Roope Mäkelä kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen

14.1.2004 Keskiviikon SM-kierroksella kotkalaisen KTP Basketin Roope Mäkelä antoi Joensuussa viisi koriinjohtavaa syöttöä. Niiden ansiosta hänestä tuli SM-Koriksen runkosarjan kaikkien aikojen eniten ”namupasseja” antanut pelaaja. Mäkelällä on nyt koossa 1.021 syöttöä, jolla hän ohitti tähän saakka johtopaikkaa pitäneen Kari-Pekka Klingan.

Syöttökärki on nyt ennätystasainen: 1) Roope Mäkelä 1.021, 2) Kari-Pekka Klinga 1.016, 3) Jukka Toijala 1.014 ja 4) Gerald Lee 1.000. 

Koriinjohtavien syöttöjen tilastointi aloitettiin vasta pelikaudella 1986-87. Tämä tietää sitä, että Kari-Pekka Klinga ehti pelata SM-sarjassa ennen syöttötilastointia jo 197 ottelua ja Gerald Lee 208 ottelua. Näinollen heidän syöttömääränsä olisivat kaikki pelatut pelit huomioiden merkittävästi suuremmat. 

Laaksonen 5.000 pisteeseen 

Keskiviikon SM-kierroksella nähtiin muitakin tilastollisia tasalukuylityksiä. Joensuulaisen Katajan Sami Laaksonen takoi Kotkaa vastaan 20 pistettä ja johdatti joukkueensa 70-68-kotivoittoon. Laaksosen pistemäärä SM-Koriksen runkosarjassa kaikkina aikoina on nyt tasan 5.000 pistettä.  

Kouvojen Marcus Grant puolestaan riisti Lappeenrantaa vastaan pallon neljästi vastustajilta. Riistoillaan hän rikkoi 300 riiston rajapyykin. Nyt Grantilla on SM-Koriksen runkosarjassa 302 riistoa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/
 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia