Markkanen palasi parketille, Bulls kiri voiton Timberwolvesista

10.2.2018 Kolme vierasottelua Chicago Bullsin kokoonpanosta pois ollut Lauri Markkanen palasi kentille, kun Bulls kukisti Minnesota Timberwolvesin kotikentällään 113-114. Markkanen otti tutusti aloitusviisikon paikan itselleen heittäen 12 pistettä ja repien viisi levypalloa.

Lauri Markkanen palasi pelikentille katkaisemaan Bullsin tappioputken. Kuva: Ville Vuorinen.

Ottelussa oli sähköä, koska Timberwolves ja Bulls tekivät kesällä kaupat, jossa Minnesota vaihtoi Zach LaVinen, Kriss Dunnin ja juuri varatun Lauri Markkasen Bullsin kanssa Jimmy Butleriin kuudenteentoista varaukseen. LaVine lopulta ratkaisi ottelun voiton Bullsille 18 sekuntia ennen loppusummeria kolmella vapaaheitollaan ja Butler heitti ohitse potentiaalisen voittoheiton.

Edelliset kolme ottelua henkilökohtaisten syiden vuoksi ollut Markkanen sai peliaikaa rutkasti 35 minuuttia, joiden aikana hän heitti seitsemästä pelitilanneheitostaan viisi sisään. Kahdentoista pisteen ja viiden levypallon lisäksi suomalainen tarjoili yhden syötön.

Timberwolves johti ottelua parhaimmillaan yli kymmenellä pisteellä, mutta Bulls tuli takaisin peliin 35 pistettä heittäneen LaVinen johdolla. Vieraiden ykköstykki oli Butler, joka pussitti 38 pistettä.

– Emme pelanneet kovin hyvin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Zach näytti mallia ja nousimme takaisin, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Seitsemän ottelun mittaisen tappioputken katkaissut Bulls palaa takaisin sorvin ääreen jo ensi yönä, kun Chicago saa vieraakseen Washington Wizardsin.

Ottelutilastot: Timberwolves – Bulls