Tiina Stenin Panionios Kreikan cupin lopputurnaukseen

25.10.2010 Tiina Sten säkitti 10 pistettä ensimmäisessä ottelussaan Kreikan suurseura Panionisin paidassa, kun joukkue jyräsi tiensä Kreikan cupin lopputurnaukseen. Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa haki puolestaan kolmannen perättäisen voittonsa Espanjan kakkosliigassa.

Tiina Stenin Panionios jylläsi Kreikan cupin lopputurnaukseen.

Heta Korpivaaran kausi on alkanut mallikkaasti: kolmessa voitossa 20,3 pistettä, 10,0 levypalloa ja 2,3 riistoa ottelua kohden.

Jenni Muurisen Rhein-Main Baskets pääsi viikonloppuna viimein voiton makuun. Kuvat: Tomi Kaminen.

Tiina Stenin Panionios kärsi käynnistysvaikeuksista Kreikan cupin puolivälieräottelussaan Olympiakos Volouta vastaan viikonloppuna. Tauolla viiden pisteen johdossa sinnitellyt Panionios ratkaisi kuitenkin ottelun kolmannella jaksolla, joka merkittiin Panionisille 20-10. Koko ottelun Panionios voitti 47-56 (22-27).

Sten aloitti pelit uudessa joukkueessaan mallikkaasti heittämällä 30 minuutissa 10 pistettä. Stenin lisäksi vähintään kymmenen pisteen saldoon ylsivät Meg Tierney (14) ja Kari Koch (12).

Panionios selvitti voitollaan tiensä Kreikan cupin lopputurnaukseen. Muut kolme "Final Fouriin" selviytynyttä joukkuetta ovat DAS Ano Liasa, Proteas Voulas ja hallitseva Kreikan ja FIBA Eurocupin mestari Athinaikos. Cupin lopputurnaus pelataan joulukuun lopussa.

Korpivaara jyrää Espanjassa

Heta Korpivaaran erinomainen kausi Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:ssa sai jatkoa lauantaina, kun Aguere Teneriffa haki kolmannen perättäisen voittonsa.

Teneriffan iskukyvystä sai tällä kertaa osoituksen Codigalco Carmelitas, joka kärsi kotikentällään murskaavan 46-68 (14-35)-tappion. Kolmen pelatun jakson jälkeen Codigalco oli saanut kasaan ainoastaan 26 pistettä, mutta päätösjaksolla kotijoukkue sai kaunisteltua pistelukuja Teneriffan peluuttaessa vaihtopelaajiaan. Codigalco upotti ottelussa pelitilanneheittonsa 30% tarkkuudella (16/54).

Korpivaara viihtyi kentällä 35 minuutin ajan ja keräsi tilastoihin 19 pistettä (kakkoset 5/10, kolmoset 1/2, vapaaheitot 6/7), peräti 12 levypalloa sekä kaksi korisyöttöä. Teneriffan toinen tehopelaaja oli Daphne Kennedy (21/4).

Teneriffan lisäksi Pio XII, Burgos, Valbusenda ja Bembimbre ovat voittaneet kauden kolme ensimmäistä otteluaan.

Piercen haamuheitto toi Rhein-Main Basketsille voiton

Neljällä perättäistappiolla Saksan Bundesliigassa aloittanut Laura Saarisen ja Jenni Muurisen Rhein-Main Baskets pääsi sunnuntaina viimein voiton makuun. Voitto ei olisi voinut tulla täpärämmin, sillä Rhein-Mainin Alissa Pierce (8/4) viimeisteli joukkueensa 73-74 (31-30)-voittoluvut viiden metrin hyppyheitollaan juuri ennen loppusummerin sointia.

Muurinen jatkoi hyvää syysvirettään viimeistelemällä 11 pistettä (kakkoset 4/6, vapaaheitot 3/6), keräämällä kahdeksan levypalloa ja blokkaamalla yhden vastustajan heiton 25 peliminuutissa. Lisäksi Muurinen menetti pallon neljästi.

Laura Saarinen kävi kentällä kahdeksan minuutin verran, jossa ajassa HNMKY:n kasvatti keräsi Rhein-Mainille kaksi levypalloa. Rhein-Main on voittanut viidestä ottelustaan yhden.

Salomaan Chemcats taipui loppumetreillä

Henna Salomaan Chemcats hävisi Bundesliigan lauantain ottelussaan Marburgille 73-78 (39-38). Toisella puoliajalla pitkään ottelua hallinnut Chemcats kaatui päätösjaksolla Marburgin Sandra Weberin (17/2) heitettyä kolmessa minuutissa 11 pistettä. Avauspuoliskolla Marburgia piti pelissä mukana Lisa Koop (20/6).

Salomaa viimeisteli yhdeksässä minuutissa seitsemän pistettä pitkälti vapaaheitoillaan (kakkoset 1/8, kolmoset 0/1, vapaaheitot 5/6). Lisäksi Salomaa onki kaksi levypalloa, menetti pallon kolmasti ja rikkoi vastustajaa kerran. Corrie Cromer oli 29 pisteellään Chemcatsin tehokkain.

Chemcats on voittanut viidestä ottelustaan kaksi.

Henkilöt

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.