Hongalle pääkaupunkiseudun koriherruus

13.10.2010 Pääkaupunkiseudun herruus siirtyi Korisliigassa keskiviikkona Espooseen, kun Honka voitti paikallispelissä kotonaan Torpan Pojat pistein 82-76 (39-32). Keskiviikon muut voittajat olivat KTP-Basket, Lappeenrannan NMKY, Kauhajoen Karhu ja Uudenkaupungin Korihait.

Honka rynni John Williamsonin johdolla hyökkäyslevyreihin ja voittoon ToPosta.

Jerald Fields (oik.) ja KTP pysyivät Korisliigan kärjessä Damon Williamsin (vas.) Pyrinnön estelyistä huolimatta.

Brant Bailey ja LrNMKY vetivät pidemmän korren Namika Lahtea vastaan.

Mikko Jalosen (oik.) käsi kävi tarkasti, kun hänen edustamansa Korihait päihitti Tarmon. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa & Matti Koskinen.

Kaikki kotipelinsä sarjassa voittanut Honka hallitsi peliä ja venytti johtonsa suurimmillaan neljännellä jaksolla 14 pisteeseen.

- Puolustuksemme on kunnossa ja nyt olemme panostaneet pelkästään hyökkäyspeliin. Työn tulos näkyi pelissä. Levypallopeli oli alkukaudella heikkoutemme, mutta nyt hallitsimme sitä, kuten 22 hyökkäyslevypalloa kertoo, huomautti Hongan valmentaja Pekka Salminen.

John Williamson teki Hongalle 22 pistettä ja Jamar Wilson 16.

- Meillä oli etsikkoaikamme, mutta eväät eivät yksinkertaisesti riittäneet. Honka oli valmiimpi, myönsi ToPon valmentaja Miguel Lopez.

ToPosta Frank Richards keräsi 20 pistettä ja Elias Kajander 14.

KTP jatkaa kärjessä

Kotkalainen KTP-Basket jatkaa Korisliigan kärjessä, kun se kukisti kotipelissään Tampereen Pyrinnön 96-90 (51-42).

Pyrintö johti ensimmäisellä jaksolla yhdeksällä pisteellä, mutta jäi toisella neljänneksellä altavastaajaksi. KTP johti viimeisellä jaksolla jo 21 pisteellä, mutta Pyrintö pääsi lopussa kaunistelemaan tappiolukemiaan.

Jerald Fields kahmi kotkalaisille 28 pistettä ja Clifton Jones 20.

Pyrinnölle eivät riittäneet Damon Williamsin komeat 30 pistettä ja Antwine Williamsin 17 pinnaa.

LrNMKY parempi Namikoista

Lappeenrannan NMKY voitti kotonaan lahtelaisen kaimaseuransa 89-83 (45-36).

Lahtelaiset sinnittelivät vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 83-81 -lukemissa, mutta kotijoukkue vei loppupelin 6-2.

Voittajien tehoparin muodostivat Brant Bailey 29:llä ja Malik Moore 23 pisteellä.

James Mathis teki lahtelaisille 21 ja Brian Wethers 15 pistettä.

Karhu voitti Salossa

Kauhajoen Karhu haki vierasvoiton Salosta, kun se päihitti Vilppaan 83-76 (41-34) -tuloksella.

Karhu johti toisella jaksolla jo 15 pisteellä, mutta Vilpas nousi niukasti edelle kolmannella jaksolla. Karhu hallitsi niukasti viimeistä jaksoa ja sinetöi seitsemän pisteen voittonsa.

Jeremiah Wood rohmusi Karhulle 29 pistettä ja 19 levypalloa. Karhun korinalusvoimaa lisäsi pari viikkoa sitten sopimuksen Kauhajoelle tehnyt Vesa Mäkäläinen 19 pisteellä.

Vilppaasta Nicchaeus Doaks teki 20 ja Theron Wilson 18 pistettä.

Tarmo yhä nollilla

Porvoon Tarmo jatkaa sarjassa ainoana joukkueena ilman voittoa, kun Uudenkaupungin Korihait voitti kotipelissään Tarmon 83-61 (37-27).

Korihait johti peliä alusta loppuun ja venytti johtonsa suurimmillaan 24 pisteeseen.

Molemmille joukkueille kirjattiin peräti 24 pallonmenetystä.

Lawrence Wright heitti Korihaille 28 ja Mikko Jalonen 22 pistettä.

Tarmon tehokkaimpia olivat Jonathan Heard 20:llä ja Aubrey Conerly 18 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.