Vilpas ahdisteli KTP:tä

27.10.2010 Korisliigassa toiseksi viimeisenä oleva Salon Vilpas ahdisteli keskiviikkokierroksen kotipelissään sarjaa johtavaa KTP-Basketia. Pisteet lähtivät Kotkaan lopulta 81-75 (34-29) -tuloksella. Muista keskiviikon voitoista vastasivat Torpan Pojat, Espoon Honka, Kauhajoen Karhu, Tampereen Pyrintö ja Kouvot.

Juho Lehtoranta oli yksi KTP:n kaksinumeroisiin pistelukemiin yltäneistä pelaajista Salon-vierailulla.

John Williamsonin Honka pussitti tililleen kauden ensimmäisen vierasvoiton.

Kauhajoen John Allen äityi 31 pisteen iltaan, kun Karhu murahti LrNMKY:n kumoon.

Michael Poundsin omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt viime sekunnin kolmonen takasi voiton ToPolle.

Maajoukkuesentteri Antti Nikkilä sinetöi Pyrinnön voiton vapaaheitoillaan 0,3 sekuntia ennen päätössummeria.

Erno Johansson nakutti piste-ennätyksensä Kouvojen voittaessa Namika Lahden. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen.

Vilpas vei avauspuoliskoa, kunnes KTP nykäisi ennen taukoa 16-2 -jakson ja nousi viiden pisteen taukojohtoon.

Kolmannella jaksolla vierasjohto kasvoi suurimmillaan 13 pisteeseen, mutta viimeisellä jaksolla Vilpas kiri vielä voittotaistoon. Se pääsi johtoon jakson puolivälissä ja roikkui vielä viimeiselläkin minuutilla kahden pisteen päässä. KTP varmisti voittonsa lopussa vapaaheitoilla.

– Tämä ei ollut meiltä hyvätasoinen peli ja etenkin menetyksiä tuli enemmän kuin aiemmin. Tulos on tärkein eikä joukkuetta ei voi syyttää yrityksen puutteesta, mutta pieniä asioita jäi tekemättä ja esitys oli kaukana täydellisestä, kritisoi KTP:n valmentaja Ray Ailus.

Voittajien tehokkaimpia olivat Jeb Ivey 20:llä ja Sefton Barrett 18 pisteellä.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä Vilppaasta Roope Ahonen ja Nicchaeus Doaks tekivät 17 pistettä mieheen.

Tommi Sainio toimi Vilppaan valmentajana sairastuneen Kimmo Vyyryläisen tilalla. Isäntien aloitusviisikosta puuttui kuumeinen Jukka Kataja.

Hongalle ensimmäinen vierasvoitto

Espoon Honka haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se tuotti Joensuun Katajalle syksyn ensimmäisen kotitappion 81-76 (34-38) -voitollaan.

Kataja johti peliä suurimman osan ajasta, mutta jäi tappiolle seitsemän minuuttia ennen loppua. Kataja kävi vielä 73-71 -johdossa, mutta Honka vei kolme viimeistä minuuttia 10-3.

John Williamson heitti Hongalle 19 pistettä ja Jamar Wilson 17. Jalkavaivainen Corey Belser palasi peliin kuuden pisteen ja 12 levypallon tehoilla.

Sami Lehtoranta heitti Katajalle 23 ja Jared Newson 18 pistettä.

Karhu kellisti LrNMKY:n

Kauhajoen Karhu piti paikkansa sarjan kärkituntumassa voitettuaan kotipelissään Lappeenrannan NMKY:n 92-82 (47-45).

Karhu johti peliä koko ajan, mutta LrNMKY kärkkyi tuntumassa vielä kolmannen jakson lopulla neljän pisteen päässä.

Karhu pohjusti voittonsa vahvalla levypallopelillä, joka toi 45-31 -voiton.

John Allen heitti Karhulle upeat 31 pistettä, joista 18 taukoon mennessä. Jeremiah Wood keräsi 19 pistettä ja 14 levypalloa.

Vieraiden tehosta vastasivat Malik Moore 28:lla ja Brant Bailey 23 pisteellä.

Poundsin haamukolmonen toi voiton ToPolle

Korisliigan nollakerholainen Porvoon Tarmo antoi tiukan vastuksen Helsingissä ToPolle, joka voitti täpärästi 91-88 (42-44) -lukemin.

Tarmo karkasi alussa 16-2 -johtoon. ToPo pääsi edelle toisella neljänneksellä, jonka jälkeen peli eteni tasaisena. Tarmo ei johtanut viimeisen 13 minuutin aikana, mutta oli päästä jatkoajalle Jarkko Kyllösen tasoitettua viime sekunneilla. Kotivoiton ratkaisi pelin päättänyt Michael Poundsin omasta kenttäpäästä osunut kolmen pisteen kori.

Mikko Koivisto heitti kolme edellistä peliään hävinneelle ToPolle 24 pistettä ja Frank Richards 20.

Tarmon tehotrion muodostivat Jonathan Heard 26:lla, Jerrah Young 23:lla ja Aubrey Conerly 22 pisteellä. Young vei lisäksi 18 levypalloa.

Korihait hiosti Pyrintöä

Tampereellakin palloiltiin tasaisesti, kun Pyrintö otti 89-88 (49-33) -kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista.

Pyrintö hallitsi peliä ja johti kolmannella jaksolla jo 18 pisteellä. Korihaiden kiri kantoi kuusi sekuntia ennen loppua johtoon, kun Bojan Sarcevic heitti 87-88 -lukemat. Kotivoiton sinetöi viime sekunnilla vapaaheittoviivalta Antti Nikkilä.

- Ei ole koskaan ennen uralla tullut vastaavaa tilannetta, jossa ottelun voitto on noin puhtaasti omissa käsissä. Hieman kyllä jännitti astua viivalle, hymyili Nikkilä pelin jälkeen.

Damon Williams heitti Pyrinnölle 23 pistettä ja Kenneth Lowe sekä Antwine Williams 17.

Korihaita ei auttanut Lawrence Wrightin 31 pistettä 17 levypalloa sekä Nigel Mooren 19 pistettä.

Kouvot yhä vahva kotona

Keskiviikkokierroksen suurimman voiton otti Kouvot, joka jatkoi Kouvolassa kotivoittojen putkeaan kukistettuaan Namika Lahden 90-71 (46-33).

Kouvot hallitsi peliä ja johti viimeisellä jaksolla jo 32 pisteellä ennen kuin Namika pääsi lopussa kaventamaan eroa.

Kouvoista pääsi kuusi pelaajaa kaksinumeroisiin pisteisiin. Heistä Erno Johansson heitti piste-ennätyksensä 19. Durell Vinson teki 16 pistettä ja vei 13 levypalloa.

Vieraista pääsivät yli kymmenen pisteen vain Brian Wethers ja Ilkka Vuori 12 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

19.3.2024 09:32 Korisliiga