Naisten Korisliigan runkosarja päätökseen – Tapiolan Hongalle välieräpaikka

17.3.2018 Naisten Korisliigan runkosarja viimeisteltiin lauantain täyskierroksella. Tapiolan Honka vahvisti toisen välieräpaikan kaatamalla HBA:n 80–46, Peli-Karhut voitti EBT:n 87–46, Catz haki 83–66-voiton ViVestä, HyPo kaatoi Kouvottaret 85–72 ja Forssan Alku sinetöi kauden 94–46-voitolla Äänekosken Huimasta.

Honka pääsee Kiana Johnsonin eloisan pelin avulla nauttimaan läpopäivästä käynnistäessään pudotuspelit välierävaiheesta.

Megan Mullings toimi joukkueensa pistejohtajana PeKan kaataessa väkevillä esityksillä EBT:n. Kuvat: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina runkosarjan päätöskamppailut. Pudotuspelipaikkojen varmistuttua pitkälti edellisellä kierroksella suurin panos oli Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhujen välinen taistelu runkosarjatikapuiden kakkossijasta ja suorasta paikasta välieriin.

Tapiolan Honka sinetöi välieräpaikan voittamalla lauantaina HBA:n 80–46 (39–17). Honka karkasi kotijoukkueelta jo avausneljänneksellä, eikä pysähtynyt ennen loppusummeria. Honka voitti runkosarjassa 21 ottelua ja kaatui vain kuusi kertaa.

Kuluvan kauden runkosarjan päätös oli espoolaisilta vakuuttavaa työskentelyä. Honka sai hyökkäyksensä rullaamaan alusta asti pysäyttäen samalla HBA:n tehokkaasti puolustuspäässä. HBA onnistui avausjaksolla vain 6 pisteen arvoisesti Hongan Kiana Johnsonin ja Wilesia Hardyn dominoidessa omaa hyökkäyspeliään. Toisella jaksolla Honka jatkoi hurjastelua tykittäen taukotilanteeksi 22 pisteen johdon. HBA sai heittopeliinsä uutta virtaa tauon jälkeen, mutta ei pystynyt käynnistämään enää takaa-ajoa.

Johnson (29/6/3) hurja pelivire ja Hardyn (26/20/6) äärimmäisen kova tupla-tupla kantoivat Hongan voittoa. HBA:n Sara Bejedi (18/4/4) ja Awak Kuier (11/8/2) urakoivat suurimmat minuutit kotijoukkueen riveistä.

Ottelutilastot: HBA–Honka

Peli-Karhuilta tasokas runkosarjan päätös

Kotkan Peli-Karhut viimeisteli runkosarjan 87–46 (48–20) -kotivoitolla Espoo Basket Teamista. Peli-Karhujen äreä kotivire kantoi joukkueen selkeään johtoasemaan toisella jaksolla, jolla EBT kadotti voiton avaimet lumihankeen. PeKa viimeisteli kuluvan kauden Tapiolan Hongan tapaan 21 voitolla, mutta jäi keskinäisten tilastojen perusteella niukasti välieräpaikasta.

Lauantain ottelu kulki pitkälti kotkalaiskomennossa. Joukkue nappasi selkeän johtoaseman avausneljänneksellä ja pysäytti vastustajan täydellisesti toisella jaksolla. EBT ei saanut toisella neljänneksellä aikaiseksi kuin 4 pistettä emäntien nakuttaessa 26. 28 pisteen karkumatka takasi Peli-Karhuille rauhallisen matkan ottelun voittoon toisella puolikkaalla.

Megan Mullings (20/9/2) toimi joukkueen pistekuningattarena Anissa Poundsin (18/3) eloisan hyökkäyspelaamisen ja Akilah Simsin (15/11/1) tupla-tuplan tukiessa voittonumeroita. EBT:n riveistä Kamilah Jackson (15/13/1) piti monipuolisen pelivireensä jälleen korkealla.

Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä oli tyytyväinen pelaajien otteisiin ja asenteeseen.
– Jokainen pelaaja pelasi hyvin. Pelasimme hyvällä asenteella. Keskiviikoksi pitää keksiä jotain uutta.

Ottelutilastot: PeKa–EBT

Lappeenrannan Catz voittoon runkosarjan päätöksessä

Lappeenrannan Catz vahvisti naisten Korisliigan kuluvan kauden runkosarjan kärkipaikan jo muutamaa kierrosta ennen päätösotteluita. Levänneenä välierävaiheesta pudotuspelit aloittava kissalauma urakoi lauantaina kauden 25. voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan numeroin 83–66 (38–41).

Vimpelin Vedon sarjasijoitus naisten Korisliigan viidentenä varmistui jo ennen lauantain ottelua. Joukkue tarjosi kaksi neljännestä äärimmäisen kovaa vastusta runkosarjan voittajille, mutta putosi kissalauman kyydistä kolmannella jaksolla. Catz hallitsi hienoisesti myös päätösneljännestä.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen erityisesti tasonnostoon tauon jälkeen.
– Keskiviikkona puolustuksemme oli parempaa kuin tänään. Tänä iltana kummankin joukkueen tavoite oli pitää minuutit järkevinä ja antaa jokaiselle pelaajalle vähän tuntumaa jatkopelejä ajatellen sekä välttyä loukkaantumisilta. Näissä onnistuttiin ja olen tyytyväinen siihen, että pystyimme kolmannella jaksolla nostamaan intensiteettiämme ja hakemaan suurinumeroisemman voiton.

Catzin tehosentteri Aleighsa Welch (33/9/2) oli jälleen lähes pysäyttämätön hyökkäyspäässä. Natalie Day urakoi (10/10/5) tasaisen tupla-tuplan Miina Lapilan (10/2 syöttöä) urakoidessa kaksinumeroiset lukemat. Vimpelin kanadalaisvahvistus Jennifer Mathurin (25/8/2) pelasi vireää heittopeliä Pachiyaanna Robertsin (16/7) säestyksellä.

Ottelutilastot: Catz–ViVe

Hyvinkään Pontevan kotitaika piti runkosarjan päätöksessä

Naisten Korisliigan hallitseva mestari Hyvinkään Ponteva päätti kuluvan kauden runkosarjaottelut voittoon kaivertamalla väkevät 85–72 (30–37) -voittolukemat Kouvolan Kouvottarista. Ottelu toimi Pontevalle eräänlaisena harjoituksena pudotuspelejä varten sillä joukkue vahvisti hiljattain runkosarjan nelospaikan, kun taas Kouvottarien pudotuspelihaaveet kariutuivat Catz-tappioon keskiviikkona.

Ottelu pysyi tasaisena alusta loppuun. Hyvinkääläiset pitivät astetta kovempaa pistetempoa yllä Kouvottarien lyödessä väkevää haastetta loppuminuuteille saakka. Kouvottaret käväisi vain viiden pisteen päässä päätösjaksolla kunnes Iina Keski-Saaren (11/7/2) ja Henna Salomaan (21/5/2) heitot käynnistivät lopun pisterynnistelyn Pontevan hyväksi.

Salomaa ja Candice Warthen (20/5/3) pelasivat kotijoukkueen tehokkaimmat minuutit. Kouvottarien Brittany Carter (27/13/8) urakoi tupla-tuplan kauden päätöksessä D´Asia Chambersin (16/7/2) ja Veera Välimaan (13/6/1) pelatessa virkeästi.

Ottelutilastot: HyPo–Kouvottaret

Forssan Alku rymisteli voittoon Huimasta

Äänekosken Huiman mollivoittoinen kausi naisten Korisliigassa päättyi lauantain tappioon Forssan Alkua vastaan. Pudotuspelien ulkopuolelle jäävä FOA otti runkosarjan loppuun väkivahvan 94–46 (41–9) -kotivoiton, joka jäi FOA:n yhdeksänneksi kuluvalla kaudella. Äänekosken Huima putoaa sarjataulukon jumbona ensi kaudelle naisten I divisioonaan.

Heikon avausjakson jälkeen Huiman pelaajisto viilasi tekemistään päättäen kauden kunniakkaaseen taisteluun. Valitettavasti FOA–Huima -ottelusta ei ole saatavana teknisten ongelmien vuoksi ottelutilastoja.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.