Naisten Korisliigassa jatkoaikatrilleri – HBA tarjosi timantinkovan vastuksen Catzille

25.1.2018 HBA oli todella lähellä yllättää naisten Korisliigan kärkeä pitävän Lappeenrannan Catzin torstai-illan trillerissä. Ottelun ratkaisu haettiin jatkoajalta, jossa Catz sinetöi voittonumerot 104–94.

Catzin ja HBA:n välisestä ottelusta muodostui varsinainen koripallotrilleri. Aleighsa Welch ja Awak Kuier urakoivat kumpikin tupla-tuplat. Kuva: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan kärkipaikkaa hallitseva Lappeenrannan Catz joutui tekemään täyden iltavuoron ansaitakseen sarjapisteet Helsingin HBA:n vieraana. Kivenkova HBA taisteli jokaisesta pallosta täysillä pakottaen Catzin raatamaan omassa hyökkäyspelissään sataprosenttisesti. Voittolukemat laskettiin Catzille vasta jatkoajan jälkeen numeroin 104–94 (43-45).

 

Torstai-illan alkutahdit tanssittiin äärimmäisen tasaväkisissä tunnelmissa. HBA sai heittopelinsä kulkemaan ottelun alusta alkaen, mutta myös Catz pääsi omassa hyökkäyksessään läpäisemään kotijoukkueen puolustuksen. Natalie Day heitti avausjaksolla 10 pisteen henkilökohtaisen putken Catzille, mutta HBA pinnisteli ohitse Sara Bejedin koreilla. Toisella jaksolla HBA esitti jo hienoista hallintaa. Catz oli jo päättämässä taukotilannetta edukseen, mutta Nea Kuisman heitto ja Bejedin lay-up pitivät johtoaseman tauolle kotijoukkueella.


Trilleri jatkui kolmannella jaksolla. Catz tuntui löytävän hetkellisesti lääkkeet kotijoukkueen pysäyttämiseksi, mutta HBA:n periksiantamaton hyökkäyspeli ei antanut vieraille saumaa karata. Elina Ariken kolmosen myötä HBA aloitti päätösjakson pisteen johdossa. Viimeisen neljänneksen alku oli HBA:n hurmiomaista vyörytyspeliä. Tinkimätön puolustus raatoi tarvittavan määrän pysäytyksiä, jotta tilanne pysyi tasaisena. Catzilla oli tilaisuus ratkaista ottelu varsinaisen peliajan lopulla, mutta Aleighsa Welch heitti toisen vapaaheitoistaan ohi ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta varsinaisen peliajan päättyessä lukemiin 87–87.

Ylityöajan alkuminuuteilla HBA jatkoi pirteää hyökkäystekemistä, mutta Aleighsa Welchin ja Valencia McFarlandin käynnistämä karkumatka oli lopulta kotijoukkueelle liikaa.

 

Catzin tähti oli torstaina 31 pistettä upottanut Welch, joka lisäsi tupla-tuplaan 12 levypalloa ja 3 syöttöä. Natalie Day (26/10/5) tilastoi myös tupla-tuplan Valencia McFarlandin (26/7/6) säestäessä. HBA:n tähtenä tuikki Sara Bejedi (24/3/8), joka upotti kolmosensa tilastolla 3/5. Awak Kuierin (18/11/3), Elina Ariken (18/5/2) ja Lotta-Maj Lahtisen (16/7/6) panos oli torstai-iltana valtaisa.


Catzin päävalmentaja Mika Haakana näki ottelun alun vaikeana. Hänen mukaansa torstain voitossa oli mukana ripaus onnea. 
– Pelin alussa olimme vain puolittain paikalla, silloin vieraskentällä on vaikeaa. Myös kommunikaatio oli huonoa eikä puolustus toiminut. Olimme oikeastaan onnekkaita kun voitimme, sillä HBA pelasi upean ottelun. Awak Kuier tuo heidän peliinsä vielä uusia ulottuvuuksia.
HBA:n valmentaja Mirka Dettmann piti ottelua kokonaisuutena onnistuneena.
– Pallo liikkui tänään ja pelaajat uskalsivat ottaa vastuuta ja saimme paljon onnistumisia laajalla rintamalla. Loppuhetkillä muutama virhearvio ja kokenut vastustaja käytti tilaisuutensa, mutta kokonaisuutena erinomainen ottelu nuorelta joukkueeltamme.

Ottelutilastot: HBA–Catz
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia