Honka haastaa Dnipron tänään VTB-liigan avauksessa

6.10.2010 Koripallon VTB United-liigan kotiottelut on alleviivattu Espoon Hongan konsepteihin huutomerkkien kera. Kotiyleisön edessä on väännettävä mahdollisimman paljon voittoja. Lisäksi vieraista on pyrittävä hakemaan haastajan roolissa ainakin yksi mojova yllätys. Hongan ensimmäinen kansainvälinen koetinkivi vyöryy keskiviikkona Espoon Barona Areenan parketille isokokoisen ukrainalaisjoukkueen Dnipro Dnipropetrovskin hahmossa.

Ville Mäkäläinen ja kumppanit saavat keskiviikkoiltana vieraita Ukrainasta Espoon Barona Areenalle.

Pekka Salmisen valmentaman Hongan haasteena on pysäyttää nopeaan peliin pyrkivä Dnipro.

Yksi Dnipron tähdistä on amerikkalainen tehotakamies Steve Burtt.

Viime keväänä Ukrainassa pelanneelle Hongan Corey Belserille Dnipron joukkueesta löytyy muutama tuttu vastus. Kuvat: Francois Perthuis & Dnipro Dnipropetrovski.

- Meillä ei ole paljoakaan tietoa Dniprosta. Ei edes nauhaa joukkueen pelistä, mutta nähtävästi vastustajan osalta tilanne on aivan sama, toteaa Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Salmisen ukrainalaiskollega Denys Zhuravlov vahvistaa asian.

- Meilläkään ei ole vielä tässä vaiheessa kautta suuremmin tietoa Hongasta. Tiedän sieltä pari pelaajaa ja tunnen suomalaisen pelityylin, mutta siinä kaikki, sanoo myös pelaajan roolissa aiemmin Suomessa vieraillut Zhuravlov.

Molempien valmentajien on luotettava varsinkin tässä tilanteessa vankasti oman joukkueensa tekemiseen.

- Keskiviikko tulee tarjoamaan Espoossa hienon ja mielenkiintoisen ottelun. Hongalla on riittävästi hyviä pelaajia Dnipron haastamiseksi.

Tietenkin kaipaamme siinä myös fanien apua, tähdentää Salminen.

Zhuravlov lupaa nopeaa ja aggressiivista peliä

Hongan esitys on parantunut harjoitus harjoituksella. Täysin valmista se ei vielä ole, eikä voikaan olla, mutta merkittäviä palasia on loksahdellut lupaavasti kohdilleen.

Samoilla linjoilla liikkuu myös Dnipro, joka tavoittelee alkaneella kaudella Ukrainan superliigassa vähintään mitalia. Sitä tavoitetta kovatasoinen VTB-liiga palvelee mainiosti.

- Meille on koossa hyvä joukkue, josta löytyy sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Ulkomaalaisvahvistuksemme ovat laadukkaita ja he ovat nuorille samalla hyviä esimerkkejä ja opettajia. VTB-liiga tarjoaa tässä mielessä todella haasteellisia otteluita. On ainutlaatuista kohdata esimerkiksi sellainen joukkue kuin Moskovan TsSKA, pudottelee Zhuravlov.

- Niin ja tietenkin Honka, jatkoi kohtelias Zhuravlov samaan hengenvetoon.

Dnipro tunnetaan tiukkana levypallojoukkueena, joka haluaa pitää parketilla kovaa vauhtia.

- Pelaamme keskiviikkona aggressiivista ja nopeaa peliä, lupaa ukrainalaisryhmän piiskuri.

Honka tietää toki tältä osin varsin hyvin, mitä on odotettavissa.

- Levypallopelaaminen on meille iso haaste. Dnipro on myös melkoinen testi Hongan puolustukselle ja sitä on varsinkin tämä kaveri, Salminen viittasi kovilla tehoilla häärivän takamies Steve Burttin puoleen.

Burtt voitti viime kaudella Ukrainan korikuninkuuden pelatessaan Ferro-ZNTU:n riveissä.

- Haluan pelata nimenomaan joukkueelleni, mutta osoittaa samalla henkilökohtaisella tasolla sen, että pystyn pelaamaan huippujoukkueita vastaan. VTB-liiga on hyvä paikka kykyjen osoittamiseen Ukrainan nousussa olevalle koripallolle ja samalla myös minulle itselleni, muotoilee Burtt.

Dnipro tuo Brownin jo Honkaa vastaan

Hongan Corey Belser pelasi viime keväänä Ukrainan pääsarjassa ja hän tuntee Burttin entuudestaan myös Kreikan ajoilta.

- Samoin Brown (Denham) on minulle tuttu pelaaja.

Dnipro täydensi tasokasta ulkomaalaistrioaan Burtt-Mario Austin-Kenny Adeleke vielä tiistaina 198-senttisellä Brownilla, joka edusti Kanadaa MM-kisoissa.

- Brownilla on allaan vasta yksi harjoitus meidän kanssamme, mutta hän on valmis pelaamaan jo Honkaa vastaan. Ja odotan häneltä heti silloin hyvää esitystä, heitti Zhuravlov ilmeenkään värähtämättä.

Hongan osalta kapteeni Jukka Matinen on kysymysmerkki. Matisen nilkka operoitiin kesällä ja häntä on säästelty kolmessa ensimmäisessä Korisliigan ottelussa.

- Matisen pelaaminen ratkeaa keskiviikon aamuharjoituksen jälkeen, Salminen valottaa.

Matisen tilanne on avoin, mutta se ei ole leimannut Hongan keskittymistä.

- Suomessa tarjoillaan harvemmin seuratasolla tällaista koripalloherkkua, mitä VTB-liiga tuo tullessaan. Tämä on mahtava tilaisuus Hongalle ja koko suomalaiselle korikselle. Kaikki pelaajamme ovat innokkaita ja nälkäisiä nuoret mukaan luettuna. Hongassa on kehittynyt pelaajia Euroopan kentille, mikä on hieno kannustin nuorikaartillemme.

Belser ei silmäile hänkään suuremmin Dnipron puoleen ennen keskiviikkoa.

- Olemme menneet päivä päivältä pelillisesti eteenpäin. Dniproa vastaan tärkeintä on puolustus ja keskittyminen omaan tekemiseen, mikä ei saa herpaantua hetkeksikään.

VTB United-liigan ensimmäisen kierroksen ottelu Honka-Dnipro Dnipropetrovski keskiviikkona klo 18.30 Barona Areenalla.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia