Leelle, Kotille ja Huffille kauden piste-ennätykset

31.10.2010 Gerald Lee jr., Tuukka Kotti ja Shawn Huff viimeistelivät viikonloppuna kauden piste-ennätyksensä Italiassa ja Kreikassa. Kotti jyräsi 20 pistettä ja 10 levypalloa Ferraran kukistaessa Veronan, Lee nakutti 18 pistettä Udinen jatkaessa voittoputkeaan ja Huff kohotti Kreikan ennätyksensä 13 pisteeseen Kavalan hävitessä Peristerille.

Tuukka Kotti hurjasteli sunnuntaina Italian kakkosliigassa tupla-tuplan: 20 pistettä ja 10 levypalloa.

"Junnu" Lee puolestaan mätti 18 pistettä, kun Udine haki viidennen perättäisen voittonsa.

Shawn Huff heitti lauantaina Peristeriä vastaan uuden Kreikan pääsarjan piste-ennätyksensä (13).

Kimmo Muurisen Frankfurt Skylinersin puolustus oli rautaa Artland Dragonsia vastaan.

Sasu Salin pelasi kolme minuuttia Olimpija Ljubljanan tyrmistyttäessä Partizan Belgradin kotikentällään. Kuvat: Tomi Kaminen, Francois Perthuis ja Ville Vuorinen.

Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara avasi viimein voittotilinsä Italian kakkosliiga LegaDuen viidennellä runkosarjakierroksella. Ferrara päihitti sunnuntai-illan ottelussaan Veronan kotonaan 81-69 (44-30).

Ferrara hallitsi hurjalla pelipäällä olleen Kotin johdolla ottelua runsaan 30 minuutin ajan ja johti päätösjakson alussa lukemissa 65-54. Viime sarjakierroksilla niukkoja tappioita kärsinyt Ferrara joutui kuitenkin jälleen puolustuskannalle, kun Verona alkoi kuroa piste-eroa kori korilta umpeen.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Ferraran johtolukemat olivat kutistuneet kahteen pisteeseen, 71-69. Verona kuitenkin epäonnistui viime hetken heitoissaan ja Ferraran Valerio Mazzola (6/6) onnistui kuudessa perättäisessä vapaaheitossa vieden joukkueensa tavoittamattomiin.

Ferraran avaukseen kuulunut Kotti hikoili ottelussa runsaat 30 minuutia keräten tilastorivilleen muhkeat 20 pistettä (kakkoset 9/16, vapaaheitot 2/9) ja 10 levypalloa. Lisäksi Kotille merkittiin kaksi pallonriistoa, kaksi menetystä sekä neljä virhettä. Kotti nosteli pisteistään 11 jo puoliaikaan mennessä.

Kotti paransi kauden piste-ennätystään viidellä. Edellinen ennätys, 15, syntyi kolmannella sarjakierroksella Venetsiaa vastaan.

Ferrara on voittanut viidestä ottelustaan yhden.

Lee hurjana, Udine jatkaa sarjakärjessä

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine jatkaa voittojen tiellä Italian kakkosliiga LegaDuessa. Udine haki sunnuntai-iltana jo viidennen perättäisen voittonsa, kun LegaDuen häntäpään joukkue San Severo joutui lähtemään Udinesta kotimatkalle 68-84 (32-40)-tappio niskassaan.

Udinen ehdoton ykköspelaaja sunnuntain kamppailussa oli ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Gerald Lee jr., joka tuplasi kauden edellisen piste-ennätyksensä nakuttamalla 18 pistettä (kakkoset 6/8, vapaaheitot 6/6) vain 22 peliminuutissa. Lee oli täysin pysäyttämätön San Severon sisäpuolustukselle eritoten avauspuoliskolla, jonka aikana 208-senttinen suomalaislaituri nosteli 15 pistettä.

Ennätyspisteidensä lisäksi Lee työllisti ottelun tilastonpitäjiä kuuden levypallon, yhden korisyötön ja kolmen pallonriiston verran. Leen +/- -lukema (+14) oli joukkueensa kolmanneksi korkein.

Leen lisäksi kaksinumeroiset pisteluvut saavuttivat Udinesta Donte Mathis (17/4/5 syöttöä/4 riistoa), Tommaso Rinaldi (15/2/3 riistoa) sekä Luigi Dordei (12/10/4 syöttöä).

Udine johtaa LegaDueta viidellä voitollaan.

Huff paranteli piste-ennätystään

Shawn Huff paranteli Kreikan pääsarja A1 Ethnikin piste-ennätystään, kun Kavala/Panorama hävisi lauantaisen vierasottelunsa Peristerille 54-65 (32-27).

Kavala hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta menetti otteensa, kun Peristeri vei kolmannen jakson ensimmäiset kuusi minuuttia 15-1 siirtyen 42-33-johtoon. Kavala teki ottelusta vielä tasaisen, mutta romahti uudelleen aivan loppuhetkillä häviten viimeisen kolmeminuuttisen 3-13.

Edellistä piste-ennätystään (11) viikon takaisessa sarja-avauksessa sivunnut Huff upotti 31 minuutissa 13 pistettä (kakkoset 1/5, kolmoset 3/6, vapaaheitot 2/2), keräsi kolme levypalloa, jakoi kolme korisyöttöä ja menetti pallon kahdesti. Huff kuului myös Kavalan avausviisikkoon.

Kentän tehokkain oli Peristerin paidassa pelannut Kreikan maajoukkueveteraani Dimitris Papanikolau (25/6). Kavala on voittanut kahdesta ensimmäisestä ottelustaan yhden.

Skyliners murkasi Artlandin paikkapuolustuksella

Kimmo Muurisen ja Gordon Herbertin Frankfurt Skylinersin voittovire Saksan Bundesliigassa jatkui lauantaina, kun Skyliners kohtasi vieraskentällä Artland Dragonsin. Skyliners jyräsi Dragonsin selvin lukemin 56-82 (36-35).

Dragons oli vahva ottelun alkuhetkillä ja jyräsi Darren Fennin (13/7) johdolla 18-12-johtoon. Skyliners siirtyi toisella jaksolla paikkapuolustukseen, joka koitui kotijoukkueen kohtaloksi kolmannella jaksolla, jonka Skyliners vei nopean suunnanmuutospelinsä turvin peräti 24-8. Dragons upotti kolmen viimeisen jakson aikana pelitilanneheittonsa alle 30% tarkkuudella.

Skylinersin avaukseen totutusti kuulunut Kimmo Muurinen pelasi ottelussa 17 minuuttia keräten kahdeksan pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 2/2, vapaaheitot 2/2), kolme levypalloa, riiston, blokin ja kaksi menetystä. Skylinersin paras pistemies oli Kouvoista tuttu Ajene Moye (18/6).

Skyliners on voittanut kuudesta ottelustaan neljä. Voitto oli joukkueen kolmas perättäinen.

Apuvalmentaja Anton Mirolybovin Mitteldeutscher haki puolestaan kauden toisen voittonsa päihittämällä Bayreuthin lauantaina kotonaan 79-70 (42-37). Mitteldeutscherin tehokkaimmat olivat Michael-Hakim Jordan (18/3/5 syöttöä/4 riistoa) ja Radenko Pilcevic (16/3).

Olimpija huimaan kirivoittoon Partizanista

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kohtasi Adrianmeren liigan sunnuntai-illan myöhäisottelussa kotikentällään Serbian mahtiseura Partizan Belgradin. Pitkään ottelua hallinnut Partizan romahti täydellisesti viimeisen kuuden minuutin aikana, ja Olimpija villitsi kotiyleisöään hakemalla kauden neljännen voittonsa pistein 75-73 (26-37).

Partizan hallitsi kenttätapahtumia puolustuksellaan avausminuuteista alkaen ja johti seitsemän minuutin pelin jälkeen lukemissa 3-14. Olimpijan tehopelaajien takellellessa Partizan-puolustuksen kahleissa naulasivat Dusan Kecman (18/1) ja Dragan Milosavljevic (10/3/3 syöttöä) kolmosillaan belgradilaiset parhaimmillaan 32-48-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta 14 minuuttia.

Kuusi minuuttia ennen loppua Partizan johti lukemissa 54-66, mutta serbialaiset jäätyivät täysin slovenialaisyleisön metelissä ja Olimpija vei loppuminuutit 21-7. Voittopisteet upotti vapaaheittoviivalta Saso Ozbolt (2/1/4 riistoa).

Sasu Salin pelasi Olimpijalle kolme minuuttia, mutta jäi ilman tilastomerkintöjä. Olimpijan takaa-ajoon sytyttäneen Vlado Ilievskin (18/1) lisäksi kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Kevinn Pinkney (17/6) ja Kenny Gregory (16/2/3 riistoa).

Olimpija on voittanut viidestä ottelustaan neljä ja johtaa Adrianmeren liigaa yhdessä serbialaisen Hemofarm Vrsacin kanssa.

Haanpää lähellä paluuta, Palencialle tappio

Samuel Haanpään Palencian vaikea alkukausi Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa jatkui lauantaina, kun Palencia hävisi kotiottelunsa La Palmalle 65-88 (27-45). Chukwudinma Odiakosan (14/11) johtama La Palma repi ratkaisevan eron toisella jaksolla, jonka se vei nimiinsä 8-21. Ensimmäisestä kuudesta ottelustaan viisi hävinneen Palencian tehokkain oli Timothy Frost (16/7/3 riistoa).

Elokuisesta polvioperaatiosta yhä toipuva Samuel Haanpää oli kuudennen perättäisen ottelun sivussa Palencian kokoonpanosta, mutta alustavan arvion mukaan takamies palaa kentälle ensi viikolla, kun Palencia kohtaa vieraskentällä Lleidan.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.