähden Tiina Stenin. Yhden ottelun sopimus voi vielä laajentua ulkomaille tähyilevän Stenin kanssa.

FoA voitti HoNsU:n selvästi 85–68. Ottelu ratkesi, kun tilanteen 56–49 jälkeen forssalaiset voittivat seuraavat minuutit murskaavasti 18–0.

Sten teki ottelussa 16 pistettä. Judy Wright vastasi forssalaisten korkeimmasta pistemäärästä (27).

Uuden kauden alkaessa Jyväskylässä ei tähdätä enää pelkkään playoff-paikkaan, vaan tavoitteena on mitali. Nyt HoNsU oli pääosin kahden pelaajan varassa, sillä Dionne Pounds teki 32 pistettä ja amerikkalaisvahvistus Margaret Roundtree 21.

Lisätiedot: Ottelutilastot

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.