Labovic katkaisi Seagullsin siivet, Kobrat, Kouvot ja Vilpas myös voitokkaina

7.2.2018 Korisliigan keskiviikon neljän ottelun menu käsitti kaksi kotivoittoa höystettynä kahdella vierasvoitolla. Serbisentteri Dragan Labovic johdatti BC Nokian Helsinki Seagullsin ohi numeroin 85-75 (45-33) ja Kobrat luikerteli 93-89 (43-48) -kotivoittoon KTP:sta. Kouvot oli ikävä vieras Pyynikillä, kaataen Pyrinnön 89-78 (38-39) ja sarjakärki Vilpas jatkoi voittokulkuaan viemällä sarjapisteet Korihailta lukemin 112-92 (48-40).

Vincent Council ja serbijätti Dragan Labovic johdattivat BC Nokian komeaan kotivoittoon Seagullsista.

Tuomas Viertola oli pirteällä pelipäällä Kobrien kaataessa KTP:n kotiparketilla.

Tuomas Hirvosen 14 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä johdattivat Kouvot makoisaan vierasvoittoon Pyrinnöstä.

Vilppaan ykköstykkinä keskiviikon vierasvoitossa Korihaista toimi sentteri Aaron Jones. Kuvat: Ville Vuorinen

BC Nokia jatkoi keskiviikkona vauhdikasta alkuvuottaan, kun se sai vieraakseen Helsinki Seagullsin. Lokkilauma joutui alakynteen jo avauspuolikkaalla, eivätkä näätäpaidat antaneet päätösjakson rinnalla käynnin säikäyttää itseään vaan kotijoukkue otti lopulta komean 85-75 (45-33) -kotivoiton.

Seagulls toden totta väläytteli kirivaihdettaan päätöskympillä Michael Caffeyn ja Melsahn Basaben johdolla, kuroen isäntien eron umpeen ja tasoittaen jakson puolivälissä tulostaulun digitaalit numeroihin 71-71. Näätäpaitojen vastaus oli kuitenkin hyytävä, isäntien myllytettyä vajaassa kahdessa minuutissa taululle 9-0 -pisteputken ja karaten samalla ratkaisevalle karkumatkalle.

- Se, että onnistumme Seagullsin tasoisen joukkueen pitämään niin, että heidän korkeimman jakson pistemääränsä on 21, niin se kertoo, että peli pysyi aika hienosti kasassa, iloitsi BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen.

Serbijätti Dragan Labovic oli BC Nokian sankari keskiviikkona, miehen aiheuttaessa valtavan kasan harmaita hiuksia lokkilauman puolustukselle läpi illan. Peräti 29 pistettä komeilla prosenteilla (2p 7/9, 3p 3/4, 1p 6/8) heittänyt Labovic pakotti vierailijat rikkomaan itseään myös seitsemään otteeseen, ollen varsin ikävä pideltävä lokkiparvelle aina ylösheitosta päätössummeriin.

Labovicin takana vahvaa jälkeä tekivät 17 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Vincent Council, sekä 12 pistettä nakuttanut Daniel Dolenc.

Seagulls-sentteri Tuukka Kotti vastasi Labovicin haasteeseen 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplalla ja Jermaine Marshall jatkoi vahvoja otteitaan pussittamalla 19 pistettä.

Ottelutilastot: BC Nokia - Seagulls

Kobrat tärkeään kotivoittoon

Lapuan Kobrat jatkoi vahvaa taisteluaan Korisliigan sarjataulukon häntäpäässä, joukkueen isännöidessä KTP:ta keskiviikon kierroksella. Päätösminuuteilla vierailijoita kypsempään toteuttamiseen kyennyt Kobrat otti makoisan 93-89 (43-48) -kotivoiton ja nousi samalla pois sarjataulukon jumbopaikalta.

Kobrien voiton avaimeksi nousi keskiviikkona Nick Kelloggin läsnäolo koripallokentällä. Täydet 40 minuuttia uurastanut takamies heitti kakkosensa säkkiin 77% tarkkuudella (10/13), kolmoset mukiin 71% tarkkuudella (5/7) ja vapaaheitot pussin pohjalle 91% tarkkuudella (10/11). Miehen koko illan työstä jäi tilastolakanalle jäljeksi 45 pistettä, 8 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä ja 2 riistoa.

Vahvaa jälkeä isäntien riveistä tekivät myös ikitaistelija Tuomas Viertola (16/6/4 syöttöä) ja sisäpelaaja Christopher Ortiz (15/9/3 riistoa).

KTP:n tähtikaarti pyrki vastaamaan Kelloggin loisteeseen, mutta edes Mandell Thomasin (32/6/3 syöttöä/5 riistoa/2 torjuntaa) ja Kenneth Simmsin (17/10) uroteot eivät riittäneet voittoon asti.

Ottelutilastot: Kobrat - KTP

Kouvot piti Pyrinnön kirin aisoissa

Kouvolan Kouvot palasi voittokantaan Korisliigan keskiviikon kierroksella, joukkueen vierailtua tarunhohtoisessa Pyynikin palloiluhallissa. Vahvasti ottelun aloittanut Pyrintö joutui kuitenkin takaa-ajajan paikalle toisella puolikkaalla, eikä joukkueen vahva kirivaihekaan onnistunut pysäyttämään Kouvojen marssia kohti 89-78 (38-39) -vierasvoittoa.

Brian Asburyn johdolla pariinkin otteeseen kamppailun päätösjaksolla tasoittanut Pyrintö nostatteli kotiyleisön toiveita makeasta kotivoitosta vielä kolme minuuttia ennen päätössummeria, mutta tämän jälkeen parrasvaloihin astui Kouvojen puolustus. Ottelun viimeisen kolmen minuutin aikana ainoastaan härkämäisen Devonne Gilesin lay-up onnistui kartuttamaan isäntien pistetiliä, Kouvojen venyessä Wayne Bernardin kolmosten saattelemana lopulta turvalliseen vierasvoittoon.

Tasaisesti onnistumisia kokoonpanonsa laajuudelta saaneen Kouvojen pelaajistosta kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Bernardin ja sentteri Thomas Gipsonin 18 pistettä johtivat joukkoja, Tuomas Hirvosen säestäessä pelinrakentajan paikalta 14 pisteellä ja 7 koriin johtaneella syötöllä.

Väkivahva Asbury lapioi Pyrinnölle 20 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan ja kapteeni Antero Lehto tarjoili taustatukea 13 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Pyrintö - Kouvot

Vilpas venytti voittoputkeaan

Korisliigan sarjataulukon piikkipaikkaa tuntuvan eron turvin hallitseva Salon Vilpas venytti voittoputkensa keskiviikkona kolmen ottelun mittaiseksi, viikinkipurren seilatessa Uudenkaupungin Korihaiden vieraaksi. Jo avauskympillä johtoaseman haltuunsa ottanut Vilpas ei päästänyt vierailijoita taistelemaan tosissaan missään vaiheessa ottelun voitosta, vaan juoksi tuntuvaan 112-92 (48-40) -vierasvoittoon.

Jokaiselta kokoonpanonsa 11 pelaajalta pistesuoritteita saanut Vilpas pystyi pitämään myös tähtipelaajiensa peliminuutit aisoissa. Isoimmat minuutit kirjautti joukkueen ykköstykkinä toiminut sentteri Aaron Jones (21/6/7 syöttöä/3 torjuntaa), joka urakoi vain reilut 25 minuuttia. Juho Nenonen teki vahvan paluun salolaisten pelaavaan kokoonpanoon, säkittäen 15 pistettä yhtä monessa peliminuutissa.

Korihaiden valopilkkuina vaikeassa ottelussa tuikkivat takamies Matthew Gibson (7/11 syöttöä), sekä 21 pistettä kaaren takaa laukonut Marius van Andringa.

Ottelutilastot: Korihait - Vilpas

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.