Peli-Karhut tyly vieras HoNsU:lle

9.10.2010 Kotkan Peli-Karhut peittosi Jyväskylän HoNsU:n selvin lukemin 88–67 naisten SM-sarjan toisen kierroksen ottelussa lauantaina Jyväskylän monitoimitalolla. Myös sarjanousija Torpan Pojat jatkoi voittojen tiellä.

Linda-Lotta Lehtoranta ja PeKa tekivät voitokkaan vierailun Jyväskylään.

ToPo ja Dandra Moss pitivät helsinkiläisjoukkueen voittojen tiellä.

Huipputehoihin (20/19) yltänyt Niina Laaksonen johdatti Espoo Teamin kauden avausvoitoon. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kotkalaisten pisterohmu Krystal Vaughn kiitti jälleen runsaasta peliajasta ollen ottelun tehokkain 22 pisteellä. Reilut 35 minuuttia kentällä ahertanut Vaughn poimi lisäksi 16 levypalloa.

Kotijoukkueen Dionne Pounds ja Peli-Karhujen Jill Martin saalistivat kumpikin 18 pistettä.

Edellisessä ottelussa 22 pistettä nakuttanut vieraiden Linda-Lotta Lehtoranta teki nyt 10 pistettä ja keräsi kaksi levypalloa. Lehtoranta oli jälleen koko ottelun plusmiinus-tilaston paras (25).

PeKa:n voiton avaimena oli tasaisuus: neljä pelaajaa teki vähintään 15 pistettä, kun HoNsU:n pelaajista vain Pounds ylsi vastaavaan. HoNsU:n Titta-Riina Lepistö poimi joukkueensa toiseksi tehokkaimpana 11 pistettä ja saalisti yhdeksän levypalloa.

PeKa horjutti HoNsU:a levypallotilanteissa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. PeKan aloitusviisikko tahkosi reilut 168 minuuttia ja 69 pistettä ja 44 levypalloa, kun HoNsU:n kärkiviisikon oli tyytyminen 48 pisteeseen ja 21 levypalloon.

ToPo päihitti Energia Teamin vieraissa

Keravan Energia Team ei pysynyt alkuunkaan Torpan Poikien vauhdissa, kun helsinkiläisjoukkue jyräsi keravalaiset SM-sarjan toisen kierroksen kohtaamisessa näytöstyyliin 78–42.

Ottelun tehokkain, reilut 29 minuuttia pelannut ToPo:n Dandra Moss nakutti 24 pistettä. Oivassa pelivireessä ollut joukkuetoveri Taru Tuukkanen nosteli 22 pistettä. Molempien peliminuutteja oli karsittu reilusti edellisottelusta, jossa molemmat tahkosivat yli 35 minuuttia. Moss ja Energia Teamin Silja Paavola keräsivät molemmat kymmenen levypalloa, Tuukkasen poimiessa yhdeksän.

Kotijoukkueen tähti Michaela Moua oli parketilla liki 39 minuuttia saalistaen 18 pistettä ja seitsemän levyriä.

Keravan Energia Teamin peli oli sekaisin alusta saakka, eikä ToPo jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Keravalaisten aloitusviisikko jäi pahasti vieraiden jalkoihin (42–56), vaikka pelasikin yhteensä lähes 50 minuuttia enemmän.

Energia Teamin pelaajista peräti jäi kokonaan vaille pisteitä, kun vierasjoukkueesta vain yksi jäi nollille.

Espoo Team vei tasaisen väännön Huimaa vastaan

Viime lauantaina SM-kautensa voitokkaasti Catzia vastaan aloittanut Äänekosken Huima sai maistaa toisen kierroksen ottelussa tappion karvasta kalkkia, kun Espoo Team vei tiukan taistelun nimiinsä pistein 65–62.

Tapiolan urheiluhallissa käydyn ottelun korkeimman pistesaldon jakoivat kotijoukkueen Niina Laaksonen sekä vieraiden amerikkalaiskonkari Kenya Robinson, jotka molemmat nakuttivat 20 pistettä. 185-senttinen Laaksonen poimi lisäksi 19 levypalloa jättäen 16 levypalloa keränneen Huiman Michele Jonesin kakkoseksi. Yli 35 minuuttia kentällä ahertanut Jones oli 15 pisteellään Huiman toiseksi tehokkain.

Kolmannella jaksolla alkoi jo näyttää siltä, että Huima karkaa espoolaisilta, kun pisteet menivät Äänekoskelle 14–10. Toissakauden mestari Espoo Team käänsi ottelun puolelleen vasta päätösjaksolla, kun se peittosi raivoisasti taistelleen Huiman pistein 17–9.

Huiman aloitusviisikko pelasi reilut 150 minuuttia ja kahmi 56 pistettä.

Catz voitti Forssan Alun kotonaan

Viime keväänä SM-kultaa juhlinut Lappeenrannan Catz kaatoi lauantain kotiottelussaan Forssan Alun lukemin 74–59.

Ensimmäisellä kierroksella niukasti Äänekosken Huimalle hävinnyt Catz ei antanut kauden vahvasti aloittaneen FoA:n yllättää. Catzin pelintekijä Reetta Piipari pelasi lähes 32 minuuttia, ollen ottelun tehokkain 26 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja neljällä syötöllä. Forssalaisten tehokkain ja koko ottelun toiseksi paras pistenikkari oli sentteri Juta Jahilo 24 pisteellä. Kotijoukkueen Kerttu Jallai nakutti 13 pistettä ja 12 levypalloa vajaassa puolessa tunnissa.

Catzin 195-senttinen venäläissentteri Elizaveta Kityzina tahkosi myös komeat lukemat, tehden 12 pistettä ja kolme levypalloa reilussa 33 minuutissa.

Kolme ensimmäistä neljännestä nimiinsä vienyt Catz alkoi jo jäähdytellä viimeisellä jaksolla, jonka vierasjoukkue voitti niukasti 21–18.

Lisätiedot: Ottelutilastot

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.