Evita Iiskola odottaa EM-karsintaotteluita

3.2.2018 Naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintaotteluitaan lauantaina 10.2. kohtaamalla Töölön Kisahallissa Romanian. Italiassa kauden aloittanut, mutta vuodenvaihteen tienoilla Saksaan siirtynyt Evita Iiskola odottaa tulevia otteluita jo innokkaana.

Evita Iiskola vaihtoi kesken kauden Italian Saksaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Evi" on toipunut alaraajavammastaan ja on jälleen valmis auttamaan Susiladiesia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Iiskola aloitti kauden Italian Serie A2:ssa Pallacanestro Femminile Umbertiden joukkueessa, mutta purki sopimuksensa seuran kanssa joulukuussa. Iiskola oli Umbertiden selkeä johtohahmo pelaten lähes täysiä minuutteja ottelusta toiseen. Alaraajavamma kuitenkin keskeytti Iiskolan kauden Italiassa ja hän päätyi vaihtamaan maisemaa.

- Päätimme yhteisymmärryksessä purkaa sopimuksen. Se oli molemmille paras vaihtoehto. Itse olin loukkaantunut enkä niin onnellinen siellä ja he pystyivät alkamaan etsimään uutta vahvistusta. Minä sitten pystyin jatkamaan kuntoutustani ja uraani muualla, Iiskola kertoo lähdön taustoista.

Vaikka Iiskola sai runsaasti vastuuta, niin vaakakupissa painoivat myös muut seikat.

- Sain pelata niin paljon kuin sielu sieti. Vastuuta tuli ja se teki tietenkin hyvää itseluottamukselle, vaikkeivät pelimme menneet niin hyvin. Halusin enemmän kuitenkin myös treeneistä ja peleistä ja halusin lopulta muualle.

Iiskola allekirjoitti Saksan toiseksi sarjatasolla pelaavan Osnabrück Panthersin kanssa sopimuksen. Panthers johtaa tällä hetkellä pohjoislohkoa ja joukkueen selkeä tähtäin on sarjanousussa.

- Minulla oli muutamia vaihtoehtoja sen jälkeen, kun toivuin loukkaantumisesta ja lopulta päädyin valitsemaan Saksan. Siellä on hyvä valmentaja, joukkue ja organisaatio ovat tavoitteellisia ja ainoa tavoite on nousta Saksan korkeimmalle tasolle. Lisäksi joukkueessa oli yksi ennestään tuttu pelaaja. Aika nopealla aikataululla kaikki tapahtui, mutta olen tosi tyytyväinen. Tiesin etukäteen, että minulla tulee olemaan täällä erilainen rooli eikä minuutteja tule yhtä paljon ja nyt yritän sopeutua uuteen rooliin. Peli peliltä kaikki menee koko ajan paremmin.

Iiskola pelasi myös viime kaudella Saksassa, kun hän edusti Bundesliigassa pelannut BG89 Hurricanesin joukkuetta. Paluu Saksaan onkin sujunut ilman ongelmia.

- Kulttuurisesti Saksa on helppo maa asettua ja ihmiset ovat samantyyppisiä kuin Suomessa. Homma toimii eikä yllätyksiä tule, niin kuin Italiassa saattoi tulla. Seura ja joukkue ottivat minut avosylin vastaa ja kaikki on mennyt tähän asti loistavasti, iloitsee Iiskola.

EM-karsintaottelut edessä

Susiladies jatkaa EM-karsintaotteluitaan 10.2. Romaniaa vastaan Töölön Kisahallissa ja neljä päivää myöhemmin Suomi kohtaa maailman huippumaihin lukeutuvan Ranskan vieraskentällä. Iiskola joutui jättämään loukkaantumisen takia väliin marraskuiset karsintaottelut Ranskaa ja Sloveniaa vastaan väliin. Nyt hän puhkuu jälleen intoa liittyessään maanantaina kokoontuvan joukkueen mukaan.

- Tosi siistiä taas päästä pelaamaan ja treenaamaan hyvien kavereiden kanssa. Leireillä pääsee treenaamaan hyvin ja pelaajista pidetään hyvää huolta. Se antaa myös uutta puhtia loppukauteen. Toivottavasti pääsisi myös tositoimiin, Iiskola innostuu.

Ranska ja Slovenia johtavat Suomen lohko puhtaalla pelillä. Suomi ja Romania ovat vielä voitoitta, joten Helsingissä taistellaan tärkeistä pisteistä.

- Romaniaa vastaan pelaamme ensimmäistä kertaa. Toivottavasti saamme hyvän matsin ja voitamme. Se on sellainen peli, jonka tiedämme pystyvämme voittamaan. Ranska on sitten tietenkin jo eritasoinen vastustaja. Olimme heitä vastaan ensimmäisessä pelissä alakynnessä erityisesti koon suhteen, muttemme lähde sinne anteeksi pyytelemään.

Ranskan tasoisten huippumaiden kohtaaminen on kuin pistäisi rahaa pankkiin Suomen tasoiselle nuorelle joukkueelle. Itsensä mittaaminen maanosan parhaimpia pelaajia vastaan on kokonaisvaltaisesti kehittävää.

- On loistava mahdollisuus päästä testaamaan omia taitoja Euroliiga- ja EuroCup-pelaajia vastaan. Odotan innolla sitä ottelua ja toivottavasti olen mukana kokoonpanossa. On aina eri asia olla kentällä kuin katsella pelejä kentän laidalta.

Ranskaa vastaan Kisahallissa nähtiin lähes tuhat ihmistä ja hieno tunnelma. Iiskola odottaa samanlaista kannustusta myös Romania-otteluun.

- Toivottavasti mahdollisimman moni tulisi paikalle. Mitä enemmän faneja ja parempi tunnelma, niin sitä enemmän se tarttuu myös meihin pelaajiin sinne kentälle, Iiskola heittää haasteen faneille.

Susiladies jatkaa EM-karsintaotteluitaan helmikuussa kohtaamalla 10.2. Töölön Kisahallissa Romanian ja 14.2. vieraskentällä Ranskan.

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia