Sasu Salin johdatti Malagan tärkeään voittoon

22.1.2018 Sasu Salin kuritti entistä seuraansa 14 pisteen edestä, kun hän avitti Malagan voittoon Espanjan liigassa. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa.

Sasu Salin kuritti entistä seuraansa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jukka Toijala on saanut Steaua Bukarestin hyvään iskuun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin teki tarkkaa työtä upottaen pelitilanneheittonsa sisään 5/7 ja pussittamalla varmasti molemmat vapaaheittonsa Malagan voittaessa Gran Canarian kotikentällään 94-78 (47-42). Salin tilastoi 21 minuutissa myös kaksi levypalloa, yhden syötön ja yhden riiston. Espanjan ACB-liigan runkosarja on nyt puolivälissä ja Malaga on viidentenä 10 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Petteri Koposen edustama Barcelona sen sijaan taipui Andorran vieraana 92-102 (39-45). Koponen heitti ottelussa kuusi pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja nappasi yhden riiston. Barcelona on kolmantena 11 voitolla ja kuudella tappiolla.

Saksan cupissa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners hävisi kotonaan medi bayreuthille 74-96 (33-60). Huff heitti 26,5 minuutissa kahdeksan pistettä, otti yhden levypallon ja otti yhden riiston.

Saksan ProA:ssa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentamana Crailsheim hävisi kärkiottelussa Vechtalle 78-86 (39-39). Crailsheim on toisena sarjassa 16 voitolla ja kolmella tappiolla.

Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim sen sijaan haki tärkeän 82-67 (36-35)-voiton Urspringin vieraana. Kirchheim nosti saldonsa yhdeksään voittoon ja kymmeneen tappioon.

Ranskan ProA-liigassa Jamar Wilsonin edustama Nanterre otti vakuuttavan 99-69 (43-33)-voiton Monacosta. Wilson keräsi itselleen 13 minuutissa neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Nanterre on sarjassa viidentenä 10 voitolla ja seitsemällä tappiolla, kun runkosarjasta on nyt puolet pelattu.

Lassi Tuovin valmentama Gravelines-Dunkerque sen sijaan hävisi vieraskentällä Limogesille niukasti 72-80 (47-35). Gravelines-Dunkerque on sarjassa yhdeksäntenä kahdeksalla voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

Steaua Bukarest jatkoi vahvoja esityksiään Romanian liigassa kaatamalla selvästi Politehnica Iasin 94-69 (41-36). Toijalan miehistö on sarjassa toisena 11 voitolla ja neljällä tappiolla.

Carl Lindbomin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä ei riittäneet voittoon asti Kroatian liigan ottelussa Cedevitaa vastaan. Cedevita voitti Osijekin selvästi 75-55 (39-33). Osijekilla on kolme voittoa ja yhdeksän tappiota.

Alexander Madsenin USK Praha kärsi Tshekin liigassa 72-90 (43-50)-tappion Kolinin vieraana. Madsen kasasi kuusi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Prahalla on nyt kuusi voittoa ja 12 tappiota.

Ruotsissa Antto Nikkarisen Jämtland koki selvän 44-74 (18-24)-tappion Södertäljen vieraana. Nikkarinen heitti kaksi pistettä. Jämtlandilla on seitsemän viottoa ja yhdeksän tappiota.

 
26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Näytä lisää vastaavia