Korisliigassa harvinainen sisäpelaajavaihto: Timothy Williams KTP-Basketiin, Kenneth Simms Katajaan

23.2.2018

Korisliigan sarjataulukossa kohti häntäpäätä valuneet Joensuun Kataja ja Kotkan KTP-Basket vaihtavat keskenään sisäpelaajia. Hallitseva mestari Kataja saa vaihtokaupassa 206-senttisen Kenneth Simmsin ja KTP 203-senttisen Timothy Williamsin.

 

KTP ja Joensuun Kataja ovat päätyneet vaihtamaan senttereitä keskenään. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams siirtyy Katajan paidasta Kotkaan ja KTP Basketin Kenneth Simms siirtyy kaupassa Katajan paitaan.

 

– Kai tässä kirjoitetaan jonkinlaista Korisliiga-historiaa. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun tällainen homma kahden organisaation välisellä yhteistyöllä toteutetaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio kertoo seuran internet-sivuilla.

 

Katajan päävalmentaja Greg Gibson myöntää, että päätös vaihdosta ei ollut helppo.

 

– Tämä oli kova päätös. Tim on ollut alusta lähtien todella ammattimainen, tehnyt kaikki ne asiat joita häneltä olemme pyytäneetkin ja hyökkäyspäässä hän on pelannut kerrassaan upeasti. Minua on kuitenkin mietityttänyt koko ajan se, että saammeko hänelle kaivattua apua sairastuvalta ja jos saamme niin milloin.

 

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams on kirjauttanut pelaamassaan 26 liigaottelussa keskimäärin 14,6 pistettä, 6,7 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Simmsin tilastot 31 liigaottelussa ovat keskimäärin 15,7 pistettä, 9,9 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

 

Simmsin ammattilaisura alkoi syksyllä 2009 Liettuan pääsarjasta. Ensimmäisen täyden kauden Euroopassa hän pelasi 2010–11 Romaniassa. ”Ruotsin-kiertue” Södertälje Kingsin riveissä kesti kaksi vuotta (2011–13), tuloksena mestaruus ja hopea sekä torjuntakuninkuus (2013). Kingsin kanssa Simms pelasi myös kansainvälisiä otteluja FIBA EuroChallenge -sarjassa.

 

Työpaikka kaudelle 2013-14 löytyi Belgian pääsarjasta ja syksyllä 2014 Simms otti ensi kertaa suunnakseen Suomen ja KTP-Basketin. Europelit saivat jatkoa (FIBA EuroChallenge) ja värikäs kausi päättyi SM-pronssiin. Kaudella 2015-16 tutuksi tuli muun muassa Italian kakkosliiga.

 

Viime kaudella Simms esiintyi Unkarin pääsarjassa Kaposvari KK:n riveissä tilastoilla 11,3 pistettä ja 6,6 levypalloa. Edellä mainittujen maiden lisäksi hän on edustanut ammattilaisjoukkueita myös kotimaassaan USA:ssa, Kiinassa, Uruguayssa, Dominikaanisessa tasavallassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa.

 

Sekä Simms että Katajan uusi takamies Eric Garcia pukevat Kataja-paidan ensi kertaa päälleen ensi viikon keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobra-Basket vierailee Joensuussa. Vaihdetut sentterit kohtaavat toisensa uusissa joukkueissaan ensimmäistä kertaa viikon päästä Kotkassa.

 

Lisätietoa: Timothy Williams

 

Lisätietoa: Kenneth Simms 

Timothy Williams on pelannut Kataja-paidassa ensimmäistä kauttaan ulkomailla...
..kun taas Kenneth Sims on kokenut eurokenttäkonkari. Kuvat: Ville Vuorinen